İyi akşamlar arkadaşlar yaklaşık 1,5 aydır accent era kullanıyorum. Ancak devir ve uygun yakıt sarfiyatı konusunda bilgilerinizi almak istedim.. Devirlenme 2500 deyken mi vites değişiyorsunuz? Uygun yakıt için ben 4.viteste 2000 devirde 80 km hızla gidiyorum .. Sizce en uygun bu mu.. ya da 5 viteste 2000 devirde 100 km diğerinden çok farklı değil midir?
ben de 3 aydır kullanıyom, 2011 Era 1,5 dizel. 2500+ de vites değiştiriyom, 4. vites 80-85 km, 5. vites 90-95 km ile gidiyom. genelde 5. vites 90+ gidiyorum. günde 47 km yol yapıyorum. bunun 10 km. şehir içi kalan otoban. bir depo ile 910 km. gidiyom. (ışık yandıktan 30-40 km. sonra yakıt alıyom)
Bende 16 martta depoyu fulledim.. günde 30 km civarı yapıyorum.. Araba şu an yarım depoya düştü 350 km yol ayaptım.. Bende senin gibi 10 km fln ş.içi geri kalanı sahil yolunda gidiyorum.. 4.vites 80 km giderim genellikle... Acaba ben fazlamı yakıyorum...
senn kide normal hocam. bende en asagi bir depo ile 750 km felan yapiyorum sehr icinde ama bu. sennkide buna yaklasir.allah kazasiz belasiz bindrsn
arkadaşlar bende 2 aydır dizel era kullanıyorum. görevim sebebi ile sivas kangaldayım.malum buralar soğuk.her gün 20 km şehir içi yol yapıyorum. yol bilgisayarı 7.5ten aşağı hiç düşmüyor. yani 1 depo ile 550 km yol yapıyorum. ancak 3. vitese takamıyorum. kısa mesafe olduğu için hep 2 viteste gidiyorum.. sizce normal mi? fazla ise ne yapmam gerekir.... cevaplarsanız sevinirim..
dizeller, benzinlilere göre biraz daha yüksek devirde kullanılmalı..ama uzun yolda ikenher zaman 5.vites 80-90 km hızınızı koruyun..daha az yakarsınız 4.vitesle gitmeye oranla..
Hocam güzel diyorsunda dizel eralarda 80-90 la giderken 5 viteste devir 1800 lerde sürünüyor.. Ancak 100 km de 2000 deviri yakalıyorsun. o zamanda zaten 90 geçtiğin için daha fazla yakmıyormusun? o yüzden ben 4.vites 80 en ekonomi diye düşünüyorum...
1800-2200 Arası... En İdeal Yakıt Tasarufudur.. Gidebildiniz En Yüksek Viteste Gidebildiginiz En Düşük Devir
konuyla alakalı değil ama ben 206+ kiralamıştım dizel..ilk dizel araba deneyimim olmuştu..benim accent zanlettim onu çok stop ettirdim, çok devir düştü diye titrettim arabayıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Düzenleyen : koray2907