Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

dizel era yüksek devirli kullanma

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ressamyuva tarafından 23 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

1. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar size bir sorum olacak aracımı bazen performanslı kullanıyorum mesela 3.cü vitesle 3000-4000 devir arasına çıktığımda bazen vites büyültemediğimde önümde araç olduğunda diyim ayağımı gazdan çekiyorum aracım yüksek devirde olduğu için haliyle motor freni yapıyor yani yığılmada denebilir bunun motora turboyaherhangi bir zararı olurmu merak ediyorum.Birde havalar soğudu malum aracımı sabah soğuk motorda çalıştırdığımdabiraz bekledikten sonra hareket ediyorum1000-1700 devir arasındagiderken motordan ıslık sesine benzer bir ses geliyoramaıslık sesi kadar tiz değilmotor biraz ısınınca bu ses yok oluyor motor yağınınsoğukluğundan turbodan mıyapıyor acabasizde de dikkat ettinizmi hiç?

2. 77cafer

77cafer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    soguk havlarda dizel araçlar en az 1 dakika rolantide çalışmasılazım birde çok aşırı olmadan yüksek devir zararlı olmaz

3. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracınızı devirli kullanmayı bırakın. O araba bir spor otomobil değil; turbo şarjlı, düşük yakıt tüketimi için tasarlanmış bir aile otomobilidir. Aracınızı kullanmanız gereken devir azami tork devridir. Bu, benim Starex'im de 2500 devir oluyor, Era'da da büyük ihtimalle 2500 rpm'dir.

Ayrıca, normalde ve soğuk havalarda anahtarı çevirdiğiniz gibi de gazlamayın. Araç normal havalarda 15-20 saniye, soğuk havalarda en az bir dakika çalıştıktan sonra hareket edin. AYnı şekilde de aracınızı kapatırken en az 30 saniye bekleyin. Durur durmaz anahtarı kapatırsanız veya gaz vererek (En tehlikelisi de budur) motoru durdurursanız, yağsız kalan turbo milleri aşınır ve kısa sürede aracınıza yeni bir turbo almanız gerekir.

4. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Dediklerinizi bende uyguluyorum teşekkürler

5. katip_onur

katip_onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar ben İstanbul Antalya yolunu çok süratli ve yüksek devirlerde katetmiştim. ortalama altı buçuk saatte gittim ve antalyaya gelir gelmez kontağı kapatınca turbo yandı. turbodan ıslık sesi gibi ses gelmeye başladı. önceleri 2 vitesde geliyor gibiydi sonra 1.2. ve 3. viteslerde ses gelir olunca hemen yetkili servise gittik. Allah'tan yeni turboyu garanti kapsamında değiştirebildik yoksa sanayide sadece era'nın turbosu 1500 tl işçilik hariç

6. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aracınız kaç km de birde sesin şiddeti ne kadardı merak ettim
    Düzenleyen : ressamyuva

7. VgT91

VgT91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Özgün Can OKUR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC

Motor zaten max gücünü 4.000Rpm'de elde ediyor. Bence 4.000Rpm motora zarar vermez ama tabiki sürekli 4.000rpm'de kulanılması lazım demiyorum.
    Ama ara ara basmaktan zarar geleceğine inanmıyorum. Hatta arada max gücünü ürettiği devirlere çıkılması gerektiğini birkaç yerde okumuştum.yanlış anlaşılmasınbunlar benim kendi düşüncelerim.

8. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bende böyle düşünüyorum yoksa bunu mutlaka mühendisler düşünür ve önlemini alırdı diye düşünüyorum bende arada bir bazen 4000 lerde vites değiştirdiğim oluyor

9. getz110

getz110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ya arkadaşın sorusu tam anlaşılmadan cevaplar verilmiş.Yuksek devirin kendisinin zararından ziyade motor frenin sık sık yapılmasının zararı olur mu.Bence önemli yer orası sorunun içinde.Açıkçası bende sık sık uyguluyorum bunu.Acaba zararı var mı.?Mesela 4. vitese tekabul eden bir hızla giderken ışıklara yaklaşırken 2'ye takarak yavaşlamak gibi.Burada kısa süreligine de olsa devir aniden yukselmiş oluyor.

10. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    dizel motorun max gücü 1900-2750 devir aralığıdır 4000 değil
    4000 devir ve üzeri bence motoru çok zorluyor zaten o devirde hızlanma da iyice duruyo

11. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben ilk araba sürmeyi öğrenirken o olayı çok yapıyodum mesela 5 le giderken 4eg çemiereyip 3e çekdiğimde otomatikman araç 3000-4000 devir civarına ulaşıyodu sonra birgün aracı yımacı yağlamacıya götürdük orda aadam motor yağ sıçratmış dediydi yanlış ahtırlamıyosam öle bişey oluyo neticede hızlanırken 4000 dv görmek iyidirde vites küçültrken görmek pek iyi değil...

12. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Benim demek istediğim şu vites küçültüp aracın devrinin 4000 devire yaklaşması değil bunun yapmam zaten bu yığdırma gibi bişey mesela bazen 2 den 3 e alıp hızlandık ve devir 3500-4000 arasına geldi ve önüne araç çıkıp vites arttıramayıp ayağını gazdan çektiğinde haliyle motor freniyle devir düşüyor bunun zararı olurmu merak ettiğim bu arkadaşın demek istediğide nu herhalde

Bu Sayfayı Paylaş