Merhaba arkadaşlar aklımda takılan bir konuyu sizlere danışmak istedim yeni bir getz sahibiyim daha önce dizel araç hiç kullanmadım ama şimdiki getzim 2005 1.5 crdi motor 220 bin km' de ustama gösterdim arabayı felan kaldırdık bi sorun sıkıntı gözükmüyo ama yinede soriyim dedim aracım ilk çalışmada rolantideyken hafif titreme yapıyor sonra bir müddet motor ısındıktan sonra kendi kendine düzeliyor bunda kafaya takılacak bir durum varmı? Ve aracıma henüz hiç bakım yaptırmadım aldıgım arkadaş yaptırdım demişti bir bakıma sokmalımıyım? teşekkürler.
Merhaba, titreme vuruntu şeklindeyse ve devir ibreside titriyorsa enjektörlerden yapabilir. Yakıtla ilgili olabilir ilk anda tam gelmiyordur. Bence sen kendin bakımını yaptır. Kafan rahat olur.
Vuruntu şeklinde değil , ibrede titremiyor sadece direksiyon titriyo hafiften sonra biraz kullanınca arabayı o da gidiyor kendi bakımımı yaptırıcam zaten ama yinede bir sorayim dedim tesekkurler cvp için
3 Silindirli modellerde titreşim biraz daha fazla oluyoru VGT olanlara göre. 220 bindeki aracın titremesini absorme eden parçaları tek tek söküp kontrol etmek gerekir. Başta şanzıman takazu ve diğer motor takozlarını.