Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dolandırıcılık Adlı Konu Bölümü

'Sohbet' forumunda <<bülent>> tarafından 16 Kasım 2019 tarihinde açılan konu

1. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Yönetimden isteğimdir, "Dolandırıcılık" veya dolandırıcılık yöntemleri adlı konu bölümü olsa iyi olur. Farklı kategoriler altında konular içerisinde dolandırıcılık adlı konu açsak farkedilmeyebilir aranınca onlarca alakasız sonuç çıkacaktır. Hepimizin malümü araç alırken de satarken de başımıza gelebilir, günümüzde görmezden gelinemez bir gerçektir. HEm günlük bilgi olarak hem de bir alış / satış öncesi kolayca erişilebilecek bir kategori olsa bence fena olmaz.

Unicorn, Tilki, Hakan G. ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  2. kadobay

kadobay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    359
    Ad Soyad:
    Kadir Baykal
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Daha yarım saat önce ekşi sözlükte ikinci el araç dolandırıcılığıyla ilgili bi konu okumuştum. Bir araç satılırken expertizin de gözünden kaçırdığı vaya dikkatini çekmeyen bi durumda onay verip satın alınan aracın yağ lambasına gösterge paneli altında bantla kapatılarak uyarı vermesi engellenmiş ve o araç satın alındıktan 2 ay sonra yağsızlıktan yatak sarmış...
    Konu talebini bi yandan destekliyorum...en azından anlatılan yöntemler hakkında bilgi sahibi olunsa böyle tuzaklara düşülmez...
    Ama öte yandan da böyle akla hayale gelmedik dolandırıcılık yöntemleri art niyetli kişilerce öğrenilip uygulanması artar mı?
    Neticede piyasada o kadar saf (temiz kalpli anlamında) kandırılmaya müsait insan var ki...

Tilki, gokhan06, santafe2004 ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  3. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Bilgi çağındayız ve bilgiye (hertürlü iyi - kötü) erişim çok kolay, bilmiyordum ben safım deme lüksümüz yok, bir zahmet araştırsınlar kendi eksikliklerini bilsinler böyle kişiler. Dolandırıcılar boş durmaz, zaten acımaz ...

santafe2004 bunu beğendi.
  4. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Dolandırmanın türlü türlü yolu var. Adamın mesleği zaten bu. Yıllarını vermiş çünkü sistem tarafından korunduğu için ceza almamış.
    Düzenli olarak her muayeneden önce km sildiren insanlar tanıyorsam ben bir sürü bunun gibi insan vardır demektir.
    Bu forumda bile vardır. Ceza alanda yok.
    Sistem koruyor diyorum çünkü daha önceden telefon sorgusu ile km kayıtlarına ulaşılabilir iken açılan davalar nedeniyle dolandırıları korumak için bunu da kapattılar.
    Merak eden biri araştırır ve asla kendine tam olarak güvenmez. Çünkü komplike bir sistem. Bilinmeyen daha çok. Yılların kaporta ustası en çok bilendir.

Daha çok tehlikeli olanlar ise bence noter dolandırıcıları. Şu kadar parayı bankadan şu kadarı da dayıoğlu getirecek diyen organize tipler.

O kadar çok dolandırıcı varki oto expertiz diye bir meslek grubu oluştu ki bunlara bile güvenilmiyor.

Bu dolandırıcılara aslında tosun gibi biri lazım.

<<bülent>> ve santafe2004 bunu beğendi.
  5. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    @ozgutozkan Km sorgusu Ptt'den yapılabiliyor. Eskiden tek mesajla hem hasar hem de km bilgisi gelirdi, daha iyiydi.

<<bülent>> ve ozgutozkan bunu beğendi.
  6. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PTT den geliyorsa iyi ben bilmiyordum. Ben o tek mesajı hatırlıyorum anlaşılan.

7. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Belki hatirlayaniniz vardır, Ankara'dan i20 almaya gitmiştim dolandırılmanın köşesinden dönmüştüm, aracın plakası halen aklımda, pert aracı satmaya çalışmıştı adam bana

blue55 ve <<bülent>> bunu beğendi.
  8. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    neden hep ikinci el otomobil alacak olanlara tavsiye veriliyor ki:) ben sıfır otomobil alacak olanlara tavsiye vereyim. Bayiden sıfır otomobili teslim almaya giderken yanınızda 20 litre dolu benzin bidonu ve huni götürmenizi tavsiye ederim öpülmemek için, eğer dizel araba alacak iseniz 20 litre mazot ve 10 litre adblue ile gitmenizi öneririm. Bayiler genelde depoya 5 litre yakıt doldururlar ilk benzinciye kadar götürür ve gittiğiniz ilk benzincide adamı bir güzel öperler, abi pompa basmıyor arıza yaptı herhalde şeklinde 50-100 lira bahşişle zor kurtulursunuz ellerinden. Tabi buna mani olmak için 20-30kg ağırlığı bayiye yaya olarak götüremezsiniz bu durumda bir tanıdığınızın otomobiliyle en az iki kişi gitmeniz iyi olur.

