Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Doga Sigortanin Sahdekarligi

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda taciroglu tarafından 8 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. taciroglu

taciroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    327
    Ad Soyad:
    ahmet can
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Slm arkadaslar 11 gun once zincirleme bir trafik kazasina karismistim
    kasgom oldugundan dolayi pekde umursamamistim. Kasgo sirketinin Hyundai nin yetkili servisle anlasmasi olmadigi icin araci anlasmasi olan ozel servise cektirdik [​IMG]
    Kasgonun ekspertiz i geldi ve hasarli parcalari inceledi[​IMG]
    Ekspertiz raporunda hasarli parcalarin orjinalleriyle deyismesi yerine mini onarimla tamir edilip tekrar montajinin yapilmasi kararini vermis (tabi ben itiraz ettim ve kesinlikle onarilan parcalarin takilmasini istemedigimi belirttim) ekspertizin dedigi mahkemeye verme hakkiniz var hic birsey cikmaz dedi. Soruma gelince kasgosu olan aracimin ve kasgo policesinde hasara ugramis aracin YETKILI SERVISTE ORJINAL PARCA kullanilarak onarimi yapilicagi sigortaliyla mutabakata varilmistir yazmasina rağmen benim hasarli parcalarimi onarima gonderebilirmi gonderemezmi

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

<<bülent>> bunu beğendi.
  2. taciroglu

taciroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    327
    Ad Soyad:
    ahmet can
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Servis aracimda 9000tl lik hasarin olduğunu soyledi. Servis calisanlarinada doga sigortayada expertizede actim telefonu agzima geleni soyledim. Hepinizi mahkemeye verecegimi soyledim Ve en son araya ozel servisin sahibi girdi beni aradi onarima giden parcalari onarimdaki elemanlardan rica ettigini onariminin mumkun olmadigini soylemelerini istemis ve parcalara pert kaydi cikarttiklarini orjinal parcalarla deyisecegini soyledi aracim yaklasik 2 haftadir serviste kasgo sirketi 7 gun kiralik arac verdi 7 gunun sonunda yine aracsiz kaldim

3. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Sonucu merakla takip ediyorum benim de doğa veya koru ikisi aynı, tekrar geçmiş olsun.

taciroglu bunu beğendi.
  4. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Kaportanın düzeltilme imkanı varsa ön kaputun düzelip boyanması daha iyi sonuçta parça değişimi aracın değerini dahada düşürür doğa sigorta tanınmamış bir şirket aslında yetkili servise yaptırıp sigortadan parayı alıp servise ödeseydiniz olurdu anlaşması olmasada yaptırabilirdi
    Bu arada kasgo değil kasko

SaMeTT bunu beğendi.
  5. taciroglu

taciroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    327
    Ad Soyad:
    ahmet can
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Kabut zaten orjinal degildi araci aldigim şahıs kabutun uzerine catidan kiremit dusmesi sebebiyle kabutun resimlerini cekip deyistirtmisti yanlisimi duzelttigin icin teşekkür ederim fakat kafam okadar karisikki kasgo yada kasko suan hic onemi yok ayrica 3. Ayda sigortamda kaskomunda suresi bitiyor bir daha doga sigortami asla

SaMeTT ve cenker_baba bunu beğendi.
  6. taciroglu

taciroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    327
    Ad Soyad:
    ahmet can
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Sagol kardeşim sende bir an once o policeden ve o sigorta sirketinden kurtul derim basima geldi ben yandim baskasi yanmasin

<<bülent>> ve SaMeTT bunu beğendi.
  7. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    benzer durumdan bende muzdaribim. axa sigorta hyundai servisinde tamir olacak şeklinde kasko yaptırdık. yakın zamanda ufak bir kaza yaşadım sağ ön çamurluğu jantı ve içeriden bir kaç parçayı kasko ile değiştirttik. fakat jantımızda yamukluk olduğu halde değiştirmediler. onarım yapmışlar üstüne ufak ağırlıklardan takmışlar tamir ettik diye geri verdiler aracı. üstelik yeni lastik basınç sensörünü de yamulan siboba takmışlar. araç 10 gün serviste kaldı bize 5 günlük araç verdiler. aracı almaya gittiğimde test ettim hiç bir sıkıntı yoktu aradan 5 gün geçti 80 km hızdan sonra araba sallamaya titremeye başladı janttan kaynaklı. tekrar servise götürüp şikayetçi olduğumuzu jantın değişmesi gerektiğini söyledik. fakat servis bizim elimizden bir şey gelmiyor kasko şirketlerinin tamamı böyle diyerek bir rot balans ayarı yapıp geri verdi aracı bize. bir daha axa sigortadan herhangi bir işlem yapmayacağız. şimdilik sorun yok gibi ama tekrar sallamaya başlarsa kasko şirketiyle gerekli iletişime geçeceğim.

taciroglu bunu beğendi.
  8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    birazda sigorta yaptırdığınız acenteyi sıkıştırın derim, onlar şirket üzerinde daha etkili oluyorlar. ben hep derim en az sigorta şirketi kadar önemlidir acente.

