Merhabalar arkadaşlar 1 aydır muzdarip olduğum bir konu var. Motor soğukken aracı ilk çalıştırdığımda 2 vitese atmamla beraber düşük devirdeyken sadece gaza basınca bi şıkırdama gibi tırrtt gibi bir ses geliyor 2000 devire gelince susuyor 1 den 2 ye 2 den 3 e vites geçişlerinde oluyor 2000 devri tamamlayınca susuyor 3 den 4 ve 5 geçişlerinde sıkıntı yok ses yok yani bir türlü çözemedim motor ısınınca ses azalıyor nadir oluyor aracın yürüyüşünde gidişinde vesaire hiçbir sıkıntı yok nedendir acaba? Araç Hyundai i20 1.2 Mpi
2 bin devir altında olmaması lazım zaten. Ben 1. Viteste 3 bin devire geldikten sonra vitesi atıp sonraki viteslerde aracı 2 bin devir altına hiç düşürmüyorum. Motor kendini toplayamadığı için titreşim yapıyor buda trimlerden ses gelmesine sebep oluyor olabilir. Ses nereden geliyor tam olarak ?
Benzer bir durum bende de oldu, ustalar bulamadı, kafaya taktığım için ben buldum... Motorla göğüs arasında egzoz manifoldunu örten metal bir levha var, o levha 3 somunla sabitlenmişti, ama somunlar gevşemiş... Oraya pulla destek verip hepsini sıktığımda düzelmişti...