Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dünya piyasaları hakkında

'Sohbet-2' forumunda panzer tarafından 9 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Dünyada ufalan ekonomiler ve satış stratejileri pek çok markalarında ufalmasını gerektiriyor ve gidişat gerektiriceğinide gösteriyor burda büyüyen yıldız koreliler tabiki..

ilk daihtasu çekilmişdi avrupadan şimdi mitsubisihi avrupa piyasasından çekildiğini açıkladı sonrasında bana göre bunun devamı gelicek orta ölçekli firmalar dahil oldukları pek çok pazarlardan çekiliceklerdir.. misal ben sıranın subaruda olduğunu düşünüyorum neticede fazla satışları yok..

bunların ışığında tabiki hyundainin pazarı ve satış yapdığı kesimler artmakda.. buda aracın şu anda bile ikinci el ve sıfır değerlerini arttıyor.. ve arttırıcakda..

2. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ABD de kar marjını yüksek tutup, Avrupa piyasasında kardan çok rekabet ve marka bilinirliği için uğraşıyorlardı. ABD piyasası patladı, haliyle Avrupadan çekilmek zorunda kalıyorlar.

3. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    evet sanırım bunun devamı gelir çünkü pek markanın satışları çok dipde..

4. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bizimki gibi bir otomobil piyasası daha yok ki. Ne gelirse alıyoruz. Avrupa, Japonya ve ABD gibi tüm otomobil piyasalarının kriterleri var adamlar ona göre alım yaptığından Japon piyasasına göre hazırlanmış araçlar Avrupada tutulmuyor haliyle. Ama TRde nasıl, ucuz mu bu, evet ucuz e alalım o zaman. Abi bak alaman arabası bu sağlamdır bu. Hoop milyon dolar ödeyelim ufacık poloya.

5. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Avrupada yok öle lüx araç kullnımı genelde ufak ve eski araçlar kullanılıyor.Genelde müslüman ülkeler lüx araç hastası......Ve gene genelde avrupalıların araba anlayışı başka....

6. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu biraz sonradan zenginlerimizin artmasıylada arttı..

sonradan zengin olan açlık içinde olan çok insan var.. adam range alıyor 3 ay binip satıp porsche alıyor onuda satıyor m5 alıyor yani öyle bir açlık ve görmemişlik içindeki parası var ama görmemiş.. türkiyede bu tip zenginlerin sayısı son 10 yılda çok arttı o yüzden araç tüketimide çok değişken olarak arttı..
    ben amerikadan galerilere özel sipariş veren insanlar biliyorum..

ama bizdede bu bir doyuma ulaşıcakdır..

avrupadaki kullanıcı ile amerikadaki kullanıcının beklentileri hedefleri çok farklı.. avrupalı kullanıcı daha çok arabayı vasıta gözüyle bakıyor adam alıyor a noktasından b noktasına götürüyormu iyi tamam diyor ben periyodik bakımlarına sokarım gittiği yere kadar götürür sonra verir sıfır yenisini alırım tabi bu dediğim sürede 10 yıl 20 yıllık süreler..
    zaten almanyada almanların bir lafı var almanyada sadece türkler araba satın alır diyorlar.. çünkü avrupada aslınad ibr araba satın alma kültürüde yok hatta ev bile satın almıyorlar..

amerikada ise başka orda gerçekden araba tutkunları meraklıları delileri var ama onlarda eski arabalar kupon piyasada değeri olan araçlar üstünde oynama yapıp binmeyi seviyorlar misal nsx ler misak skyline lar misal infinitiler amerikan muscle carlar falan.. adamlar alıyorlar uğraşıyorlar uğraşmayıda seviyorlar hem ucuz hem eğlenceli hemde az paraya ferrari gücünde beygirler ve torklar alıyorlar..

şimdi bu kültür artık türkiyedede az az yayılmaya başladı ilerde çok artıcakdır eminim bilinçli bir nesil geliyor.. artık çok görüyorum sağda solda kıytı köşede kalmış eski 190 kasaların amg leri 200 kasanın amg leri eski cosworthler evo lar vtec ler falan şimdi artık değere bindi değere binen gençlerin elinde çok ciddi güç artışları elde ediyorlar.. ve bunu çok çok ucuz rakamlara yapıyorlar..

yani adam 250 beygirlik araba yapıyor arabanın fiyatıda dahil adama 20 bin tl ye patlıyor ama sıfır 250 beygirlik bir alet almaya kalksa belki cebinden 200 bin tl para çıkartması gerekicek.. az paraya büyük keyif .. artık tr de bu tech olayları gelişiyor..

7. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    İnsanlar mevcut araçlarını degiştirmek yerine geliştirmeyi tercih ediyrlar.Benimde fırsatım olsa denerimde türkiye gibi biyerde ekonomi ön planda olmalı.O yüzden ugraşmıyorum....

8. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    ne yaparsaniz yapin ama israf etmeyin. müsriflige fena halde alismis yunanin ve abd'nin halini görüyoruz. petrol zengini araplarin yaptigi artik daha baska birsey, onlar israfin daniskasini yapiyor. ayni imkanlar bizim millette olsa daha fazlasni yaparmi, evet bence bizimkiler daha azgin olurdu.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif bizi V12 V16 motor kesmez roket takip gitmeye calisirdik belki.

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Avrupadan cekilme diye bir seyleri yok adamların. Tayvanda ureticekler veya çin de oradan gemilerle AB ye sokucaklar. Bu sekilde yapmak, AB de fabrika işletmekten ucuz oluyor. AB ülklerinde ki çevre sartları standartları bile fabrikalar için cok buyuk maliyet.. Ama Guney Asya ülkelerinde özellikle Tayvan, Çin ve Hindistan gibi kaynakların ucuz, işçiliğin bedava oldugu ve cevre standartları nerdeyse olmayan ülkelerde cok daha fazla rekabet gucu kazanıyor uretici.. Bunun yanında kar marjınıda artırıyor..

Japon firmaları bunu yapmakta geç kaldıkları için geç cıkıyorlar AB deki ğüretimden. AB de Global anlamda buyuk firmalar artık uretim yapmayı azalttı. Hep üretimlerini uzak doguya kaydırdılar.. Bu da arkadan takip edilen bir olay. ABD de Finans Piyasalarında olusan krizi tetikleyende bu uretimi uzak doguya kaydırma olmustu. İnsanlar 15-20 hatta 25 seneye kadar borclanmıslardı. Ama ABD li buyuk ureticiler ulkelerindeki fabrikaları kucultup veya kapattıp uzak doguya tasıdıkları için milyonlarca insan issiz kaldı..... Bu AB de de böyle suanda.. İtalya da İspanya da, Portekizde eskiden işçiliğin ve kaynakların ucuz oldugu ülkelerde fabrikalar kapanca onlardada issizlik oranları arttı ve ekonomileri sıkıntıya girdi. Bu bir trend... Suanda da Mitsubishi fabrikasını kapatıyor ve 2000-25000 calısan işsiz kalıcak.... Ama mitsibushi bundan sonra AB e daha ucuza araba getirecek ve satısları azalmayacak..

Bu Sayfayı Paylaş