Öncelikle vereceğiniz bilgiler için peşinen teşekkür ederim Aracımın döşemeleri her ne kadar temiz olsa da zamanla renk solması, yüzeyde defermasyon ve sigara yanığı gibi kusurları mevcut kapı döşemeleri de biraz solgun bur da benim sorum şu olacak bu döşemeleri orijinal yaptırabilir miyim? yani eskilerini çıkartıp yenileri takılacak birkaç yere sordum size uygun kılıf yaparız dediler deri falan ama ben orijinalı olsun temiz temiz dursun istiyorum. Küçükte bir bilgi paylasımında bulunayım aracımın koltukları hep temiz lekesiz olmuştur formülüm Kirçöz(leventkimy)+yumuşatıcı+azmiktar deterjan+su bunları göz kararı camsil püskürtme kabına koyup uygulayınca fiber bezle siliyorum döşemeler pırıl pırıl oluyor lekeler ise kolaylıkla çıkıyor. Saygılarımla
Zaten bukadar kimyasalı sıktınmı döşeme ne yapsın. Sıvı arap sabunu kullan parlaklık gör. Döşeme işi önemli öyle her önüne gelene yaptırma sağlam referansı olan döşemeci bulmalısın. Orjinal döşemesi belki vardır servise danış sonradan pişman olma.
yılmaz kardeş arap sabunu en çok bakteri üretip barındarabilen kimyasaldır ailemde bir çok kişi kimyasal ve deterjan işi ile uğraştı. ayrıca bende imalatını yaptım akrabamın yanında ben olsam arap sabunu ve türevlerini kullanmazdım.
Biz yıllarca haci şakir ve arap sabunu kullandık eskiden özel ürünler yoktu. Formül olarak detayını çok bilmem ama doğal sabun olarak biliyorum bunları.
En son Uno aracıma uygulamıştım. Mis gibi olmuştu. Sonra Köksal arkadaşımızla tanışınca işi bilene bıraktık. Kadir arkadaşımız formül önerince bende öneride bulunayım dedim.
"orjinali" için mutlaka servisten fiyat almalısınız, ben çok yüksek bir rakam çıkacağını düşünüyorum, çünkü çok satılan birşey değil. orjinalini aldıktan sonra herhangi bir döşemeci rahatlıkla montajını yapar, çünkü orjinalin kancaları belli oluyor, fazla işçilik istemiyor.
İlginiz için teşekkür ederim "http://www.gungorotodoseme.com/61-hyundai.html" verdiğiniz linke baktım daha doğrusu formumuza yazmadan bakmıştım lakin benim aracınkini bulamadım 2006 model olduğundan olabilir. Ama gerçekten internette baktığım gibi birkaç döşemeciye de sordum yok öyle bir uygulama yapmıyoruz dediler bana da garip geldi merak ettim burada paylaşayım istedim. Aracı yeni alınmış acenteden çıkmış gibi gösteren bence koltuklar ve yan döşemeler en azından psikolojik olarak ben öyle hissediyorum
Bunu bilmiyordum , yıllarca yöneticilik yaptım devlet dairelerinde de tuz tuhu ve arap sabunu çok alınırdı , hizmetli arkadaşlar temizlikte kullanıyorlardı.
Döşemeciye gidin, aynı kumaşi bulmak zor olur ama benzer bir kumaştan yeni döşeme yaparlar sıkıntı olmaz. ben deri temizliginde sıvı beyaz sabun kullanıyorum ılık su ile bezle temizliyorum. Nitekim klavuzda da yumuşak bir sabun ve ılık su ile temizleyin yazıyor.