Herkese iyi akşamlar forum dostları, İşlerimin yoğunluğundan sizlerden epey bir süre kopmuştum. Az da olsa İşlerimi hafiflettim artık sizlerle biraz daha zaman geçirebileceğim. Malesef sizlere bir sorunla tekrar mehaba diyebiliyorum. Aracım 2009 getz 15000 de 50- 60 km hızlarda tekerleklerden geldiğini düşündüğüm , arabanın biraz yol alamsı sonrasında çıkan bir uğultu , bir de sağa dönerken ve de düz giderken ön tekerleklerin aynı anda ani çukura girmesinde direksiyonun altlara doğru olan kısmında oluşan taklama sesini sormak istiyorum. UğultuRot balans ayarlarından veya tekerlek rulmanlarındanyapabilir diye düşünüyorum fakat 15000 de olan bir araba için rulman enson şey olsa gerekGerçi Cuma günü servise gideceğim ama forumumuzda bu konularda okadar bilgili arkadaşlar var ki sizin fikirleriniz yol gösterici olması yönünde benim için önem arz ediyor.Servise giderken insan daha kendine güvenerek gidiyor. Şimdiden cevap verecek olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Saygılarımla İyi akşamlar
Sn. yaşar bey, direksiyon kutusunda iyileştirme nasıl yapılıyor. Açıklayabilirmisiniz? Teşekkürler...
Asıl soru getz lerin direksiyonları neden bu kadar ağır oluyo anlamadım gitti... 2006 1.4 var bende valla bindiğim çoğu muadil arabadan çok daha sert bir direksiyonu var.... Clıo , polo ,palio gibi muadillerinin direksiyonları gerçekten yumuşacık , ama bizim getzlerin direksiyonları anlamsız derecede sert...!!!
Sizin arabanızda sorun var bence. Getzin direksiyonu aksine cok yumusak. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
Öncelikle direksiyon ağır ise lastik haca basınçlarını kontrol edin ( Lastikler soğuk iken ). Eğer kısa sürede lastik hava basıncları düşüyor ise Nitrojen ile lastikleri şişirttirin. Lastikleri yeni taktırdığımda Nitrojen gazı ile şişirdiler ve 1 seneyi geçti daha 1 psı inmedi lastiklerim. Eğer yine sorun var ise servise baktırmanızı öneririm...
slm benimde direksiyon kutumdan ses geliyor bu araçların direksiyonları elektirikliymiş tamir takımı değişcek heralde pul koyuyorlarmış 50 60 bin km daha gidiyormuş ama getz ler için kronik diyorlar bu soruna 15 binde olmasıda kanıtı servis garantiye sokmamak için direniyor ama yemez yapacaklar.sonuçta mekanik aksam. siz yaptırsanız msj ınızı beklerim
Sanırım bu direksiyon kutusu sorunu benim araçta da var. Stabilize yollarda direksiyona tıkırtı yaptırıyor. Sanırım direksiyon burcu değişecek. Masrafı ne olur bilen var mı ?
ah bu direksiyon kutusu bendede aynı sorun.serviste arkadaşıma gösterdim 160 tl fiyat verdiler.hemde servis direksiyon kutusunu söküp dışarı gönderiyorlarmış serviste tamir edilmiyormuş...bir arkadaşımız direksiyon kutusu için ayar pulundan bahsetmişti maltepede abdullah ustamıydı ismi o arkadaşa ulaşamıyorum mesajımı görürse yardımlarını rica ediyorum..