aracım 2008 dizel select era.km si 73 binde.aracım 1. ve 2. viteslerde düşük devirlerde tekleme yapıyor.gaz verdiğim zaman yada yüksek süratlerde ve devirlerde yapmıyor.yardımcı olursanzı sevinirim.saygılar.
Arkadaşlar Merhaba Aranıza yeni katıldım. Aracımı 6 aydır kullanıyorum ve çok memnunum. Fakat yükarıda arkadaşın bahsettiği problem 2 gündür bende de olmaya başladı. Araç alt devirlerde tümseklerden düşük viteste geçerken gaz vermemle beraber silkeleme ve tekleme yapıyor. Daha önce böyle bi durum yoktu. Sizce ne yapmalıyım. Veya sebebi nedir? Yakıtı PO eurodizel kullanıyorum ancak artık almayacağım. Pis olduğunu düşünüyorum. aracım 2008 era start crdi. 92000 km de Forumlarda araştırdığım kadarıyla egr valfinden bahsediyorlar. Temizlenmesi gerekmiş. Zor mudur bunun temizliği? Birde bizim eralarda dizel partikül filitresi var mı? (DPF) ve fiyatı nedir? Temizliği vs zormudur.? Herkese iyi forumlar..
Arkadaşlar Benim problem çözüldü. Debriyaj müşürü değişince tekleme falan kalmadı.. 2 tane ustaya götürdüm bulamadılar. Üçüncüsü buldu problemi. Saygılar...
Arkadaşlar Merhaba YUKARIDA hakan turker abimin bahsettiğini şuan da bende yaşıyorum hyunda era 2011 model 70000 km de şuanda yeni oldu 10 bin bakımından sonra ilk seferde araç 1. vitese attığmda boşa atarmış gbi oldu sonra gaz aldı 2.vitese attım aynı durum söz konusu 3. üncüdede aynı sıoldu sonra tekleme silkeleme yapmaya başladı ilk 1 . 2 ve 3 atarken ------- örneğin 2 vitese takdığmda 20 kmde giderken bi anda ayağımı gazdan çekip tekrar gaz werdiğimde tekleme olusuyor. BUNU AYNI ŞEKİLDE BİR KAÇ DEFA GAZ ALIP WERDİĞİMNDE TEKLEME ÇOĞALIYO WE HIZLANIYO SÜREKLİ SILKELİYOR.. BU KONUYLA İLGİLİ YARDIMCI OLURSANIZ SEWİNİRİM ŞİMDİDEN TŞKLER..
Arkadaşlar aracimda düşük vitesde tekleme sorunu vardı debriyaj sensörünü değiştirdim sorun çöZüldü. Biçok usta egr valfi enjektör pompa vs dedi ama asıl sorun debriyaj sensoründe.
Forumdaki arkadaslara tesekkurler. Bir sabah 2011 dizel eram ozelikle 2.viteste 1800-2000 devir arasi frene hizli bas-cek yaparcasina tekledi. 1 de nadiren oldu. 2. Viteste de arasira yapmadigida oldu. Gazi bastikca bu durum artti. Yavas gidip veya hizlanip dogrudan 3'e takip idare ettim. Konu basligi sayesinde ogrendigim bilgiyle 50 Tl ye debriyaj musuru aldim 20 tl ye taktirdim. Eskisinden iyi oldu. Cunku eskiden 2 viteste devir dusunce sarsinti oluyordu. O sorun da ortadan kalkti.
Merhaba benim araçta tekliyor. Size danışmak istiyorum. Bende durum şu şekilde Debriyaja bastığımda veya debriyajdan ayağımı çekerken kesinlikle tekleme felan yapmıyor. Araç zorlanmıyorda. Normal herzamanki gibi kalkıyor. Kalktıktan sonra araç hareket halindeyken debriyaja dokunmadan ayağımı gazdan çekince hafif bir titreme oluyor ve gaza tekrar bastığımda tekleme oluyor. Sizdede durum bu şekilde miydi?