Mazot bitmek üzere iken shell fullsave 44 lt yakıt aldım. 200 KM si şehirler arası otoyol izmir torbalı arası 110 KM HIZI GEÇMEDEN .Kalan 401 km si tamamen şehir içi aracı aracı 4. vitese takamadan . Klima hiç açık değildi. Toplamda 601 km yol yaptım. Tekrar shellden 43 litre yakıt aldım. açaba çokmu yakıyor. 2000 devri görmeden vitesi yükseltirim. Hiç agresif kullanmam. aracı alalı 4 ay oldu kullanımına alıştım. Bence cok yakıyor. Dizeli satıp lpg li araçmı alsam. Diye düşünüyorum.....
Hocam vites atma devrinizi biraz yükseltin bence, 2000 devirde vites yükseltirseniz üst vitese geçtiğinizde devriniz çok düşük kalır aracınızın tork eğrisine bakarsanız oralar çok ölüdür bu yüzden gaza fazla basarsınız aracınız daha fazla yakar. Bence biraz yüksek devirde kullanıp bi de öyle deneyin yani en azından 2700-3000 gibi yükseltin bence. Bi de hava filtresine falan bi baktırın.
Getz VGT için uzun yolda 95-105 km hızlar arasında 5. viteste en ideal yakıt sarfiyatı oluyor. 105 km hızı geçtiğiniz anda tüketim 0,7 lt faha fazlada yükselebiliyor. 2000 deviri geçmeden vites attığınızı belirtmişsiniz, yol nasıl bilmediğim için birşey diyemiyecem fakat eğer araba o devir bandında uygun olmasa zaten tırlardı. Sanırım tırlama olmuyor.
evet çok yakmış 30-31 krş gibi ama bence ya bir sorun vardır araçta yada kullanım tarzı ile ilgilidir çok yüksek devirde çok yaktığı gibi çok düşük devirdede aracı toparlamak için bastığınızda çok yakar tork eğrisine uyup kullanırsanız daha sağlıklı olur araç 1750 devirde en yüksek torku veriyorsa siz bir üst vitese geçtiğinizde bu devrin altında olmaması lazım ki araç kolay ivmelensin...
Ortalama 7 litre yakmış. Çok extreme bir rakam değil aslında... Her şey normal olsa 6 litre yakacak. Oda ortalama 0.25 kuruşa gelir.
Tasarruf için Lpg'li araç iyidir ama dizeldeki performansı lpg'li araçta zor bulursunuz.Benim aracım 2011 benzin+lpg'li. Kredisi bitince satıp dizel alma niyetim var.
İşim gereği 1996 yılından beri günde ortalama ŞEHİR İÇİ 300-350 km. yol yapmaktayım. Tabi şirket araçı ile.Mazotunu ben almadığım için hiç hesaplamadım . Taki şirket aracını özel işlerimde ve hafta sonu kullanımı yasaklanınca Bende Araç almak zorunda kaldım. 1.5 VGT GETZ 2006 . ARAÇ 103 BİN KM DE 4 AY ÖNCE ALDIM KM ORJINAL ALDIĞIM GÜN PERFORMANSI BENİ ÇOK ETKİLEDİ TORK GÜCÜ HIZLANMA ÇOK İYİ BENCE FAKAT YAKIT ÇOK FAZLA YAKMAKTA BEN 45 LT MAZOTLA 650-700 KM ZAR ZOR YAPIYORUM. SÜMBÜLLER 50 LT MAZOTLA 110 KM YOL YAPIYOR. Daha öncesi kullandığım araçlar 1-1996 MODEL SKODA PICKAP BENZİNLİ KARBİRATÖRLÜ -1999 YILINDA 200 BİN KM. GÖRDÜ MOTOR BİTTİ 2-1999 MODEL SKODA PICKAP BENZİNLİ ENJEKSİYONLU -2002 YILINDA 150 BİN KM. GÖRDÜ MOTOR BİTTİ 3-2003 MODEL 1.9 JTD DOBLO DİZEL 40 YADA 50 BİNDE YAĞ YAKMAYA BAŞLADI 2005 DE 80 BİN KM DE MOTOR BİTTİ 4-2006 MODEL 1.3 MULTİJET DOBLO 2008 DE 290 BİN KM. MOTOR DA HİÇ PROBLEM OLMADI KAZADAN PERTE ÇIKTI 5-2009 MODEL 1.3 MULTİJET PALİO 2012 DE 290 BİN KM. MOTORDA HİÇ PROBLEM OLMADI.SATIP ARAÇ DEGİŞTİRDİK 6-2012 MODEL 1.6 MULTİJET DOBLO PREMİO UZUN ŞASİ 2013 DE 140 BİNDE SATILDI. 7-2013 MODEL 2.0 WW.TRANSPORTER T.6 UZUN ŞASİ ARAÇ 60 BİN KM. DE HALA KULLANIYORUM ARAÇ ÇOK PROBLEM ÇIKARMAKTA TURBO PATLADI HİDROLİK DİREKSİYON BOZULDU.VS İLK 20 BİN KM DE OLDU BU ARIZALAR. BU ARAÇLAR İÇİNDE EN İYİ MOTOR BENCE 1.3 MULTIJET HEM YAKIT-PERFORMANS HEM SESSİZ ÇALIŞMA HEMDE MOTOR ÖMRÜ AÇISINDAN ARIZA VS. TURBO BOZULMASI OLMADI. BİR DEPO İLE 1000 KM YAPTIGIM OLDU GALİBA SENEYE GETZİ SATIP TEMİZ BİR 1.3 MULTJET ALBEA YADA PALİO BULURSAM ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.