Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel ve Benzinli Modifiye Performans hesaplar vs.

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda chiptuner tarafından 12 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba arkadaşlar özellikle turbo dizeller olmak üzere tüm araçlarla ilgili aklınıza takılan ölçümler hesaplamalar performans artışları vs. her konuda zamanımız oldugunca ve elimizden geldigince site üyelerine yardımcı olacağım bende.. Chip tuning ile ilgili aklınıza takılan 7 den 70 e ne varsa sorabilirsiniz dürüstlük ve ciddiyet içerisinde cevap alacagınızdan kuşkunuz olmasın.. Buyrun :)

2. Misafir

Misafir Guest

Özellikle ben bilinçli güçlendirmeyi seven biri olarak çok sevindim bu işe, sanırım baya bi içli dışlı olacağız...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif, umarım sizde faal olursunuz...ve ilk sorumu soruyorum, benim aracım1.5 dizel Era,bildiğiniz gibi 110hp güç üretiyor torku'da 240 nm, daha önce bu konuda stok olarak test yaptınız'mı, makine bu değerleri veriyor'mu veriyorsa yere'mi veriyor, sadece chip uygulaması ile ne alabiliriz, chip uygulaması yapılırsa egzost yeterli kalıyor'mu ve perf. filitresi gerekiyor'mu...birde chip için hangi yazılımı kullanıyorsunuz. Son olarak yarışlarla ilgileniyormusunuz.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

3. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    inş. zaman buldukça aktif olacagım konuyu açarkende gelen her mesaj için e mail ile bilgilendirilme seçenegini aktif hale getirdim zaten daha çabuk cevap verebilmek için.. :)Şimdi başlayalım hemen sizin araçtaki verilen 110ps degeri motorun ürettigi güçtür yere aktarılana kadar birmiktar güç kaybı oluyor.. ancak verilen max tork devri dyno üzerinde ve araç üzerindeyken biraz daha geç olarak hissediliyor zaten.. mesela 2000 d/d max tork verilmişse bunu genelde 2400-2500 gibi alabiliyoruz araçlardan orjinal hali ile dyno ya çıkardıgımızda.. zaten kullanırkende herhangi bir viteste sabit devirde ilerlerken dipgaz yapıldıgında tabiri caizse en iyi arkayayapıştırma 2400-2500 d/d gibi oluyor.. sizin araçta kullanılan vgt turbo gerçekten harika bir sistem ve bu araçlarda chip tuningle sorunsuz olarak (dumansız ve hiçbiryerde sorun çıkarmayacak şekilde) +30hp ve +55Nm alınabiliyor.. ve gerçekten harika bir araç oluyor ben bu araçla aynı motora sahip hyundai getz alıp binmek için kullanmayı düşünüyorum ilerleyen zamanda zevki için :) zira daha önce yaptıgımız getzlerden harika bir tat aldım.. abartmıyorum ara hızlanmalarda bir 106 gti a yakın oluyor.. chip uygulaması için biz bu işin içindeki tecrübelerimiz sayesinde araç grupları ve beyin çeşitleri için farklı firmaları tercih ediyoruz ancak önemli olan firmanın degil programı hazırlayan ve araçta uygulayanın bilgi ve donanımıdır o araç üzerinde bu tip işlerde.. Orjinal eksos ve filtre ile bu deger alınabiliyor sorun yaşanmadan ve araçta garanti dışı kalmıyor obd soketinden yapılıyor işlem orjinal yazılımı üzerinden müşterinin talebi ve aracın durumu gözönünde bulundurularak ;) Yarışlarla ilgileniyorum son olarakta ama henüz tam profesyonel degil.. :) Umarım yeterli ve açıklayıcı olabilmişimdir

4. Misafir

Misafir Guest

30hp 55nm çok iyi bir değer, özellikle vites aralıkları için.....bilgiler için teşekkür ederim, geri kalan konuları özelden görüşürüz...

5. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    paylaşım için teşekürler bende de 1,5 era var bende düşünüyorum

6. Misafir

Misafir Guest

Ben baya baya bi ikna oldum, büyük bi ihtimalle bir şeyler yapıcam....gözüm açık gitmesin.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

7. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar modifiye düşünüyorsunuzda,turbo arızaları dolayısıyla assanın 2008 den sonra turbo basıncını yazılımla düşürdüğünü hesaba katarsak,yapılan bu uygulamalar kesinlikle arıza riskini artıracaktır.Ha 5 yıl garanti var giderim değiştirsinler diyorsanız,haklısınız.Assana az bile.

