Arkadaşlar bende 2005 1.3 Hyundai Accent admira var sesli çalışıyor özellikle sabah rölantide bilya sesi gibi ses geliyor debriyaja basınca ses kesiliyor usta diyo fincanlardan ses geliyor diyor ama siz nedersiniz değerli yorumlarınızı bekliyorum
Foruma hoş geldiniz. Ikisi farklı şeyler. Debriyaja basınca kesilen ses, debriyaj bilyasındandır. Motor soğukken ses geliyorsa, hidrolik iticilerden olma ihtimali çok yüksek. Şıkırtı şeklinde ses yapıp, motor biraz ısınınca kesiliyorsa iticilere odaklanmak lazım. Burada uygun kalınlıkta motor yağı ve orjinal yağ filtresinin de büyük etkisi var. Iticiler tam şekilde yağlanma yapamıyor olabilir. SM-A920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Öncelikle tşk ederim modul denen yağ ile km gelmeden değiştirdik şıkırtı sesi kesilsin diye ama nafile motor ısındıktan sonra şıkırtı devam ediyor debriyaj bilyasından olmadığını kesin derim yani
Kullandığınız yağ araç için uygun. Bir sonraki bakımda mutlaka orjinal yağ filtresi kullanın. Normalde fincan sesinin debriyaj ile bir ilgisi yoktur. Siz debriyaja basınca ses kesiliyor diye belirtmişsiniz. Fincan (subap itici-lifter) sesi dikiş makinesi gibi şıkırtı şeklinde ses yapar. Aşağıdaki video fincan sesidir. Kendi aracımın videosudur. İsterseniz sizde bir video çekip linkini paylaşın.
Hosgeldınız Aynı arabadan bızım depomulk sahıbınde var araba traktor gb calısıyor adam mazotu bıle kırsall alıyorum dedı. onu duyduktan sonra bana bunlar cok normal gelıyor