arkadaşlar dün cyber enerji diye bi sitede hidrojen kiti konusunda bilgi almak için site sahiplerini aradım benim 2011 dizel erama uygulatsak ne kadar tasarruf sağlarız dedim bana %20-30 arası tasarruftan bahsettiler forumda bu sistemden arabasına taktıran var mı acaba
Sitesine girdim baktım, yazdıkları mantıklı şeyler ama vaadettikleri şeyi yapabiliyorlar mı o önemli. Havadaki oksijen oranı %20 mertebesinde mantık olarak biz bu oranı yükseltebilirsek daha verimli yanma sağlarız ama bunun yanma sıcaklığının yükselmesi gibi bir dezavantajı da olmalı diye düşünüyorum. Bir de egsozdan salınan hidrokarbon gazındaki hidrojen, yanmayan oksijenle birleşip su açığa çıkartırsa katalizatörleri kucağımıza alıp gezmeyelim? Bu egsoz gazı olayını tam bilmiyorum ama öyle bi reaksiyon olabilir mi diye düşündüm sadece. Bu olay dedikleri gibiyse 3000 ccler için olan kit var sitede onu chipten sonra takacaksın Era'ya hem dip gazda kara duman atmaz hemde 170-180 hp olur. Sonra biri bizi durdursuun
Hho taktirip sokturen cok, paraniza yazik edersiniz. LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
KCTR'de taktıran oldu, çevremde de var. Çok yük çekiyor mevcut sistemler, verdiği kadarını alıyor neredeyse.
Evet bende geçenlerde bu hidrojenle tasarruf cihazlaarını araşatırdım almayıda düşündüm.Fiyatları çok düşük değil 800 ile 1200 lira arası ve çevremde bu işe kafa yoranlar da var ama bu olaydan bahseden olmadı, çalışma mantığı çok güzel ama hiçbir satıcı sitesinde uzun vade de dez avantajlarından bahsedilmiyor Şahsi düşüncem Hidrojen benzin, ve LPG den çok çabuk ve güçlü patlama özelliğene sahip olduğu için motor sıcaklığı çabuk yükselecektir ve zamanla aşınmalara vb. durumlara sebep olabilir.Kârı zararını karşılarmı bilemiyorum.