8. Misafir

Misafir Guest

Yani..........https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

9. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Turbo basıncını artırmadan güç alabilmekte elimizde olan birşey.. Bu tamamen müşterinin isteklerine ve Aracın potansiyeline baglı :) Turbo basıncını artırıp alınabilecek max güçlere çıkılırsa bu araçları tutamazsınız :)

10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ben bişey sormak istiyorum..yeni tucsonlar 150hp bizdeki ise 112hp..bu motorların arasındaki farkın yenilerinde VGT siteminin kullanılması..birinci sorum bizim turbo arızalınca yeni VGT sistemi ile değiştirilebilirmi..? ikinci sorum yeni tucson larla arasında 38hp fark olmasına ragmen 0>100 hızlanmaları aynı...bir baska sorum ise bizim motora neler yapılabilir ve en önemlisi maliyeti ne olur..

11. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    İki araç arasında şanzıman farkıda olabilir hızlanmalarının aynı olması aksi takdirde aynı agırlık ve bu kadar farklı güce sahip olan araçlar arasında imkansız.. sizin araç yapıldıgında +30hp kadar güç artışı oluyor ve maliyetinide 400€ a yapıyoruz ama aktif olarak bulundugumuz sitelerde 300€ a yapıyoruz nakitte bu işlemi.. Garantili ve işimizi iyi yapan bir firma oldugumuzu biliyorsunuz zaten.. Önemli olan dürüstlük..

12. bu iş 1,5 16v 102ps milenyum accente uygulanırsa ne kadar ps alma olanağı olur vede hiç milenyum accentlere uyguladınızmı?

13. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hayır daha önce ben bu araca uygulama yapmadım ancak yaklaşık 8-10 hp arasında motor durumu iyi ise alınabilir..

14. motorun durumu çok çok iyi 58 bin kmde düzenli bakımları yapılmıştır bu oran 0dan 100e arac fab.verisinde 10,5 saniyede ulaşıyor chip tuning yapılırsa kaça ulaşır birde max süratta etkili olurmu ???

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    manuelde şanzuman farkı var çünkü biri 5 ileri diğeri 6 ama otomatikte var mı bilmiyorum..acaba hissedilir derecede güç artışı oluyor mu yakıtta herhangi bir artış oluyor mu..bir de daha önce uyguladınız mı..ilginize tesekkur ederim bu arada..

16. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    0-100 de 0.5 saniye kadar bir fark olabilir ama rampalardaki çekişi farklı olur önceki haline göre.. max süratte ne kadar artış olacagına programa baktıktan sonra cevap verilebilir ama..
    Düzenleyen : chiptuner

17. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Evet daha önce 112lik tucsona da sportage a da yaptık.. tabiki hissedilir bir fark oluyor +30hp ciddi bir güç :) ve yakıttada Starex örnegindeki gibi aynı kullanımda 0.5 litre kadar tasarruf saglar sizin araçta dipgaz kullanımlarda da 0.5 litre artış yapar en fazla.. ama araç 140ps olarak gider :)

18. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Selamlar...

Benim de 1-2 sorum olacak... Araç 1.3 milenyum... Maslakta tanınmış bir tuning firmasında perf.filtre+kat iptal+manifolttan komple perf eksoz ile 15hp kazanılabiliyormuş katılıyor musunuz? Ayrıca bu seride chiptuning yapılamadığını söylediler sizin fikriniz nedir?(Dış ülkelerde uygulama olduğunu biliyorum)... Son bir soru meslekten ileri geliyor sanırım; chiptuning sonuçta bir yazılım ise bir eproma yükleniyor sanıyorum bu durumda eski eprom muhafaza edilipprogramlanan bir yenisi mi takılıyor yoksa varolan eprom üzerine yeni yazılım mı güncelleniyor? Bu konularda bilgi paylaşırsanız sevinirim...

19. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    benimde bir sorum var accent era 1,5 motor 30ps dediniz peki bunun fiyatı ne kadar?daha önce 1,5 eraya uyguladınızmı?birde bu işlem kaçgün veya saat sürüyor

20. Cuneyt013

Cuneyt013 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben benzinli araçlara ilgili sormak istiyorum. accen era 1.6 yapılacak chip tunner ne kadarlık bir hp artışı sağlar. bir de daha önce hiç benzinli eralara yaptınızmı?

Bu Sayfayı Paylaş