Hasan110, cenker_baba ve taciroglu bunu beğendi.
  9. taciroglu

taciroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    327
    Ad Soyad:
    ahmet can
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Hocam ben şunu öğrendim kasko policesinde ikame arac bölümünde arac servisten cikana kadar yada sinirsiz yazmasina dikkat edelim. Ful+ful+ful kasko isteyelim sigorta acentemizi deyistirelim

10. taciroglu

taciroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    327
    Ad Soyad:
    ahmet can
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    En iyi sigorta sirketi hangisi

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    sınırsız ikame araç birkaç şirkette varmış, Groupama gibi, çoğunluğu 3,7,10 gün için veriyor. Groupama'da arkadaş 22gün ikame araç kullandı. onda da fiyat fark ediyor diğerleri ile, bizim ikinci araç olduğundan çok önemsemedim sınırsız olmasını, mevcut 10gün şu anda.
    7 yıldır aynı acenteye yaptırıyorum iki aracı da, fiyata göre Axa veya Ak sigortadan yapıyor, ön cam bile orjinal olarak belirtilmiş. acente aracın dosyasi açıldığında arar isteğin var mı diye sorar, servisi arar aracın durumunu ögrenir bana bilgi verir vs. yani acentenin işi sadece poliçeyi satmakla bitmez.

taciroglu bunu beğendi.
  12. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    sivas inoto çalışanı beyefendi bize aynen şunu söyledi : ''abi bu şirketleri anlamıyorum sabah ta bana bir araba getirdiler el kadar basınç hortumuna tamir edilecek demiş. ben bu hortumu nasıl tamir edeyim ? sahibine teslim edince tekrar arıza yapacak bu araba. '' bunu duyunca bu kaskoculardan da korkmaya başladım. boşu boşuna binlerce lira para döküyoruz anlaşılan.

13. killi37

killi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Cemil GÜRSOY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bende 2010 model era var kaskoya gerek duymuyorum sigortaya kasko kadar para veriyorum kaza yapınca da bırakın da sigorta yapsın

14. taciroglu

taciroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    327
    Ad Soyad:
    ahmet can
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Eskiden kasko demek akşam başını yastığa rahat koymak demekti ama simdi birak yastığı acaba ne olacak aracimiz diye uyuyamiyoruz bile kaskonun sigortayla hic bir farki kalmamis eskiden hasar gören bir parcan varsa amaaannn sifiriyla değişecek derdik simdi tamirmi yapacaklar cikmami takicaklar diye dusunur olduk.

MehmetHan bunu beğendi.
  15. taciroglu

taciroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    327
    Ad Soyad:
    ahmet can
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Hocam soylede bir gerçek var kaskoyu her nekadarda kotulesekte sigorta hasar durumunda karsi tarafi ödüyor kasko ise kendi aracini yaptiriyor her ne kadar islerini adam gibi yapmasalarda kasko iyi birsey

cenker_baba bunu beğendi.
  16. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    kesinlikle katılıyorum. kaskonun anlamı da o değil midir ? yani hasar gören parçanın orjinal olan yeni bir parça ile değişimi ve kaliteli işçiliği ile tam anlamıyla kazadan önceki haliyle aracın teslim edilmesi demek değil midir ? ben tamir ettirecek olsam zaten dışarıda da sanayide çok daha güzel şekilde tamir edecek yerler var servisten.

taciroglu bunu beğendi.
  17. taciroglu

taciroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    327
    Ad Soyad:
    ahmet can
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Haklısın hocam hem daha ucuza hemde daha kaliteli iscilik yapan ustalarimiz mutlaka vardir. Fakat soylede bi gercek varki sanayimi aman aman...

MehmetHan bunu beğendi.
  18. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Sigorta şirketleri işin bokunu çıkardı,,,Trafik sigortasında ödedikleri tazminat gibi zararları poliçeleri fahiş fiata çekip kar peşinde koştuklarına göre,,yine bu şirketlerin kasko larıda sürücülerin eskisi gibi yararına olmayacağı anlaşılmıştır.Her türlü zarar ziyanda işi ucuza getirmek için dalevereye devam ediyorlar.Kimden duyduysam her marka siğorta şirketinden şikayet var.

MehmetHan ve taciroglu bunu beğendi.
  19. ozanoz93

ozanoz93 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    417
    Ad Soyad:
    ozan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    benim kaskom liberty kasko full olanından yaptirmiştim geçen sene eramı geri geri giderken kamyona çarmıştım ;))) ne foto çektim nede rapor tutum 1 hafta sonra anlaşması olmayan bir özel servise gidip. aracimi kaskodan tamir ettirdim. anında yedek arabımı verdiler. tamir olduktan sonra açın 900 tl hasar kaydı parasınıda 10 günde hesabıma yatırmışlardı. ve hasarsızlığım yüzde 50 den 40a düşürdüler. size tavsiye herzaman büyük firmalara kaskonuzu yaptırın 100 200 tl ucuza yaptırınca sonra kaza zamanında acısı cikiyor.

taciroglu ve bekobey bunu beğendi.
  20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ben en son geçen yıl serviste ön tampon koruma aksesuarını değiştirttim karşı tarafın sigortasından, exper geldi köşede krom bir parça ķırık, bunu kromcularda yaptırın dedi, servistekiler o yapılmaz komple değişmesi gerek dediler, exper de tamam dedi. sonra aynı aksesuarı orjinal olarak bulamadılar, Kore'de de üretimden kalkmış, ben piyasada var onlardan alıp takalım dedim, servis onlar orjinal değil takamayız başka beğen demişlerdi. yani ben kendim orjinal olmayanı önerdim yine de kabul etmediler.
    daha önce de ön sağ çamurlukta çok kücük bir ezik vardı, azıcık uğraşsam ben düzeltirdim onu bile değiştirdiler. ben neden değiştirdiniz dedim onlar senin poliçende onarım yok kasko karşılıyor, macunlu parçadansa değişmesi daha iyidir demişlerdi, ön sağ farın 3 ayağından birinin köşesi kırılmıştı far sağlamdı, kırık olan yere bir pul koyup sıksalar tutardı onu da değiştirdiler. ön sağ camurluk ve far çıkmacılarda iyi fiyata satılmıştır muhtemelen. demem o ki ben hiç yaşamadım böyle sorun, 1 yıla çok şey değişti ise onu bilemem.

Bu Sayfayı Paylaş