arkadaşlar son 2 aydır aracımda dönüşlerde bi tıkırtı oluyo. servis direksdiyon kutusu dedi. acaba başından böyle bi olay geçen varmı. yada bu tıkırtı ne olabilir sizce.
Valla kardeşim. Benim araçtada dönüşlerde ses geliyor. Benim ki büyük ihtimalle aksdan kaynaklanıyordur...
kardeş benimde sol dönüşte geliyordu. tam tur direksiyonu çevirince. servise gittim önce bişey yok dediler sonra bindik usta ile arabaya iyice sol yap dedim . sesi duydu sesin, lastiğin fren hortumuna sürtmesinden oluyor dedi ve fren hortumlarını yerini ayarladı sesmes kalmadı artık .
Direksiyonu tam sağa yada sola dayayın, biraz hızlı bi kalkış yapın, eğer takır takır ses geliyorsa aks'lar sizlere ömür...
Aynı sorun benim getz tede var. Takır takır ses yapıyo tam tur dönüşlerde, aks başları değişmesi gerek.
Bu şekilde araç kullanmanın ne gibi sakıncaları var? Ve, birde aksları değiştirmenin maliyeti nedir? (Accent 2003 CRDI için)
2000 Accent aks kafası 60 TL civarında işçilikle birlikte 100 TL olur heralde. Bu bahsi geçentıklama olayı Z rot veya ROT başından da olabilir daha dakötüsü rotilden de olabilir. Ön takım adı verilen sistemlerden kaynaklanıyor. ROT ayarcısına gidin rot ayarı yaptırmak istediğinizi ve bu sesin geldiğini söyleyin o söyler nelerin değişmesi gerektiğini sonra sanayide bunları değiştirip o rotçuya geri dönün ve en iyi ihtimal gitti 150 papel.
arkadaşlar benim aracımda da gıcırtı geliyor neden olabilir aracı sıcak su ile yıkattıktan sonra önce sağ tarafta geliyordu usta nereyi yağladı bilmiyorum ama ses kesildi diğerleri de yağlanınca kesilirmi ve kalıcı bir çözümü varmı