Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

DİZEL ERA VE DİGERLERi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ayavuz38 tarafından 16 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. ayavuz38

ayavuz38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar az önce bir arkadaşımla uzun süre tartıştık ne dediysem dizel eranın sınıfnda iyi yerlere sahip oldugunu anlatamadım bana renault'un symbol modelini eradan daha üstün gibi kabul ettirmeye çalışıyor sizden bu konuda yardım istiyorum sizce bu symbolün bizim eralara üstünlügü hangi alanlarda olabilir?

2. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Hiç bir şekilde kabul edemem hatta 1 hafta önce ankara zonguldak ereğli arası otobanda bi sembol solladı sinrlendim sonra baktım önüme geçti yavaşladı bende geçtim sola 5 e bi taktım 140 ile geçtim bi de 2 saat asılmazmı sola doğru yaklaşmazmı tam bir fiasko tokatı yedi sonra daha görmedim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifDizel ve ya benzinli oldugunu tam bilmiyorum ama...

Düzenleyen : VaTaN78 mekan67

3. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Performans olarak asla yanaşamaz ama tüketim olarak Era'dan daha iyi olduğu defalarca kanıtlandı. Clio sadece tüketimde geçebildi Era'yı. Geri kalanda fiyasko. Ki ben aradaki tüketim farkını performans için fazlasıyla gözardı ederim. Sümbül benden uzak olsunda. Hayatta en haz etmediğim araçlardan biri...

4. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Araç demeye gerek yok fransızın tenekesi fransada binse binse çöpçüler biner ona https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

5. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Symbol u bilemem ama kia cerato daha güzel tabi fiyat ve tüketim farkı var.

Ya bendeki 98 mondeo ile giderken 160 170 le giderdimde ne bir ziplama ne rüzgar sesi duyulmazdi bile. Yola yapışır tren gibi kayardi asfaltta.

6. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Kia cerato nefis bişey ya aerodinamikine hastayım isterse 1 milyon yaksın alacaktım ama kdz ereğlide kia yoktu adapazarında vardı bende gözüm kesmedi era aldım ama sembol fln yaramaz renaultta tanıdıgım oldugu halde almadım baz modelini 17.000 çok rahat alırdım 20.000 normalde ama ben hyundaiyi tercih ettim...

7. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Bir de sembolun bagajı büyüktür ama bagaj benim için çokta önemli değil sedan olması yeterli aracın...

8. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Hiç bir üstünlüğü yoktur.Her alanda eranın kat kat düşüğü bir araçtır.Yakıt konusundada era 4 lt yakarken symbolde 4 lt yakıyor.Eranın motor gücüyle symbol zaten hiç karşılaştırılamaz.Kalitede karşılaştırılamaz.Son yıllarda renault kaliteyi dibe vurdurdu.En kalitesiz ve özeniz olarakta symbolü üretiyor.Zaten şirketlerin haricindede pek kullanan ve alan yok bu aracı.Benden uzak olsun

9. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kağıt üzerinde bile baksak aynı değil verileriniz. Yiğidi öldür hakkını yeme. Clio Era'dan az yakıyor. Bunu en az 5 tane test kuruluşu ve internette yapılan her test doğruluyor. Geri kalanda Era önde.

10. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Dizeli ve benzinlisi için geçerlimi bu dediğiniz?

11. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İkisi içinde geçerli. Hem benzinli hemde dizelde Clio daha az yakar. Ama eşek arabası gibidir. performans sıfır...

12. ardacenk

ardacenk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şirkette clio diesel 65 ve 85 bg modelleri kullanılıyor yakıt olarak ölçüm yapıldığında era dizel ile aynı yakıyor şehir içisymbol 7 lt civarı yakıyor erada bu rakamları yakıyoYani sağda solda az yakıyo dediklerine bakmayın motor kasayı çekmiyor hatta biraz sıkıştırırsanız mazotu içiyor

13. gokhangry

gokhangry Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Symbol'ün sadece 2 avantajı var. Yakıt tüketimi çok az daha az ve bagajı daha büyük. Bu iki kriter dışında era her konuda daha üstündür...

14. Misafir

Misafir Guest

Zinar hocam clio daha az yakıyor derken arada çokta bariz bir fark yok öyle değil mi? Mesela Era 5 lt yakıyorsa clio 3-4 lt mi yakıyor? Bencede era dan tek üstün yanı süspansiyonu ve bagaj hacmi olabilir.

15. süspansiyonu eradan dahamı iyi bilemem ama benc eyeni symbollerin bagajı daha büyük olmalı çünkü öyle gözküyor..

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eski Sembollerin Bagajına Bir İnsan Yatabilirdihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

17. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bariz fark derken Clio bir depoyla 1000 kmyi aşmış az bir farkla, Era ise 750de kalmış ortalama test tüketiminde. Elimdeki dergilerde var. Hani nasıl size scan edebilirim diye düşüyorum ama pek imkan yok gibi...

18. arslanefe60

arslanefe60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    genel olarak elbetde era arkadaşlar kıyaslamayın bile 65 beygir illa az yakacak ama vereceği güç nedirki

19. mcoskun38

mcoskun38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    MEHMET COŞKUN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Arkadaşlar sıfır almış olduğum benzinli clio ya 4,5 yıl 45000 km kullandım. Yaklaşık 1 yıl kadar önce yine 2004 model elentra aldım. Sonuç benzinli olmasına rağmen defalarca denenmiştir 100 km de 5,2 litre yakıt tüketimi vardı kasa hafif olduğu için performansta tatminkardı. Başka bir arkadaşın dediği gibi bagaj 510 litre, çok büyük. Ama gerisi berbat kaliteymiş konformuş sıfır devir saati bile yoktu. Elentra ise performansta (ilk hızlanmalarda) biraz zayıf, tüketim illaki biraz farkediyor,bagaj hacmi üst sınıf araç olmasına rağmen sanırım yalnızca 425 litre. Ama gelgelelim gerisi kalite konfor donanım vs. araba buymuş dedirtiyor. Herhalde eralarla elentralar üç aşağı beş yukarı birbirine yakın size fikir vermek istedim. Allah bir daha kapıma renonun balonlarından yanaştırmasın.

20. Misafir

Misafir Guest

Clio'nun Era'lardan tek üstünlüğü "dandiklik" konusundadır....bu konuda Clio'nın eline kimse su dökemez...

Bu Sayfayı Paylaş