arkadaşlar 2007 1.4 benzin/lpg'li aracım var. 3.viteste ortalama 20 km ile giderken gaza sonuna kadar bastığımda araçta bir silkeleme akabinde de motor bölümünün altından bir yerden "Tak" diye bir ses geliyor. Sanki çekiçle arabanın altından vuruyorlarmış gibi. 1-2 kez ses geliyor sonra araç devrini alınca normal devam ediyor. sebebini anlamadım sizce neden olabilir, bu ses normal mi?
3. vitesle 20 km hız çok düşük bir hız ve ani gazlayınca avans vuruntusu olur. Ancak tamda bu esnada vuruntu sensörünün devreye girip vuruntuyu engellemek için avansı rötara alır ve araç hızlandıktan sonra tekrar ateşlemeye avans vererek ilerlemeyi sağlar 20 km hızda 2. viteste aynı durum söz konusu ise vuruntu sensörünü ölçtürmenizde fayda var...
3. vites 20 km hız demek arabayı yığdırmak demek vites büyük olduğu için devir düşüyo haliyle bu 3. vitesle arabayı kaldırmak gibi birşey
2. viteste de yapıyor ama devri çabuk almasından dolayı daha kısa sürede toparlıyor ve vurma sesi daha az şiddetli oluyor. Farklı bir arabada denediğimde aynı olayı "Tak" sesini hiç duymuyorum ve neredeyse hiç titreme bile yapmadan motor yavaş yavaş kendini toparlayarak yoluna devam ediyor. Bende ise hem ses geliyor hem çok fazla titreme yapıyor.
buji kablosunda sıkıntı olabilir.Bu benim başıma da gelmişti.Buji kablosu arızalıysa düşük devirde ani hızlanmada bu tak sesi oluşuyor.
Buji kablosunu değiştirdim ama çokta düzeldi sayilmaz. Tak diye ses yapmıyor ama silkeleme 1-2 kez vuruş şeklinde öksürerek devam ediyor
baskı balata olabilir sorununuz.bendede aynı sıkıntı var baskı balata dedi usta bakalım en kısa zamanda değiştirecem..siz çözdünuzmü sorunu????
Aracınızın Kitapçığında "ÖNERİLEN VİTES HIZLARI" diye bir açıklama olmalı orda yazan değerlerde vites seçimi yapmanız hem sizin hem de aracınızın sağlığı açısından faydalı olacaktır. Örnek ERA için 1-2-----20 km/h 2-3-----40 km/h 3-4-----55 km/h 4-5-----75 km/h burada görüleceği üzere 1. vitesten 2 vitese atma hızı 20 km/h ---2 vitesten 3 vitese atma hızı 40 km/h sizin km hızda iken en fazla 2 viteste olmanız lazım 3 de değil