Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel araçlarda yakıt pompası(yüksek basınç pompa)

'Sohbet' forumunda wolf9466 tarafından 10 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Arkadaşlar aracıma 900 lira masraf yapmama rağmen sağolsun bugün birde mazot pompası sorunu çıkardı,kaçak varmış mazot pompasında dışa mazot atıyo ama çok az.bunun sıfırı 1100 lira dediler.tamiri için ise 275 lira dediler sizce nasıl fiyat?daha yeni 900 lira masraf ettiğim için parada kalmadı,şimdilik yaptırmasam ne olur?şimdiden teşekkür ederim herkese yardımları için...

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Bosch car care servislerine gidin mazot kaçağının nedeni contasının eskimiş olması büyük ihtimalle, 1,5 yıl kadar önce 120 tl ye yaptırmıştım hala sorunsuz kullanıyorum.

3. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Keşke 120 liraya kurtulabilsek ama sanmıyorum baya pahalıdır heralde..:(

4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Niye kurtulamayasınız ki? Tek ustaya bağlı kalmayın bence dediğim gibi adanada varsa bosch servise gösterin yoksa iyi bildiğiniz bir pompacıya gösterin. Pompa bozulacak yenisini gerektirecek bir yapıda değil bildiğim kadarı ile. en azından bu vakanın %90 ında conta değişimi ile çözüm bulunmuşturhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Katılıyorum Köksal kardeşime, bir yıl önce bende yaptırdım, Bosch Diesel servisinde 100 tl gibi bir fiyat ödedim, benimkide dışarı mazot sızdırıyordu ve felaket koku yapıyordu, yaklaşık 15-20.000 km oldu hala tık yok çok şükür, sanırım adanadasınız mutlaka ordada vardır Bosch Diesel servisi araştırın derim, geçmiş olsun

6. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Peki bu arıza giderilmez ise nelere yol açabilir?

7. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Çok detaylı bilmiyorum, şuanki durum nedir ne kadar kaçırıyor, aciliyeti olduğunu sanmıyorum ben bayağı o şekilde kullanmıştım, ama imkan bulduğunuzda ilk işiniz bu olsun derim, sonuçta motorun ana parçalarından biri

8. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bence vakit kaybetmeyin bi kaç farklı ustadan falan akıl alın. tamir, değişme falan belki o kadar da korkulacak bişey değildir bi contayla kurtarırsınız.

9. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ya işte 900 lira toplam masraf yaptık araca,para durumu sıkıştı biraz.bide vergiler kaskoları var araçların.eğer 100-200 lira ile kurtarırsak iyi..

10. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Aynen ben de 1-2 ay kullanmışımdır. Haftasonları bindiğimden çok düşmemiştim üstüne. Usta da sıkmıştı biraz durmuş gibiydi. Bu arada usta 150 tl diyordu, bosch 120 tl ye yaptı. işin ilginci babam götürmüştü yaptırmaya bir sürü usta ellerinde pompalarla bosch servise gelmişler tamirat için. Yaptıkları 10 tl lik contayı değiştirmek aslında ama mecbur veriyoruz.

11. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    10 tllik conta ama pompanın iç aksamı hassasmış, bakımı kalibrasyonu felan yapılıyormuş, sanayideki pompacılar çok fazla mudahale edemiyorlar bildiğim kadarıyla onlarda Bosch service gibi yerlere yaptırıyorlar galiba, çünkü hyundai servisleri pompayı söküp Bosch Diesel servise gönderiyorlar mateste çalışan arkadaşım söylemişti, pompanın markası bosch zaten, Bosch diesel servisinde yaptırmak akıllıca olur, hem orda pompanın sadece contasını değiştirmiyorlar ayarlarını kalibrasyonunu geri dönüşünü felanda ayarlıyorlar standartlara göre, bu 100tl ücret pompanın komple bakımı için zaten sadece conta parası değil

12. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    eskiden h-100 düz dizel araçlarda 50-60 bin km'de bir pompayı söktürüyorduk 2002 yıllarında 150 tl gibi bir rakama komple temizlik bakım onarım yaptırıyorduk ve araç ciddi şekilde diriliyordu.Fakat yeni sistem dizellerde bunlar artık olmuyor pompalar eskisi gibi değil ben hiç söktürmedim daha..

Tavsiyem iyi bir pompacıya gidin pompayı sökmüşken birde baktırın herhangi bir kurum pislik falan varsa temizletin derim hemde lastiğini değiştirin.Ama iyi bir usta olması şart.yetkili servisin önerdiği bir firma olursa daha iyi olur.tahminim 250-300 tl yi aşmaması lazım söküp takma maliyetinin...

13. mert_driver

mert_driver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    mert can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    tam olarak nasıl anlarız pompada böyle bir sorun olduğunu ?

14. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Getzlerde motora baktığımızda hemen motor kapağının altında mazot olduğunu görürsünüz ama diğer araçlarda nasıl bilmem

15. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    sat gitsin o halde...dahada iş açar senin başına.. 900 masraf yapmışsın zaten bide bu ... satmak en mantıklısı..şahsi fikrimdir

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Allah Allah Common Raillerin Pompası O Kadar Pahalımı Yav ? Eski Dizellerin Pompası Milyarlar Tutuyorda Common Raillerinkini Pahalı Degil Diye Biliyorum

17. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Araç 2010 ocak ayında ağır kaza geçirdi,şasede bişey yok ama kaput dahil bir çok parça yenilenip,alt takımlar,direksiyon kutusuda dahil bir çok parça değişti ve araç kaskodan yapıldı.. Hem km fazla hemde boyalı kazalı olduğu için fiyat ölü fiyat... satmamak isteğimiz o yüzden...

18. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Aracı ilk çalıştırdığınızda kaputu açıp bakın sağına soluna, benim admire da mazot damlaması hemen göze çarpıyordu, usta olmaya gerek yok yani anlamak için. Bu arada araç içine koku da gelmiyordu damlama yaparken. Kokmasını beklemeyin kontrol etmek için.

19. sugar80

sugar80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    beneim aracımda var yaklaşık 2 aydır biniyorum bugün konyada bir bosch car servise gittim 300 350 tutar dedi bana da çok geldi usta sökecek bosch dizel servise gönderecekmiş yani car service seköcek diesel service yapacakmış bu diesel servisler hem söküp hem yapmıyormu konyada başına gelen tavsiye edeceği yer olan varsa çok sevinirm

20. ertugrultiras07

ertugrultiras07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    ertugrul tiras
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC

Bu Sayfayı Paylaş