Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

dizel eram yakıt ve turbo hakkında merak ettiklerim

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda sunyy2003 tarafından 6 Temmuz 2014 tarihinde açılan konu

1. sunyy2003

sunyy2003 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    174
    Ad Soyad:
    halil taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Merhaba arkadaşlar,

Araba serüvenim çok uzun değil bu yüzden bilgi birikimim yok daha önce 1.3 benzinli getzim vardı 6 ay kadar binip o dönemde satmak zorunda kalmıştım. Getz de atiker lpg mevcuttu 60 liraya dolay ortalama 300 km giderdi bu olay da 2013 nisan yani yıllar önce değil.

5. ayda 2009 model dizel era aldım ilk merak ettiğim şey buradan başlıyor. Arabanın hiç bir yerinde vgt yazmıyor bazı eralarda yanda kapıların oralarda yazıyor bunda yazmıyor ama ruhsatta vgt team yazıyor.

Arabam 64 bin e yeni girdi kazası osu busu yok km orjinal bunu da bosh care system isminde bir yerde exper yaptırdık onlar söylediler.

Aracım hakkında kaba taslak fikriniz olmuştur.

Aracıma 100 liralık shell den (genellikle) bir kere opet ten bir kere po dan mazor aldım genel olarak sonuçlar şu şekild. Işık yandıktan sonra 100 liralık mazotla alıyorum yarım depoyu bir miktar geçiyor devamlı şehir içindeyim ancak 300 km kadar sonra tekrar ışık yanıyor buda 30 kuruşluk bir yakıta tekabül ediyor.

Bu rakam dizel için bana çok fazla geliyor farklı markalarda özellikle Fransız :) araçlarında 1 depo ile 1000 km gittiklerini söyleyen arkadaşları duyunca şaka mı yapıyorlar diyorum. 110 beygir olduğunu düşününce güç=yakıt diyorum. Yada ben çok taktım kafaya belkide yakıt çok normal.

Dün akşam yemekte bunları konuştuk arkadaşlarla kullanım alışkanlıklarını değiştirmelisin dediler genelde :) ama çok sert kullanmadığımı söyleyince 2. yönlendirmeleri chip oldu genellikle. Salihle uzun uzun konuştuğumuzda eralardaki genel turbo sıkıntısından benim era daki turbonun değişip değişmediğini sordu ve benim bu konuda hiç bir bilgim yok bunu nasıl anlayabiliriz.

2. cenker_baba

cenker_baba Guest

Forumda tavsiye edilen total excelium yakıtını dene bence. Ben lukoil ecto kullanıyorum bana o yakıt iyi geldi psikolojikte olabilir devir olarak genelde 2000 ve 2500 arasında kullanıyorum senin devir genelde kaç olarak kullanıyorsun ? Benim depo 55 lt yazılımdan önce 750 km gidiyordu araç Egr iptali ve yazılım ile menzil 950 civarına çıktı hep şehir içi ve sakin kullanım 90 km geçmem genelde

Tepe Taklak Candır

3. sunyy2003

sunyy2003 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    174
    Ad Soyad:
    halil taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bende 2000 devirde kullanırım 2500 de vites değiştiririm he böyle yolda salak salak hareket eden birini görünce vites düşürüp üstüne sürüp önüne filan geçmişliklerim var :) ama nadiren bazen vitesi yükselttiğimde 1500 devirlerde başlayabiliyor düşük devirdede yüksek yakıt ihtimali olabilir mi bilmiyorum

4. cenker_baba

cenker_baba Guest

Yatıkını değiştir bence opet veya total dene en sonda lukoile bak birde dizelde yakıt ışığını yakma mümkün olduğu sürece

Tepe Taklak Candır

5. sunyy2003

sunyy2003 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    174
    Ad Soyad:
    halil taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    total ve lukoil denemedim deneyeyim shell in çok ince olduğunu dün akşam söylediler bende hiç yanmadan almıyorum

şu turbonun değişip değişmediğini nasıl anlayacağım onu merak ediyorum

6. cenker_baba

cenker_baba Guest

Dizelde ışık yakmak iyi değil derler depodaki pislik tortu filtreyi tıkıyormuş ben hiç ışık yaktırmam alırım

Tepe Taklak Candır

7. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Fransız araçları güzel değerleri yakalayamıyor malesef. Benim şehir içi yol bilgisayarındaki verim 8 litreli birşey. Uzun yoldaki kurallar dahilindeki ortalamam 4.5 litre. Şehir içi 30 kuruş çok abartı değer değil. Hatta iyi bir değer denebilir. Bunu chip yaptırarak düşürebilirsiniz.Turbo konusuna gelirsek , getzimi 150 binde sattım. turboda en ufak bir sorun yoktu ve hiç değişmemişti. Ama bazen görüyoruz 20000 de bile turbosu gidenler oluyor. Bakımlar ve kullanım şekli ömrü uzatabiliyor. Bu arada neden mazotunuzu ışık yanana kadar kullanıyorsunuz? Bu şekilde kullanıp sorun yaşayanlar olabiliyor.

8. sunyy2003

sunyy2003 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    174
    Ad Soyad:
    halil taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    nedeni şu ışık yanınca atıyorum mazotu 100 liralık mesela km yi sıfırlayı tekrar ışık yandığında bakıyorum kaç km yapabildim diye

9. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Onun yerine sürekli depoyu fulleyerek ne kadar yaktığını ölçebilirsiniz.