Bir başka mevzu da sıfır otomobil alınırken hediye edilen yada indirimli veriyoruz şeklinde verilen aksesuarlar paspas seramik kaplama vs. bunlar hiçbir zaman verdiğiniz paranın karşılığı olmayan şeylerdir yüzde 50 yüzde 60 indirimli olsalar dahi. Mutlaka birkaç tanesi eksik olarak teslim edilir ama siz sıfır arabanın telaşı ve heyecanı ile fark etmezsiniz.

Şimdi diyeceksiniz 50 nin 100 ün hesabını yapıyor? birisi şu anda cebinizden 50 lira 100 lira zorla para alsa zorunuza gitmez mi?

birçok yerde yazdığım klişe bir mevzu daha var, yetkili servise bakıma gidiyorsunuz yapılan kilometreye bakıyorlar 30-40000km olmuş sonra tekerlekleri söküp fren balatalarını çıkartıyorlar daha en az 6-7mm balata var ama usta yanındaki çırağa diyor ki git hurdalıktan şu balatanın aynısından iyice bitik olanlardan bul getir. Çırak gidiyor dibine kadar erimiş sizin aracınızla aynı parça kodlu balatayı hurdalıktan getiriyor poşete koyup bagaja atıyorlar tabi öncesinde müşteriye telefon açılıyor deniliyor ki abi balatalar bitmiş değiştirelim diyorlar siz onay veriyorsunuz daha bitmemiş balataları değiştirip servis 700 lirayı erkenden cebe indiriyor.

İkinci el araçta genelde ekspertiz raporu alındıktan sonra aracın üzerindeki 1-2 yaşındaki aküyü 4-5 yaşındaki eski bir aküyle değiştirip yeni müşterisine hayırlı olsun şeklinde satıyorlar.

Tilki, muhendus, <<bülent>> ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  9. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    yetkili servis aldatmacasına bende ekim 2017 de bizzat şahit oldum son bakımdan bir kaç ay önce ismini vermeyem fetüden kapanan bir servis e aracımın park sensörü takılırken geri kameramı bozduklarından yollamıştım bir kaç kez gitmişken balata ve diskleri kontrol ettirmiştim forumda konusuda var.o tarihte disklerin parladığını değişmesi gerektiğini söylemişlerdi tornalatırız kurtarmaya çalışırız ama muhtemelen değişicek dedilerdi balatalarda bitik dedilerdi. 4 disk 4 balataya 4 balata 350 tl +işçilik ...disklerde değişirse hepsi komple 2375 tl +işçilik rakam çıkmıştı :) bir başka servistede 2550 tl tabiki kabul etmedim .balatalarım tutuyordu disklerdede problem olduğunu sanmıyordum yinede kontrol istedim....nitekim 2018 kasım ayında bana bu işlemleri söyleyen yetkili serviste aracımı bakıma soktum bakım günü diskleri balataları yeniden kontrol ettirdim ne desinler .diskler tertemiz sorun yok balatalar da 3500 km civarı götürür dediler :D bu iki tarih arasında rahat bir 7000 km yapmışımdır .geçtiğimiz yaz bayramda balataları değiştim disklere bu seferde özelde bakıldı hala sorunsuz sonuç ogün aldanıp parayı verseydik ödüllendirmiş olacaktık....

Tilki ve <<bülent>> bunu beğendi.
  10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    genelde bazı saatlerde tek tük araba geçen ve haliyle bomboş olan dağlık arazi bölgelerindeki otoban bağlantı yollarında ilerlerken camınıza taş gelip cam patlarsa yol kenarında hemen durmayın yavaş hızda 15-20km kadar ilerleyip oradan uzaklaşmaya ve kalabalık bölgelere kaçmaya çalışın eğer durursanız haydutlar etrafınızı sarıyorlar soyup soğana çeviriyorlar.

Tilki, ozgutozkan ve <<bülent>> bunu beğendi.
  11. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Ben de 2013 yılında ikinci el octavia almıştım. Serviste ücretsiz check up ve yedek parçada indirim kampanyası vardı. Bir götüreyim, nasıl olsa ücretsiz diye düşündüm. Araç kontrole girdi ve 4 diskinde değişmesi gerektiği, masrafın indirimli 500 lira olacağı söylendi. Ben de yeni hevesle tamam dedim ve 500 lirayı ödedim. Hala pişmanım. Gitti 500 lira... Yapacak bir şey yok...

<<bülent>> ve Roadrunners bunu beğendi.
  12. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Netice nedir açılıyor mu bu konuda bu isme yakın bölüm?

13. cenker_baba

cenker_baba Guest

açılmış zaten yazıyorsunuz o konuya :)

14. newrophat

newrophat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    392
    Ad Soyad:
    a. ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    nerede oluyor bu olay ?

15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
  16. newrophat

newrophat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    392
    Ad Soyad:
    a. ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    valla memleketin suyu çıkmış hocam, buna benzer bir olay çorum yakınlarında dayımın başına geliyor, bir benziliğe aracı çekiyor yarım saat istirahat edip yola devam edecek araçta yengeyle çocuklarda var, hemen 3 tane keko yanaşıyor dayıda polis olayı anlar anlamaz silahı ön kolsola koyuyor aracın arkasındaki elemanda camın önündeki polis şapkasını görüp diğerlerine sesleniyor kaç kaç diye.

o yüzden bizzat emniyetteki arkadaşların tavsiyesini aktarıyorum ; sürekli şehirlerarası yolculuk yapanlar arka cama görünebilecek şekilde polis şapkası koyabilir, en azından caydırıcılığı olur demişlerdi. cezai konusuna gelince yasak olduğu fakat durumu izah ederseniz kimsenin kolay kolay ceza yazmayacağı olurdu en kötü başımıza daha önde böyle bir olay geldi bir polis yakınımız böyle bir tavsiye verdi diye söylenebilir. elbette istismara açık ama iyi niyetli bir önlem olduktan sonra bence gayet makul bir tavsiye.

<<bülent>> bunu beğendi.
  17. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Keşke ... Sanırım gözlerim bozldu hala İstek/öneri/şikayet bölümü altında yazıyorum ve siz yönetim de sürdürüyorsunuz :). İsteğim ana konu olması ana sayfada rahatça el altında bulunması görülebilmesi.

Konu gasp yöntemlerine kayıyor gibi zararı yok :). yıllar önce benzerini okudum yurtdışında gerçekleşmiş @erenuzel41 . Aracınızın sileceklerine sarılmış kıyafet görürseniz hele de akşam gece saatlerinde ise çıkarmak için vakit kaybetmeden uzaklaşın, güvenli - kalabalık aydınlık bir yerde çıkarın. Akis halde ya gasp edilirsiniz ya da canınızdan olabilirmişsiniz.

https://www.cbsnews.com/news/womans-warning-about-shirt-wrapped-around-car-windshield-goes-viral/

Bir de yakınlarda duyduğum diğer yöntem, yine ıssız izbe yerlerde ön cama yumurta atmak. Durup temizlemek veya silecekleri çalıştırmak hataymış. Silecekler daha çok yayıp görüşünüzü minimuma indirir hem hemen çıkmıyormuş, paniklemeden uzaklaşmaya bakın.

18. cenker_baba

cenker_baba Guest

sohbet kısmına taşıdım ama bir farkı olmayacak, gene konuyu okumak isteyen okuyacak, yazmak isteyen yazacak. aynı şekilde konu altlarda kalırsa görünmeyecek yani değişen bir şey olmayacak.

19. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Instagramda sahıbındencı dıye bır yerı takıp edıyorum adamlar bu sıtedekı ılanlarda kazalı hılesı hurdası olan arabaları cıkarıyor ortaya.
    Çok efsane ılanları da paylasıyorlar.

Kazası boyası yok denen arabanın taklasını mı ararsın, komple kesme tavan olan aracınımı ararsın, yoksa ınsana vurup kan parası dıye pert kaydı alan arabamı ararsın ne ılanlar var. valla araba alırken 2kez dusunup on kez arastırmak lazım artık.

erhancakmakk bunu beğendi.
  20. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Hemfikirim ilk mesajımda belirttim zaten ayrı kategori ana başlık olmalı diye, dileyen okur dileyen yeni bulduğu karşılaştığı yöntemi yazar linkini ekler. Neyse takdir sizlerin bu konudaki son mesajımdır.

cenker_baba bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş