ford F nasıl o kadar çok satmış ya? herhalde amerikada satıyor, yoksa hem avrupada hem asyada yok gibi. bu arada elantranın o kadar satması da baya iyi olmuş, elantranın bu kasasında gelecek var.
Okuduğum bir yaziya gore Amerika da binek otomobilden çok pick-up tarzi araçlar satiliyormus bu nedenle Ford F serisinin satiş rakamları yuksekmis tabi ben okuduğumu aynen aktariyorum benim bir bilgim yok bu konuda. Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Nasıl bir ülkeyiz anlamadım. Dünyada en çok satan 5. Model türkiyede adı okunmuyor sanki. Yada eskişehirde yetkili servis kapandığı için resmen Hyundai satışı bitti. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Elantra satislari bu yeni kasayla resmen yerlerde. Istatistikleri iyi okuyamiyorsunuz. Elantranin önceki kasası yılda neredeyse 1milyon adet satiyordu. Bu satisin 500bin adetlere düsmesi facia. Zaten HYUNDAIden yakin zaman önce SUV piyasasina ağırlık verecegini aciklamisti.
Satış rakamları falan bilmiyorum ancak çevremde gördüğüm yeni hyundailerin büyük bir kısmı blue ve i20. Elentrayı uzun zamandır göremiyorum. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
amacım istatistik okuyup herhangi birşeye karar vermek değil ki, hyundaiye ortaklığım yok, bu nedenle faciayla falan işim yok. türkiyede ve avrupada çok az satan bir model dünyada ilk 10'a girmiş. benim için şaşırtıcı, durum bu bence. forumda bile kasası beğenilmeyen bir model ama hala ilk 10'da. türkiyede fazla görmüyormuşuz ama elantra resmen corolla ve civic'e rakip olmuş dünyada.
şimdi baktım da Ford F dünyada şimdiye kadar 20 milyon adet satılmış, corolla 30 milyon. yani ford herşeyi bırakıp F yapsa yeridir.
Malesef Türkiye ve avrupada paylar değişiyor. Kesinlikle bi hyundai yada başka bir arabanın fanı değilim. Ancak güzel ülkemde beni düdüklemeye çalışan diğer markaların arabasınıda kullanacak kadar zengin(!) değilim. Aynı araçları kıyasla 15 bin tl fark var. Neymiş markası varmış ikinci el piyasası çok iyiymiş. Biz ikinci el piyasasına göre araba aldığımız için bizim millet daha çok renault markasına biner. Hyundai olsun, Elantra olsun ha bide mavi alacam dediğinizde çevrem resmen beni dövecekti linç kampanyası başlatıyorlardı o derece yani Peki neden ? Piyasası yokmuş elinde kalırmış ama araba iyi diyorum olsun ikinci eli yok. Bak çok sağlam diyorum testlerde birinci olmuş olsun ikinci eli yok diyor. Herşeye inat gittim aldım çokta umrumda değil az satılmış çok satılmış. Az satılması daha iyi milleti herkesin gözü sende oluyor ve uzun yolda sol şerit benim egosu yüksek arabaları sağ şerite yapıştırırken o arabanın markası neydi ya diye arkandan bakmaları daha güzel oluyor.