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şu 1 depo muhabbetine hastayım. Arkadaş araçların depoları standart 45 yada 50 litre değilki. Clio HB deposu 55 litre, Getz, Era'nın 45 litre. Ben zaten getz ile dikkatli kullanımla 900 km'ye merdiven dayıyorum, depo 55 litre olsa ki 5 litrede fazla alıyorlar zaten 1100 km'yi geçerim.

Era modellerinin tamami VGT turboludur, standart 110 hp. Era, Getz, Matrix modellerinde aynı motor aynı turbo mevcuttur.

VGT'li turbo sistemi iyi hoş güzeldir ama aslında Türkiye yakıt şartlarında dejavantajdır. Kurum vs bizde daha fazla olduğu için devamlı düşük devirlerde kullanalara vinet yani kanatçıklarda sıkışma olup turbonun kanatlarına değebiliyor. Arabada Wastegate açılıp kapandığını hissetmek gerekir bence.

Totalin dizel yakıtı yurt dışından gelmedir, linkten bakabilirsiniz.
    Excellium Eurodiesel

Total Excelium Dizel
    Daha fazlasını isteyenlere Excellium Eurodiesel.

Sürtünme azaltıcı özelliğiyle motordaki mekanik kayıpları azaltır ve bu özelliğiyle motorun randımanını arttırır, yakıt ekonomisi sağlar.

Deterjan özelliğiyle motoru temizler ve yakıt sistemine zarar veren birikintileri azaltır. Enjektörler ve emme supapları gibi motorun hassas parçalarının temizliğini yaparak motorun daha sağlıklı çalışmasını sağlar, ömrünü uzatır.
    Yakıt sistemini paslanmaya karşı korur.
    Setan sayısı standart bir Eurodiesel'e göre ortalama 3 puan daha yüksektir.
    Motor sesini 2 dB (%37 oranında) azaltır.
    Çevrecidir, motora ve çevreye zarar veren kükürt oranı normal motorine göre çok daha düşüktür (max 10 ppm). Ayrıca egzoz gazı emisyonu dengelenmiş ve düşürülmüştür.
    Standart bir Eurodiesel'e göre Karbonmonoksit emisyonu %20'ye ve sera etkisi yaratan Karbondioksit emisyonu ise % 5'e varan oranlarda daha düşüktür.
    Üretimindeki üstün teknoloji dolum sırasındaki köpük oluşumunu azaltır. Oluşan köpük 5 saniyeden daha kısa bir sürede kaybolur.

Üstün nitelikli ürünlerin tedariğindeki başarısıyla Türkiye'nin önde gelen otomotiv üreticilerinden kalite ödülleri kazanan Total, yeni ürünü Excellium Eurodiesel'i de Total güvencesiyle sizlerin hizmetine sunuyor.

Aracın şase nosundan yada plakasından serviste sorgulatabilirsiniz. Hyundai Era, Getz, araçlarında bu turbo yerinde i30 1.6 115 hp olanlardaki gibi turbo kullansaydı garantiden bu kadar turbo değişme durumuda olmayacaktı aslında. Zaten turbo mili 5 mm çapında ne kadar dayanırki ?

Shell yakıt iyidir hoştur bastımı yağ gibi akar gider, motoru sessizleştirir ama aşağı yukaru duruma göre 1 depoda 100 km az mesafe yapıyor.

Neyse konumuza dönelim ; Vgt sistemli turboya sahip araçlarda hele yakıtın kükürt oranı vb şeyler çok çok daha fazla önem kazanmaktadır, bu yüzden yakıtı iyi seçmek gerekir. Total excelium euro mazot önerilmesinin başlıca sebebide bunlardır.

VGT sistemli Turbo

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ayrıca sistemin ve pompanın soğumasıda depodaki yakıta bağlı ;)

12. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Erkan benim aracın deposu 60 litre.:D

13. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Yakıt konusu hiç bitmeyecek sanırım dizel admiremle ş içi kışın 7 litreyi geçmezdi yanlış hatırlamıyorsam tek depoyla 800 yapmıştık 45 litre kapasiteli

Tepe Taklak İphone 4s

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Galiba bu Fransızlar depoyu büyük yapıyorlar Fırat. Peugeot 508 modelinin benzinli motorlusu 1000 km mesafeyi aşıyor diye reklamı ne vardı aklıma takıldı teknik verilerine baktımki 72 litre. Rahatlıkla 80 litre yakıt alır :)

2007 Clio HB dizel bile fabrika depo litresi 55 litre, 60 litre alır. Getz maksimum 50 litre civarı alıyor.

15. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aynen erkan. Reklarda ise yariyor. Adam su kadar yol yapar diyo ama deposu su kadar demiyor. Depoyu fullemistim 2 ayi gecti belki benzinlige ugramadim daha :)

...tapatalk...

16. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,006
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    80 litre benzini ver bende 1000km yaparım sonata ile :)

GRAFTT bunu beğendi.
  17. aksu

aksu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    canberk aksu
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Ruhsatta yazıyorsa aracınızın vgt olduğu doğrudur. En son 2008 kasalarda vgt yazar. 2009 kasalarda hafif bi değişiklik yapıldığı için araç vgt olsa bile yanlarında öyle bi levha olmaz.

Bu Sayfayı Paylaş