2008 era için 5-30 mu yoksa 10-40 mı yararlı olur araç 198000 kmde . marka olarakta hangisi daha iyi olur ayrıca siz ne kullanıyorsunuz onuda yazarsanız sevinirim. Herkese iyi akşamlar LG-H735 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende aracımda 5-30 kullanıyorum. 10-40 kalın gelir ve turbo milini yağlayamadığı için kıranlar mevcuttu forumda yanlış hatırlamıyorsam.
ben hep 5 30 mobil veya shel koydum. forumdaki tecrübeli kişiler 5w40 diyorlar. tekrar era alsam heralde 5w40 koyarım ben aracın alıştığı yapı değişmek istemediğimden aynı devam ettim
10w30 veya 5w40 kullanılması lazım. 5w30 ince yağ olduğu için sadece partikül filtreli araçlarda kullanılmaktadır.
merhaba Kurban bayramında yağ ikaz lambasının sürekli yanması ile en yakın yağ değişim yerine gittim baktığımız da gram yağ yoktu yağ kapağı takılırken diş aatlandığı için araç yağ eksiltip sonundada bitirmiş hemen yağ koydurup kapağı doğruca taktık sonraki kullanımlarımda sırun yoktu fakat bu sabah bindiğimde çalıştırdıktan sonra lamba sönmedi bende hemen istop edip minibüsle geldim işe. sizce sorun nedir ? ve bütçe açısından servise mi götürmeliyim yoksa sanayi mi daha uygun olur
Hocam ilk durumu öğrendiğinizde aracın tüm yağı boşalırken hiç park etgiğiniz yere aktığını fark etmediniz mi eğer dikkatinizi çekecek kadar bir boşalma olmadıysa , tapanın diş atladığı sadece kafadan sıkma ustanın icadı , diş ya yalama olmuş bozulmuştur siz fark etmediniz yada araba başka yollardan eksiltiyor bir de eskiden sürücünün aracı için günlük, haftalık ve aylık olarak araçta kontrol eemesi gerekli şeyleri sayarlardı tecrübeli abilerimiz ve yağ kontrolünün haftalık yapılması anlatılırdı sizin böyle kritik bir durumda fark etmeniz isabet olmuş ama bu duruma gelene kadar aracınız yetersiz yağdan dolayı hırpalanmış ve yağ eksiltme için yeni yolları da bulmuştur diyorum. iPhone 5C cihazımdan tapatalk aracılığıyla gönderildi
teşekkürler. iyice kontrol ettiğimde filtrenin ring'inden kaçırdığını gözlemledim ve çıkma bi filtre ile değiştirdim sorun yok şimdilik
mrb 2007 era sahibiyim yeni aldim aracimi yag konusunda servisler senturkler 10w30 shel castrol oneriyo bursada yasiyorum buara inallarda 5w30 vs 5w40 oneriyo benim aracim 90 binde arac icin en iyi yagi en uygununu kullanmak istiyorum tavsiyeniz 5w40 castrol mobil shel ??? hangisi olur kullanip memnun kalan ark yazarsa sevinirim
Shell 5W -40 kullanın , benim araba 45000 bakımından yeni çıktı yine aynı yağdan koymuşlar , dayanıklı kararmamış bir yılda bir şey olmamış , arabamın garantisi bitsin yine aynı yağa devam edeceğim. iPhone 5C cihazımdan tapatalk aracılığıyla gönderildi
anladim cok tsk buarada forumda yag konusunda denk geldi 5w30 mobil daha az yakit daha sesisiz daha az surtunme vs die anlatiyo ama 5w40 yuksek isida turboyu daha iyi yagliyomus diyolar servis yetkilisi yada tamirci usta ark yorumlarini bekliyorum
Yağınızın kararmaması iyi bir şey değildir. Tam tersine bir yağ kararıyorsa eğer kaliteli yağdır. Zira motor içinde biriken kurum ve partikülleri temizliyordur. Yağın amacı motor ekipmanı içinde yağlanmayı ve yağlanan yüzeyleri temiz tutumayı hedefler. O yüzden kararması en normal durumdur.