Arkadaslar bu sabah arac cistiktan sonra motor ariza lambasi sonmedi, kac gundur dpf den bahsediyoruz i20 dizel de ayri dpf isigi var mi yoksa dpf dolunca da motor ariza lambasi mi yaniyor ? 15-20 dk yuksek devir surdum ama lamba sonmedi SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Servisten geldim oksijen sensoru oksitlenmis temizlediler yakit alirken katki koydur bir kere dediler, arkadaslar 35 bin km deki aracta olabilmesi normal mi yani ben a firmasindan degil de b firmasindan almis olsaydim da olma ihtimali olabilirmiydi yoksa aldigim firmanin yakiti mi iyi degil ? Hani bazi seyler vardir kullana kullana bu tur seyler cikabilir sonucta yenilenebilir malzeme kullandikca omru bitiyor SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bence 35binde olması erken biraz da şanssızlık olmuş olabilir oksijen sensörü yakıt ve yanma kalitesi kadar dış hava elektortlari da dış etmenlerden etkilenebilir setan sayısı yuksek kaliteli hani şu performans yakitlarindan 4'5 depoda bir almanızı tavsiye ederim servisinde dedigi gibi arada katkı da koymalı ayrıca çeşitli markaların egr valve cleaner diye spreyleri var 20binde30binde bir uygulanabilir bence. Yolunuz açık olsun
Bilgi icin cok tesekkurler hocam peki performans yakiti derken anlayamadim hangisi oluyor zaten yakiti katkili olanlardan aliyorum, total exellium, shell den alirsam nitro olandan .... Bunlarin disinda var mi bilmiyorum katkiyi da garantili diye basima bir is gelip sucu ona atmasinlar diye kattirmiyordum ama sanirim kullanmam gerekiyormus... SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam bahsettiğiniz yakitlardan sürekli alıyorsanız bence katkı koymayada gerek yok bende sürekli nitro alıyorum shellden o yakitlarin içinde zaten katkı maddelerinden var motoru temizleme özelliği varmış. Ucuz ve yüksek kükürtlü dizellerde katkı ilave şart. Sizin durum biraz şansızlık da olmuş olabilir 35binde daha sıkıntı olmaması gerek. Nitro v-power exellium gibi yakit kullanıyorsanız problem olmaz bence.
Ha tamam anladim hocam cok tesekkurler daha aracima katkisiz yakit girmedi almam da zaten ucuz olacak diye 80 bin liralik araci riske atmam SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Deponun metal olup olmadigini nasil anlayabiliriz ? 2017 i20 dizel standart degil mi bu depolar ? Evet total tupcuye satildiktan sonra eski kalitesi gibi olmadigini duydum ama uzun suredir ordan alinca bir sorun da yasamayinca sorun yoktur diye dusundum acikcasi bir de shell e geceyim bakalim SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bizim aracinki neymis anca servisten ogrenebiliriz heralde SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi