arkadaşlar lastik havaları için eralara önler arkalar 30 diyorlardı.forunu artın sizde 30 denildiğini göreceksiniz.aracın sol ön kapısında şunlar yazıyor.dizel 2 kişye kadar 32 , iki kişden daha fazla olduğunda 33.bu değerler 1,5 crdi 2009 era için.sizlerde hava basıncı hakkında paylaşalım.siz lastiklerinizi kaç havada tututyorsunuz.dizellerin ağırlığı 1205 kg.bu yüzden olabilirmi acaba 32?
en iyisi kapı içindeki tablodan lastiğin tipine göre boş ve dolu kaç tavsiye ettiğine bakmak lazım, yazın sıcak olduğundan sorun değilde, kışın biraz fazla basılabilir, ben hepsini 32 yaptım, ruhsatta 1205kg yazıyor, sanırım lpgli olduğu için ayrıca birkeç hava fazla olması yakıt tasarrufu açısından faydalı olur diye düşündüm,
arkadaşlar bende 32 kullanıyorum,lastiklerimde michelin fakat lastikler parçalandı yan taraflardan,garantiye gönderdim ve adamlar geri çevirdi çünkü raporlarda hava 30 olarak alındı.ben 30 kullanıyodum.sonra ne mi oldu garantinin en son olarak gönderdiği geri çevirme belgesinde aracın normal değerleri olan 32 nin altında kullanıldığı ve stabilize yolda kullanımı kanısına varılmış.o günden sonrada hep 32 ile geziorum.karar sizin,herkese iyi günler...