Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

dizel era gaza basıldığında geç tepki verme

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ressamyuva tarafından 20 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar aracımda birşey dikkatimi çekti bazen vites değişimlerinde devir 1600-1700 arasına inip gaza sonuna kadar bastığımda devir ve hız ivmelenmesi çok geç oluyor araç gaza pedalına tepki vermiyor sanki 2000 deviri geçtiği zaman normal sorun yok sadece vites değişimlerinde ve bazen oluyor acaba ben devirsiz mi vites değiştiriyorum mesela 1'le kalkış yaptık 2500 devir gibi2 yetaktık 2.vitestede 2500gibi 3 e taktık devir sanırım 1600-1700 gibi oluyor gaza fazla bastığımda hatta denemek için nerdeyse sonuna kadar basıyorum ama gaz pedalına birden tepki vermiyor yani 2ci viteste giderken devir 2000 gibi dip gaz yaptığınızda araba patinaj çekiyor tabi ben patinaj çeksin demiyorum ama bazen gaz pedaline geç tepki veriyor bütün viteslerde 2000 devir üzerinde giderken sorun yok gaza basınca asılıyor merak ettiğim aracımda bir sorunmu var?
    Aracım96000 kmde acaba temizlenmesi gereken yada değişmesi gereken bir parçasımı var mazot filitresini değiştirirken yan sanayi takılmıştı değişeli 13000 km felan oldu ondan olabilirmi ?daha servise sormadım önce değerli forum üyelerimizle paylaşmak isterim dizel era kullananlar cevaplarlarsa sevinirimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif

2. VgT91

VgT91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Özgün Can OKUR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bence aracınızda sorun yok. 1500 rpm'de motor fazla güç üretemediğinden 2000-2300 devirlere göre daha hantal kalabilir ama eranın hantal hali bile yeter :)

Zaten araç max torkunu 1900 devirden itibaren üretiyor. normalde 1800 devirden daha aşağı düşürmeyin derim. Hem motora zararlı hem yakıt yönünden düşük devirde gaza tam tepki veremediğinden motor zorlandığı için daha fazla yakar.

3. tkcabin

tkcabin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    HASAN ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    dizel era kullanmıyorum hiç kullanmadımda ancak baska marka cok dizel araba kullandım dediğiniz olay cok normal bir durum şöyleki dizel arabada turbo açmadan fazla bir çekiş gücü ani ivmelenme olmaz 2000 devir veya biraz üstünde ise turbo açar ve tork aniden yükselir dediğiniz gibi patinaj bile çekebilir kısaca bence endişelenecek bir durum yok

Düzenleyen : tkcabin

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Turbo Açma Diye Bir Olay Yoktur...Turbo Her Zaman Devrededir..
    Olay Sadece Max Torkun 1900 Devirden Sonra Başlaması.....

5. tkcabin

tkcabin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    HASAN ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben öyle bilmiyordum bende öğrenmiş oldum

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Turbo Egsoz Gazıyla Döndügü İçin Mantıken Sürekli Çalışıyor Fakat Üst
    Devirlerde Veya Dipgazlarda Duman Artıcagı İçin Daha Hızlı Dönecektir..Konudaa Sorulan Soru Bİr Sorun Degildir.. Tamamen Tork Egrisidir..

Kırmızı Taraf Manifolta Takılan Kısım..

Düzenleyen : Ersin Cerrah

7. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Teşekkürler arkadaşlar bende kafama takıp duruyordum birde yaza daha çok var ama yinede sormak istiyorum yaz tatilinde 5000 km ye yakın yol yapacağım aracım 100000 km olacak normal bakımlarının dışında yaptırmam gereken başka bir bakım varmı acaba yada temizlenmesi gereken bir yer? Birde mazot filitresinin orjinal yada yan sanayi olması farkedermi ?
    Aracımı zaten dediğiniz gibi kullanıyorum ama bunu bazen yapıyor olması beni meraklandırdı cevabını aldım teşekkürler

8. era-era

era-era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mutlaka enjektör ve kütüklerine baktır mümkünse garantiden değiştir iyi masrafdan kurtarır seni

9. sadri01

sadri01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serviste enjektör değişimini talep edince değiştirirlermi? yoksa bunda birşey yok deyip başlarıdnan savarlarmı?

10. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    sen paradan haber ver servis zevkle değiştirir kanaatindeyim

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    96000 Kmde Enjektör Yerse Araçlar Vay Halimize :) Ne Enjektör Degismesi Düzgün Kullanılmış Bir Araçta 96000 Km De Enjektörmü Biter..
    Enjektörleri Temizletin Carbon Cleaner YAptırın Tamamdır

12. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    valla tavsiyem mazot filtresini orjinaliyle değiştirin ardından depoya iyi bir katkı maddesi atın vede carbon clean yaptırın ama carbonu yaptırırkenkatkı maddesi mutlaka würht marka olsun....bunları yapmanız yeterli....Enjektör değişmeye falan gerek yok 400 bin kmde bile değiştirmeyenler var 96 bin daha hiç bişey değil...

bunları yaptırdıktan sonra serviste hi-scan cihazına bağlatıp,enjektör değerlerine baktırın hatta gaz sensörüne falanda baktırın.

