Merhaba arkadaşlar kafamı kurcalayan bir konuyu sizlere danışmak istedim. 1 Temmuzda hyundai getz sahibi oldum. Galeriden aldık aracı, aracı aldıktan sonra arabayı temizlerken arabanın içinde 26 haziran 2015 tarihli kurşunsuz 20 tllik benzin fişi buldum. Hemen galeriye gittim ve bu fişin neyin nesi oldugunu sordum. Onlarda yanlış fiş kesmişlerdir benzin koyulmasına imkan yok vs dediler arabanında gidişinde sıkıntı yoktu bende çok üstelemedim. Olayın üstünden yaklaşık 15 gün geçti yaklaşık 300 km kadar yol yaptım fişte yazan tarihe bakarak aracımda hala bir sorun sıkıntı yok ama hala midemi bulandırıyo bu olay acaba ilerleyen zamanlarda bir sorun cıkarırmı bana bu? Yanlış fiş kesilme ihtimali varmıdır?
20 liralık benzin 4 litre gibi bişey yapar. depoda varsa 30 litre mazot arada kaynayıp yanmış olabilir. Ama ben hayatımda 30 litre mazot olan (yarım depo üstü ) arabama hiç 20 liralık mazot almadım. ( Galericinin dediğide doğru olabilir günahını almiyim ) Lakin araba benzin karışıkken sorunsuz gidermi bilmiyorum. Suan sorun yoksa yoktur zaten takılmayın olsaydı eğer sorun olurdu
Depo alırken boştu hocam yani doğal olarak 20 tllik benzin koyarkende araçta yakıt yoktu galeride duran bir araç 4-5 günde yarım üstü depoyu bitiremez yani.
Dizel ve benzin pompasinin tabancasi farkli zaten istesede dizele benzin koyamaz tabancanin olcusu farkli
depodan çekebildiğiniz kadar yakıtı çekin sonra tamamen mazot ile doldurursanız çok baş ağrıtma diye düşünüyorum...
bidona almıştır başkası için kendi aracının plakasını vermiştir bazen bende dükkanda parça yıkamak için benzin alıyorum başka arabayla kendi plakamı veripte alıyorum büyük ihtimal bidona almışlardır
Tam tersi dizelin tabancasi buyuk, yani benzinli araca dizel koyamazsin ama dizele benzin koyabilirsin. 20 liralik benzin 4 litre yapar, yarim depoya karissa bisey fark etmez. Depo kapagini acip koklasan 1 litre benzinde bile koku gelir, benzin ucucu oldugu icin mazotla karissa bile gaz cikarir ve kokar.
uzun yol şoförü akraba kış aylarında avrupaya giderken karşıdan gelen soguk hava mazotu donduruyordu biz içerisine 1/4 oranında benzin filan koyardık mazot donmasın diye bunu söylerken bunu yapan kişiler büyük hacimli motor kullanıyor küçük hacimli motorda nasıl bir etki eder onu bilemiyorum
Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim. Arabamda şuan sorun sıkıntı gözükmüyor arkadaşlarında dediği gibi bidona felan alınmış olabilir veya fiş yanlış kesilmiş olabilir. Zaten boş depoya benzin koysanız illa ki araba bir uyarı belirti verir. İnternette de zaten öyle bir durum olduğunda araba hemen teklemeye başlayıp duruyormuş yani korkulacak birşey yok gibi
Makine litre hesabı yapar fiş elle kesilmez. Yanlış kesilme ihtimali o yüzden yok. Geçenlerde bizim aracın benzini bitti gittik dizel getz ile benzin aldık fişde onun plaka yazdı mecburen.