Arkadaşlar 2013 i20 arabam var ( şu an 30400 km de), geçen yıl 2017 de 60 bin bakımı için Derya Servis Anamura randevu alarak gittim. Aracımda başka bir sorunun giderilmesi ( garantiden) için servisle anlaşamadık. Siz bu sorunu gidermiyorsanız indirin arabamı liftten dedim ve bakımı yarım bırakıp gittim. Daha sonra sorunumu dışarıda orjinal bir çıkma parça ile hallettim ve periyodik bakımın aynısını özelde yaptırdım ve 2017 defteri kapandı. Bu gün Mersin merkez Derya Yetkili Servisi arayarak , bakımın eksik kaldığını ve kampanyalı olarak fiyatlardan faydalanarak 75 bin bakımını 580 tl ye gelip yaptırabileceğimi söyledi , ben de Anamur Deryada yaşadığım sorunu anlatınca , bir süre sonra tekrar döneceğini söyleyip kapattı ve bir yerlerle görüşeceğini söyledi. Yaklaşık 10 dakika sonra dönerek , aracımın eksik kalan bakımından dolayı özür diledi ve Eylül 2018 tarihine kadar bu fiyatların geçerli olacağını söyledi garanti kapsamında değişecek bir parça için de yardımcı olacaklarını söyledi. Rutin bakımda değişecek ve kontrol edilecekleri saydı. Ben de Eylülü bekleyeceğimi söyledim. Şimdi 2017 eksik diye 2018 de garantiden düşer mi bakımlar , tereddüt ettim gideyim mi son bakıma Eylülde. Tapatalk kullanarak iPhone 6S aracılığıyla gönderildi
Geçtiğimiz hafta aracı alırken 1 yıl veya 15.000 i geçirirseniz garanti iptal olur demiştiler bana. Senelik mi oluyor bu garantiler yani bir kez iptal olunca tamamen iptal olmuş olmuyor mu? Siz mesela özel servise gitmişsiniz artık garantiniz bozulmuş olmuyor mu?
İşte hocam klasik yağdan filtre ve balata kontolüne kadar olanları sayıyor ve bunların dışındakiler bu fiyatın dışında oluyor , eğer kabul ederlerse de garantiden oluyor. Şimdi klasik şeyler 580 tl bayağı fazla , dışarıda daha hesaplı özel serviste yaptırılabilir belki. Tapatalk kullanarak iPhone 6S aracılığıyla gönderildi
Bır kez dısarıya gıdın yaptırın garantı dısı kalır.Adamlar takılan parcaları tanıyor.Arada gıdılmeyen kmlerde cabası. Her turlu dısarıda ucuza yaparsınız ama hususı arabada yenıyse servısten yanayım.garantı bozmak cok mantıklı gelmıyor bana.Renoda da Vw dede garantı sayesınde ne paralardan kurtulduk bız.
Hocam servis için değişen tek bir parça var değişen o da hyundai/kia damgalı orjinal çıkma parça , benim öğrenmek istediğim karşısı garanti devam diyor , yardımcı oluruz diyor , yanmamış mı oluyor garanti ? Tapatalk kullanarak iPhone 6S aracılığıyla gönderildi
Hocam sizin aracınız zaten 2013 model değil mi ? Eğer öyleyse 5 yılı doldurduğu için geçen bakımı serviste yaptırsanız bile 5. yıl bakımında garantisi bitmiş olacak ? Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aynen hocam , geçen yıl kaçtı ama bu yıl 6 Eylülde 5 yıl doluyor zaten , bu yıl son bir bakım yaptırsam ve de garanti kapsamındaysa değişecek olanları yaptırsam diyordum. Tapatalk kullanarak iPhone 6S aracılığıyla gönderildi
Ahmet abi 580 lira bence çok çok ucuz bir fiyat vermişler bakım için, ama garanti dolmuşsa gitmeye gerek yok. Birde telefonda sorsaydın abi şimdi bu araba garantiden çıktı mı? çıkmamışmıdır? diye doğru olmak iyidir, zaten senin araba kazadan sonra dışarıda tamirat görmüştü zannedersem, zaten garantiden çıkması lazım şimdiye kadar eğer garantiden işlem yaparlarsa büyük iyi niyettir bence. Tamiratı da yetkili serviste yaptırmak gerekiyor garanti için benim 15000km değil 10000km 12 ay bakım için 900 lira demişlerdi dolar 4.50 lerde iken şimdi benim civic için ilk 10000 bakım 1100 lira olmuştur bile o yüzden 580 birşey değil ama 580 lira dediyse kesin senin araba garantiden çıktığı için demiştir abi. Yani garanti dışı araçlara ucuz fiyat veriyorlar bence, o zaman hem garanti kapsamı dışındaki araçlarla aynı bakım fiyatı, artı olarak garantiden parça değişimi yapacaklar ise bir de 580 lira ise ben olsam o yetkili servise giderdim
Onemlı olan orjınal yan sanayı takmanız degıl kı servıste yapmamıs olmanız servıste o kayıt varmı yok ? degısmesı gereken bır parcaysa atlamazlar ama sızın durum farklı bır oncekını yarıda kesmıssınız sebep onlar belkı ordan bır fayda alırsınız.