arkadaşlar aracım 130.000 kmde ilk sahibinden dün satın aldım ve bursadan samsuna (900 km) yola çıktım.ilk dizel aracım biraz değil fazlasıyla bilgisizim.dikkatimi çeken problemler ilk kalkışta ayağımı nekadar yumuşak çeksemde kalkışta sendeleme yapıyor.sonra ikinci vitese atıyorrum 2 de de aynı ilk başta bir iki sendeleme yapıyor sonra toparlıyor.bir de 4. ve 5. viteste 2000 devirden sonra gaza yüklenince balans yokmuş gibi titreyerek hızlanıyor.hızlanmasında bir problem yok gaza basınca şahlanıyor maşallah ama dediğim gibi titreyerek şahlanıyor bugün ustaya gösterecektim ama başka işler çıktı haftaya anca.ön bilgi amaçlı bu problemler neden olabilir fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim.
Bende ilk aldigimda sizin gibi 1 den 2 atinca ayni seyleri yaşadım. Araca alisinca düzeldi. Fakat aradada olsa debriyaji hızlıca borakinca oluyor. Sizde sürekli oluyor sa debriyaj sensörü arizali olabilir. GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Debriyaj siviçi değişimi ve Aks kafaları kontrolü gerekiyor gibi. Hayırlı olsun aracınız iPhone 5S'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
teşekkür ederim.isterseniz şöylede bir örnek vereyim.hız 90 devir 2000 de motor gayet sessiz.gazı dipliyorum 130 km ye çıkana kadar titriyor araba zangır zangır.ayağımı gazdan çekiyorum araba rahatlıyor ve yavaşlamaya başlıyor.dediklerinize baktırıcam.umarım fazla bir problemi oktur.çok beğenerek aldım.sonuç hüsran olmaz inşallah.
dizel arac titremeye zaten meyillidir osekilde hizlanmak yerine bir vites dusup hizlanmayi denesenize neden 5 le 90 la giderken illaki tam gaz hizlanma ustegi duyarsiniz anlamiyorum 4 e dusun tam gaz yapib eger halen titriyorsa motor kulaklarina bi baktirin GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
şimdi canım kardeşim orada dur bir kere..sen yazdıklarımı tam okumamışsın galiba bir daha bak istersen.burada kimsse devir düşüklüğünden kaynaklanan titreme vb gibi şeyler söylemedi.araç zaten 90la giderken 2000 devirde.ben daha 2000 devirde titreyerek vites küçültmek isteyen araba görmedim.zaten arabamda sabit hızla giderken bir problem yok olay hızlanırken...
buyuk ihtimal motor takozlari zayiflamis olabilir bi kontrol ettir istersen GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
akslar motor takozu ve şanzıman takozu diye notumu aldım bakalım usta ne diyecek.bugün aracımda bir şeyi daha farkettim.motor soğukkende sıcakkende egsozdan tanımlayıp tarif edemeyeceğim değişik bir koku geliyor.sanki yoğun antfriz kokusu gibi ama emiin değilim.aracın içine falan gelmiyor koku.sabah ilk çalıştırdığımda araçtan inip etrafında bi tur atarken farkkettim.dedim motor soğuk ondandır heralde.yola çıktım yaklaşık 100 km gittikten sonra araçtan indim yine aynı koku.dizel motorlarda normalmidir bilemiyorum.aldığım yakıt bp ultimate euro diesel
bugun ustaya baktirdim debriyaj sensoru degisti.egsozdan gelen koku normalmis.usta kendisi bizzat test surusu yapti titreme falan yok sen kuruntu yapmissin dedi.gaza yuklenince motordan biraz ugultu geliyor sen onu titremeyle bagdastiriyorsun falan dedi.ugultunun sebebide yerine tam oturtulmamis hava filtresiymis. Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
18000 liraya aldım.değişen yok sadece arka tampon ve bagaj kapısının yarısında boya var.içi falan pırıl pırıl hiç sigara içilmemiş.