Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

dizel otomatik era güncel yakıt tüketimi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda tuncd tarafından 30 Eylül 2013 tarihinde açılan konu

1. tuncd

tuncd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    tunç dinçel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar, mevcut yakıt konusu üzerinden devam edeyim dedim ama hiç dizel otomatik kullanıcısı bilgi vermedi. Dizel otomatik kullanan arkadaşlar güncel yakıt sarfiyatı hakkında bilgi verirse çok memnun olurum. Ben yeni bir era kullanıcısıyım. üç ölçüm yaptım şu ana kadar. minimum 290, max. 310 krş. hesapladım şu ana kadar. yani 6.5-6.7/100 km. yarı şehir içi yarı şehir dışı sayılır. araç bakımsız, 60 bin bakıma girecek. lastikler kötü, ilk lastikleri hiç değişmemiş. bakımda hepsini halletmeyi düşünüyorum. acaba bakımdan sonra ne kadar düşer? en az yakabilen arkadaşı değerleri paylaşarak bulursak bizde farkın neden kaynaklandığını buluruz. saygılar

2. THemre

THemre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    EMRE BAYRAM
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    bana kalırsa gerekli bakım yapıldıktan sonra lastiklerde değişirse şehir içi sakin kullanımda 25,26 krş tabi bu değerler sizin kullanımınıza ayrıca hava koşulları ve çevre faktörlerine görede değişkenlik gösterebilir..

3. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    2010 dizel otomatik eram var rekorum ş.içi 5.5 ş.dışı 4.5lt yakmıstım şuan ş.içi 7 8 lt yakıyorum

4. tuncd

tuncd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    tunç dinçel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    neden arttı acaba sarfiyat?

5. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
  6. ince5757

ince5757 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    serdar ince
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar merhaba 2009 dizel otomatik eramı yeni aldım.Daha önce 1.4 otomatik eram vardı onu satıp bunu aldım.Benim arabam şehir içi 10 litre civarında yakıyor.Yol şartlarım kısa mesafe ve rampada çıkıyorum.Ben biraz daha az olmasını beklerdim ama şuan değerlerim böyle.
    Otomatik olduğu için araçlarımızın 1-1.5 litre fazla yakması normal otomatik olmayanlara göre.

7. ayer

ayer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    AHMET YAŞAR ERDEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    ince5757 arkadaşımın yaklaşımı daha dogru gerçi 10 lt fazla ama, mesafe kısa ve ş.içi kullanımı yoğun sanırım, faruk55 arkadaşımında yaklaşımı DA güzel ama rekorum demesi ki bende uyguladım az yakması İÇİN özel çaba göstermiştir bende bu rekoru 4,6 olarak ş.dışında göstermiştim, göstermessem ş.dışı salla pati ağır yük klima açık sürat min 100 max 140 KM arası 5,3 hatta 5,5 lt lerde sabitledim. ş.içine gelince yaz şartları standart bir dur kalk 8 lt civarı, ama kış şartları yoğun trafik evet 9-10 lt oluyor karmada ise 6,5-7 lt arası yakıyor.
    aracım 2010 CRDİ AT.

8. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Kışın bende 30 kuruş civarı bi değer elde ediyordum dizel Era'm ile... Yaz geldi normal hızlanma ve düzenli bi hız seyrinde olursan bir depoyla 850 yi geçtim ben şehir içinde. Ama çok dikkatli kullanmazsan aynı arabanın deposu 700 de bitiyor.

Bu Sayfayı Paylaş