Arkadaşlar işyerime dizel eramla gidip geliyorumişyerim 1.5 km uzaklıkta 4 X 1.5 km günde 6 km yapıyor 30 liralık motorinle tahminen 120 km gitti ve bunun yarısıda şehiriçi. Kısa mesafe de bu kadar çok yakması normalmi acaba birde havalarda soğudu bunun da etkisi var galiba uzun yol 4.5 litre gibi yakıyor ama böyle kısa mesafede nerdeyse 8 litre hatta daha fazla yakmış oluyor cevaplarınızı bekliyorum
30 tl lik motorin ortalama 1 lt yakıt demek 120/10 =12 yani 1 ltre ile 12 km yol demek... şimdi devirli kullanma denen o olay var yani hangi aralıkalrda vites atıyosunus aracınızın nekadar bakımalrını yapıyosunus lastiklerin havası varmı dişlisi varmı yani hepsi etken şeyler tabiki de birazda havalar soğudu diye yakıtta farkediyomuş öle duydum ama işin nekadar aslı var bilmiyorum herşeyde öncesei kullanım önemli aracın....bide büyük şehrin trafik faktörüde var .dur kalkmalr -aniden hızlanıp yawaşlamalr-ışıklar bunalrda etkiler yakıtı...dediğim gibi 1 lt ile 12 km yol yapa biliyosanız ço kdeğil bence......
Ben de senin durumundayım aslında. Ben de işime gidiyorum. İşim ortalama 2km. Haricen de şehir içinde 5-10 km'lik kullandığım olur. 50 liralık mazotla 150 km gidebildim. 20 liralık mazot maksimum 70-80km gidiyor. Yani senden daha fazla yakıyorum ben 1.5 vgt team ile. Üstelik çok sakin kullanırım, Araç ne kadar atak olsa da bunu nadir gösteririm çevreye
Kısa mesafede her araç çok yakar.Heleki kışın dahadaçok yakar bunun önüne geçemezsin.Çünkü motor daha kendine gelmeden sen gideceğin yere varıyorsun bu süre içindede araç zengin karışımla çalıştığı için çok yakıyor. Ama heleki 90 km ile gidilen uzun yolda 4,5 litre anca yakar.Zaten bir aracın ne kadar yaktığıda en sağlıklı olarak uzun yolda ölçülür
Salvadore kardeşo zaman normal demekki kısa mesafelerde çok yakıyor birde hava soğudu malum ankarada daha soğuk ilk çalışmada nerdeyse 1000 devirde çalışıyor ama uzun yolda 90 -100 arası 4.5 litre gibi yakıyor aslında kısa mesafede kullanmamak daha doğru ama ne yaplım mecburen
bende kendi kendime soruyordum acaba benim araba çok yakıyor tamirciye göstersem midiye, iyiki bu konuyu açmışsınız arkadaşlar bende 50 tl ye 170 km yaptım işyeri mesafem gidiş geliş 6 km
sımdı burada bırı cıkar. yooo benım arac 50 lıraya 560 km gıdıyor der . abıcım dızel era zaten sehır ıcı ortalama 190 - 225 krs arası yakıyor . ki kısın daha fazla yakması normeldir. kısın aracı calıstırdgınızda sesı bıle değişik cıkar aracın. bence bu akaryakıt fıyatlarıyla cok ıyı yakıyoruzz.