Arkadaslar merhabaAracim 2.0 CRDİ VGT H MATİK. Dizel icin oncelikle bu enjektör temizleyici partikul filtre temizleyici vb urun kullanan arkadaslar varmidir varsa yarar goren veya zarar goren varmidir.?
Enjektör temizleyiciyi özellikle uzun yıllardır kullanıyorum. Özellikle her 10 bin km de bir kullanırım artısını fazlaca gördük.
eski araca 2. el araca atmak intihar ettirmekten başka bişey değildir aracı. sıfır aldığınızdan beri düzgün kullanıldığında faydalı olabilir ancak
2. el olarak aldığım Accent era 1.5 de kullandım, araç 101k kmde kullandığıma pişman oldum, araç ilk marşta çalışmamaya başladı, depo söküldü, yakıt boşaltıldı, depo temizlendi yakıt hortumlarını usta temizledi. ustanın tavsiyesi 200k civarında enjektörcüye gitmemi tavsiye etti, yakıt aldığım yerde bi tanıdığım çalışıyor, aldığın yakıt zaten katkılı daha fazlasının zarar verme ve yağın özelliğini bozma gibi dezavantajları olduğunu söyledi.
Saolun arkadaşlar kulanma taraftarı iken yazdıklarınızdan sonra biraz zor gibi gözüküyor.bende bir kac yerde daha okudum enjektorlerde ișeme diye tabir edilen durumda olusuyormus
açıkcası ben bu tarz katkıların hepsine karşıyım bana sağlıklı gelmiyor dizel için belli bir donem aralığında işini bilen kaliteli makinesi olan yere carbon clean yaptırmak mantıklı
Daha önce forumun başka bir konusunda bu konuya değinmiştim. Bu konu başlığında da konuyla alakalı bilgisi paylaşmak istiyorum. Yakıt katkısı denen ürünün çalışma prensibi şu şekildedir; Bir depo diesel yakıt (mazot) bir depoya almış olduğunuz yakıt katkısının tamamını bosaltmaniz önerilir. Buraya kadar herşey normal gorunur. Gelelim olayın kimyasal yönüne. Mazot diye tabir ettiğimiz diesel yakıtın kesafeti (yoğunluğu) 830 - 840 aralığında olması gerekir. Bu bilgi ne işimize yarayacak denirse; bir depo yakıta bir ölçü katkı koyduğumuz vakit kesafet oranı düşecektir, yani yakıt incelecektir. İncelen bu yakıt başta pompa ve enjektörlerden rahat geçiş yapacak, geçiş yaparken de var ise kurum, partikül veya pislikleri atacak araç rahatlatacaktir. Mantık bu. Gelelim yararı var mı? Hiç bir yarar almanız mümkün değil aksine zararı vardır. Zararları konusunda gelirsek; enjektör yakıt akış hızı değişecek, puskurtme çoğalacaktır. Bu çoğalma neticesinde bir arkadaşımızın da bahsettiği gibi işeme diye tabir edilen durum ortaya çıkacaktır. Bahsettiğim gibi partikül ve pislikleri temizler evet o pislikler nereye gider? Bildiniz bir kısmı motor yağını karışır bir kısmı da egzoz manifoldundan dışarı atımı sağlanır. Bu da demek oluyor ki aracınızın motor yağının özelliğini bozacaktır, kaldı ki birer castrol magnatec gibi kendinden katkılı yağ kullanıyor olmanız halinde sorun çok daha büyüyebilir. Kullanacak olduğunuz yakıt katkısı ürününün içerisinde ki etken maddeye SOLVENT denmektedir. Günümüz Türkiye sinde başka bir takım ürünlerde olduğu gibi maalesef ki bu tarz ürünlerde merdiven altı denilen yerlerde işinin ehli olmayan insanlar tarafından üretilmektedir. SOLVENT maddesinin fazla eklenmesi halinde tüm geçiş noktalarını ve yakıt deposunda bulunan kurum kir pislik ve hatta boyayı bile sökerek yakıtınıza karıştıracaktır yakıt filtreleri belli bir ölçüde tutabilir bu maddeleri filtreden geçenlerde (çünkü çok ufak zerrelere kadar ayrıştırma yapacaktır solvent ) enjektör sisteminin memelerini tıkaması halinde enjektorleriniz eski görevini girmez hale gelerek arizalanacaktir. Eğer enjektorlerinizin temizlenmesi gerektiğini dusunuyorsaniz bunu bir Enjektörcünün yapmasına müsaade edin. Bu iş katkıyla falan olmaz arkadaşlar. İlla ben kullanicam diyorsanız da izleyeceginiz yöntem şöyle olmalı; Menzilimiz bir depo yakıtı bitirecek kadar olmalı, kaliteli isim yapmış bir firmanın ürünü örneğin würth gibi bir ürünü tercih ederek, bir depo yakıt alıp kullanma talimatına uygun olarak ürünü kullanıp katkılı yakıtın depoda fazla kalmaması gerektiğini aklınızdan çıkarmadan o depoyu bitirecek bir menzile çıkmanız gerekmekte. Depo da katkılı yakit bitti. Peki yönetimimiz bitti mi? Hayır. Yakıt bittikten sonra birkez daha deponuzu tam dolduruyorsunuz, bitmesine gerek yok bu defa. Bu işlemin ardından yapmanız gereken motor yağını değiştirmek olacaktır. Enjektör ve yakıt sistemi temizliğinden egzoz manifoldundan atilamayan pislikler yağa karıştı çünkü. Yağ filtresi de dahil olmak üzere yakıt filtresibi de değiştirmeniz gerekir. Kısacası 10.000 bakımına yakın bir zamanda yapmanız gerekir bu olayı. Yine söylüyorum ve her zaman söyleyeceğim, benim güvendiğim mantığıma yatan bir uygulama değil. Baana sorarsanız yapmayın.
