slm alk arkadaşlar 98 yumurta kasa aracımı sattım. yerine admire almayı düşünüyorum ancak dizel mi? benzinli mi? karar veremiyorum.dizel alma fikri ağır basıyor. kullanıcı arkadaşlardan dizel benzinli araç hakkında yorumlarını/tavsiyelerini bekliyorum. hepinize teşekkürler Düzenleyen : dogdu42
çarşamba gecesi istanbula gittim hemde durarak bolu dağında bir saat izmitte bir saat mola verdim hıızım kesinlikle 90ı geçmedi arabayı hiç zorlamadım lpgde 6,5lt gaz yaktım inanılması zor yol bilgisayarı suan 6,8lt gösteriyor 6,5lt / 100 km = 2,07 den aldım = 13,5 kuruş tarih 09.09.2011
benzinlisi bile kulağa zarar dizel daha beter ses yalıtımı zayıf olan admirenin dizel yakıt tüketimi fazla ve motor ömrüdiğer dizellere nazaran zayıf kesinlikle benzinli 1.6 admire audi a6 ile otobanda kafalaştım tabiki adam normal hızında seyretti ben ona yetiştim ama önümden giderken dikkat ettim virajlarda audinin en ufak sağa sola yatmasını göremedim amma velakin yere yatık virajları iyi alma ile anılan admire ilk defa beni üzdü audiye kafa tutarken 180km hızla frene basınca arabanın sallandığını gördüm ve de durmadığını bilen varsa bursa balıkesir otoyolunda otobanı bitiriyorlar karacabey sapağı var ve otobanda direk 90 derece ile viraja giriyorsunuz ben o viraja 180 km hızla girecektim arabayı durdururken kelime-i sahadet getirdim diyebilirim cok zor bir andı
admire dizelin temizini bulmak çok zor,üretildiği dönemlerde daha çok ticari amaçla tercih edildi, hususi olarak dizel tercihi son yıllarda arttı zaten belki konya ve civarında bulabilir, ama önceliği 1.6 benzinli veya lpgliye vermeni olmadı 1.3 benzinli veya lpglilere de bakmanı tavsiye ederim ilave olarak 2.el araç alırken kimseye güvenme, özelliklede satıcının dediklerine kulak asma, servise, ustaya mutlaka göster Düzenleyen : Coşkun Özcan
bilmediğimiz yollarda süratimize dikkat edelim, tek gidiş gelişli yollarda sollamalara çok dikkat edelim, duble yol yada otoban gibi sollamaya çıkmayalım, bizim köyden ilçeye giden yolda bu tip durumlara çok denk geliyoruz, hatta ağustosta tatile giderken 34 plaka bir genç beni öyle bir yerde soollamaya kalktı ki, yolu bilmediği kesin, çünkü yol önce sağahemen sonrasında sola viraj, girdap gibi bişey, karşıadan gelen zaten görünmüyor, oraya hızlı girenler kaç defa kaza yaptı orda her neyse, sonuç olarak bildiğimiz yollarda dikkatli olalım, bilmediğimiz yollarda çook daha dikkatli olalım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
Kayınçom 1600 km yolu 300 TL gaz ile geldi. Hem de araç yüklüyken. 1.3 motor ve Atiker lpg var üzerinde. Motoru açılmış bir 1.3 Admire'den bile yeteri kadar performans alırsınız. Lpg ile biraz performans kaybını göz önüne alarak tabiki...
O Araba 7 Litre Falan Yakmaz Yanlış Bilgi Vermeyin Sonra Adam Alacak Hani Nerde 7 Litre Yakıyordu Diyecek
Admirenin dizelleri 3 silindir. Bence temiz bir 1.6 benzinliye bakın.Arkadaşım bir ay 2001 model önce 1.5 lpg'lisini 14.700'e aldı arabada bi hayli aksesuar(alaşım jant, far-sis xenon, alarm, cam filmi)da vardı.1,3 mpi'ler pek randımanlı olmaz.
Düzgün kullanımda 7 lt civarı diyorum yakıyor net 7 yakmıyor yoksa.Acaba bizde blue nin dizelini alsakmı ne yahu ) mersoyu felan boşa sallayıp Düzenleyen : Koruycu
Dizel Admire 7 Litre Yakıyor Ama Temizini Bulmak Çok Zor İhtimal Zaten Düzgün Kullanımlar 200 Bin Km O Araç İçin Sorunsuz