arkadaşlar aracımla sokak aralarında veya keskin virajlarda dönerken sol tekerleğin oralardan bi ses geliyor sanki böyle bişi geriliyomuş gibi,araç toparlayınca geçiyo,birde şunu farkettim bunu sadece gaza bastığımda yapıyor çeker durumdayken yani...bi fikri olan varmı acaba?
Aks bilyalarında problem olabilir, çok patinaj çekilen araçlarda sık görünen bir arıza başlangıcıdır. Selamlar.
Benim'de aklıma geldi ama sestarif hiç uymuyor...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
Hocam bilya dağılmadan önce gaza yüklendiğinizde (yani aks yüke bindiğinde)direksiyon çevrili ise uğultu yapar, bunun nedeni artık bilyelerin gresten kurtulmaya başlamasıdır. İlerleyen zamandada takırtı şeklinde gelecek ve dağılana kadar bu ses sürecek. Sonrası malum araç gitmeyecek.
patinaj yapmam pek ama aracın yaşı baya olduğundan eskimişte olabilir, benim aklımada viraj denge çubuğu geldi onunla ilgili bişi olabilirmi? birazdan zaten lastiği değiştircem ozaman bi bakıcam açmışken.
Ben sıfır olup 1000 km'de bilye dağıtan araç gördüm, olduğu yerde aracı döndürmeyi seven bir arkadaşımız, eksenel olarak binen yük kuvvetinin çok kaliteli dahi olsa bilyeleri dağıtabileceğini öğrenmiş ve öğretmiş oldu. Teker dönükken patinaj çekmeninekstra zararları. Tabii bunun başka nedenleride olabiliyor, körük patlamıştır, yağ boşalmıştır, pislik girmiştir ama genelde en büyük zararı bu olay verir. Selamlar.
bak bunu söylediğin iyi oldu, fenni muayenede aks körüğü yırtık demişti hafif kusur olarak geçmişti, onun etkisimi var acaba
aks körüklerinden olabilir gerçi renault 12 de başıma gelmişti aks körükleri değiştirilip yağ basılmıştı.
Uğultu bir kere geldiyse bilye zarar görmüştür, körük değişimi ve yağlamaorjinali gibi asla olmaz, zararıda kısa vadade olmaz.
Aracın direksiyonunu sağa yada sola dayayıp 1. viteste sert bir kalkış yapın eğer takırdamaya benzer sesler geliyorsa kesin aks kafaları arızalı...
teşekkürler arkdaşalr,ayrıca her defasında yapıyor sesi şimdi inip sökücüm tekerleği bakalım görünürde bişi varmı