13. sadri01

sadri01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam garantiden bahsediyorum paralı olandan değil...

14. sadri01

sadri01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Carbon clean ne işe yarıyor hocam?

15. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    o zaman işin daha zor ama kesin enjektörlerin arızalıysa mecbur değiştirecer tabi sorun yakıt ve kullanıcı kaynaklı demezlerse
    servisler herzaman kendilerine doğru yontuyorlar

16. kabusss54

kabusss54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    gökhan usta
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:

aynı sıkıntı bendede var bayırda kalkmıyor enjektör dediler yaptırdım turbo dediler aldım ama bir türlü sorunu çözemiyoruz pompada sıkıntı yok dediler boş sivicini degiştirdim ondan dediler ama gene aynı problemi yaşıyorum....

17. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Turboda lag denen bir olay görmedinizmi bendede durum bu kadar hantal olmasada oluyor ama devir 1900-2000 olunca gaza yüklenince burnu kalkıyor arabanın daha önce dizel kullanmadıysanız lag durumları ilk başta problem gelebilir fakat bütün dizeller böyle hatta bundan beteride var ben kendim kullandığım için söylemiyorum fakat 1.5 CRDi kendi sınıfında her yönden en iyi motordur :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

18. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Siz o boşluğu bir de clio 4'te görün, tamamen ölü gaza basıp basmadığınız belli değil. Sizin yerinizde olsam arabaya bişey yaptırmadan önce arabanızın aynısından bi tane bulup onu kullanın belki size sorun varmış gibi geliyordur ama normal olan düşük devirlerdeki boşluktur. Yada bi dünya taksi var eradan, taksiciye anlatırsanız 3. vites 1500 devirde bas bakalım senin araban nasıl diye anlarsınız olayı.

19. kabusss54

kabusss54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    gökhan usta
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    iyide rampa çıkmıyor 3 kişiyle onu napcaz ...?

20. Huseink

Huseink Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Hüseyin Karakoç
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Merhaba arkadaşlar. Konuyu hortlatmış olacağım ancak üstünden uzun zaman geçse bile benim gibi halâ bu model araçları kullanmaya devam eden arkadaşlar için faydalı olacağını düşündüğümden kendi tecrübemi paylaşmak istedim. Senelerdir siteyi uzaktan takip ederim sırf birilerinin işine yarayabileceğini düşündüğüm için kayıt olup birkaç bilgi aktarmak istedim :) Aynı problem bir süredir bende de vardı. Aracım 2011 accent era 1.5 crdi, yaklaşık 4 yıl 75bin km dir kullanmaktayım. 3 yıl boyunca beni performans konusunda inanılmaz memnun etti, özellikle yokuş performansına, rampa yukarı gaza bastığınızda kafa kaldırıp tabiri caizse şahlanarak ilerlemesine resmen mest oluyordum. Gel gelelim son 1 yıldır araçta göz ile görülür bir hantallaşma mevcut. Gaz tepkisini geç alması, aldıktan sonra da devirlenme ile doğru orantılı hızlanamama gibi. Tüm forumları didik didik ettim ancak net bir bilgi edinememiştim. İşlevini düşündüğümde baskı balata ile alakalı olabileceğini değerlendirdim, aynı zamanda geriye dönük yağ bakımı kartlarını kontrol ettim son 3 bakımda filtreler değiştirilmemiş. Hava filtresini söküp kontrol ettim, leş gibiydi. İçerisinde sinek, arı fosilleri bile mevcuttu :D güvendiğim bir ustaya gidip baskı balata, yağ bakımı ile birlikte tüm filtrelerin değiştirilmesini talep ettim, çünkü aklıma gelen diğer ihtimalde mazot filtresiydi. Bu işlemler yapıldıktan sonra deyim yerindeyse araç resmen gençleşti. Abartmıyorum performans anlamında %15 in üstünde fark hissediyorum, düşük devirlerdeki tepki artışı bu değerin çok daha üstünde. Normalde tatlı rampada 1750 devrin altında ise gaza yüklendiğimde başta ölü taklidi yapıp sonrasında yavaşça hızlanmaya başlıyordu, şuan aynı rampada 1250 devirde gaza yüklendiğimde bile çok daha hızlı toparlayıp götürüyor. Kısacası ben baskı balata ve filtrelerin durumunun muhakkak kontrol ettirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aracın ilk sahibi bana satarken baskı balatanın 40bin km önce değiştiğini söylemişti, üstüne 75bin km de ben yaptım. Yani ortalama 110-120bin km gibi bir değerde değişti. Tabi kullanıma göre farklılık gösterebilir ama değişimin üzerinden 90bin km geçti ise ihtimali değerlendirmekte fayda var. Benim ustam iyice incelmiş olduğunu ve bu baskı balata ile en fazla 10bin km daha yapabileceğimi söyledi. Yani artık değişim zamanı gelmişti. Herkese keyifli ve güvenli sürüşler dilerim, umarım birilerine faydam dokunur.

MAERKEK, Halil ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş