Arkadaşlar Merhaba; Aracım 2011 Dizel Getz, arabamdaki sorun Klimada. Klima normalde soğutuyor. Hemde gayet iyi şekilde. Ancak bir süre sonra kısa aralıklarla ılık hava üflüyor. Yani şu şekilde oluyor. Normal soğutma yaparken bir süre sonra hafifi kesik bir kokuyla beraber soğuk hava yerine yine fanın çalışmasından kaynaklı sıcak değil ama normal bir hava gerliyor. Bu yaklaşık 3-5 sn. sürüyor. Ardından tekrar soğutmaya başlıyor. Aracı Ankara 3 defa servise götürdüm. Bilgisizlikmi beceriksizlikmi bilemiyorum. Arızayı bulamadılar. İlk önce gazı eksik diyip gaz bastılar. Düzelmedi. Tekrar gittim bu sefer de gazı vakumlayıp geri basıcaz dediler. Yine çözüm yok. Birde güya deneyip oldu diyerek teslim ediyorlar. Ancak denerken neye bakıyorlar anlamıyorum. Sanırım klima normal hava üflediğinde gelen havanın sistemdeki soğukluktan kaynaklanan halini klima normal çalışmaya başladı olarak yorumluyorlar. Neyse tekrar götürüdüm bu seferde dedilerki elektirk sistmeini kontrol edicez. Ordan olabilir diye. Yine çözüm yok. Arkadaşlarım iyi bir klima ustası bul bir seferde çözsün ne diye yetkili servisle uğraşıyorsun diyor. Sizce arıza ne olabilir? Ankrada iyi bir ustaya mı götürsem yokse yetkili servisle cebelleşmeye devam mı etsem? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Şaşmazda, Yeşilçam sanayi sitesinde yeri. Cönger oto klima diye bir yer işinde gayet iyiler oraya bir gidin. Şaşmazı az cok biliyorsaniz. İstanbul yolundan tam sol içeri girin ilerde karşınıza büyük bir göbek gelecek Nakliyeciler göbek diyorlar oraya, ordan tam sol yukarı çıkın yol biter hafif döner ordan ilk sağ sonra ilk sol olması gerek. Beştaşlı anahtarcının 2-3 bina yanında internetten yazsanız çıkar büyük ihtimalle. Benimde getz klima az üflüyordu temizlediler sonra orjinal filtre taktim şimdi çok güzel oldu.
klima ılık hava üflemeye başlayınca devreden çıkıyor mu? yani ac tuşundaki yeşil ışık sönüyor mu? belki de ufak bir temassızlık vs olabilir. bir de klima kompresörünü kontrol ettirdiniz mi? eğer elektriksel olarak bir sorun yoksa kompresörden kaynaklı bir sorun olabilir.
hayır hiç bir zaman klima görünüşte devreden çıkmıyor. Işık hep yanıyor. İlk çalıştırma anında çalışıyor ve soğutuyor. 3-4 dk sonra normal çalışıyormuş gibi görünmesine rağmen iklimlendirilmemiş ılıkımsı bir havayı 5-10 sn üflüyor. ardındaan tekrar soğutmaya başlayıp soğuk hava üflüyor.