DİZEL araçlar için bahsediyorum. bu konu ile ilgili çok yazıldı çizildi. yakıt katkıları Markalı olmak şartı ile, ayrıca 1 depo ve uzun yol şartınıda eklemek gerek. 8-9 depoda bir. Hiç şikayetim olmadı. bir depoya bir kutu wurt cr kullanırım. yolda performans kesnlikle değişir. yakıt bir süre artar doğrudur daha sonra tekrar düşer. bu tip ürünlerde çözücü ve inceltici olduğu doğrudur. Ama Wurt marka km durum gözetmeksizin, verilen şartlarda uygulandığında, Sorun durumunda Aracınızın motorunu garantiye alıyor şikayetvar.com/ wurt açıklamaları izleyin. hiç bir motorcu ve enjektörcü bu tip ürünleri sevmez. Çünkü servis periyodu uzar. doğru kullanımda sorun yaşanmaz. Yakıt temiz, katkı markalı ve sürüş 2000 D/Dk yukarısı olması yeterli derim.
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Enjektörcü tamirci yahut motorcu değilim dekorasyon işi ile uğraşmaktayım. 2009-2013 tarihleri arasında herkesçe bilinen bir akaryakıt firmasının yağ üretim fabrikasında satın alma ve idari işler yöneticiliği yapmıştım. Konuya vakıf olma sebebim bundan dolayıdır yanlış anlaşılmasın! Kaldı ki siz adam gibi bir ustaya rastlamadiysaniz tavsiye konusunda (ki günümüz şartlarında böyle bir ustaya rastlamak gerçekten de mümkün olmayabiliyor.) Bu sorunun var olduğu anlamına gelmez ben sadece nacizane fikrimi ve bilgimi beyan ederek tecrübe edindiğim hal ve durumları forumda paylaştım. Sizin bir sorun yaşamamış olmanızın nedeni kullandığınız ürünün kalitesi aracınızın dusuk model oluşu kullanma talimatına uygun hareket edtmek gibi bir çok nedene bağlanabilir. Lakin forumumuzda eski markali, aracına aşık olan insanlar olduğunu aklimizdan çıkarmadan paylaşım yapmak gerekir. Adamın arabası 300.000 km de dizel bir araç güzel kullanılmış fakat sizin dediğiniz ürünün bile bu araca zararı olabilecektir. Ben sadece bunu ozetlemeye çalıştım. Yorumunuz için teşekkür ederim...
Ayrica şikayet var bölümünden bahsetmissiniz aracınızın başına böylesi bir durum geldiğinde ; aracınızın yaşına ve km bilgisine bakılmaksızın servis kayıtları olması ilk şartıdır! Bu açıklama da yetmediyse würth için sizi daha da detaylı olarak bilgilendirebilirim
yakıt katkısı whürt kullanırım.faydası olmadı dersem yalan olur.ama kesinlikle yeni yakıt filtreside degişmeli yoksa pek anlamı yok bence dpf yani partikül filtresi içinde araç uzun yolda devirli kullanılması durumunda kendini temizleyen bir sistemdir.eger temizlenmicek derecede kirli ve tıkanıksa araç için sorun teşkileder. ben kat-dpf ve egr nin araçlarda komple iptalinden yanayım