s.a arkadaşlar 2005 dizel getzim var soğukta sabahları falan calismiyor aku elektiriksel kacak vs pompa geri kacirma isitma bujisi enjektorler hepsi tek tek ozenle kontrol edildi bakimlar yapildi hic bi sorunu yok fakat yine calismiyo.. immobilizer den olabilir diyolar araci calistirmak icin marsa basinca immobilizer ışığı yanip yanip sönüyor - krank mili sensörü diyolar sorun sizce nedir ne yapmaliyim sastim kaldim valla ya sabah basiyorum marşa kiv kiv kiv diyo guclu bi sekilde motora hareketi verip calistirmiyor
Benim arabada soğuklarda çok geç çalışıyor hatta bazen 3 denemede falan çalışıyor. Gaza basıyorum hafif hafif. Normalde de geçikmeli çalışıyor ama soğukta baya sıkıntılı. Dün sanayiye gitmiştik bir arkadaşın arabası için orada sordum 3 silindir araçlarda normal geç çalışması dedi. Vır vır edip durur dedi. İnternette araştırmalarıma göre ya akü yada kızdırma bujilerinden olabilir diyorlardı.
Kizdirma bujileri patlak olabilir. Pompa geri mazotu depoya kaciriyordur. Filtre orjinal degildir hava yapiyordur vs. Egzantirik ve krank sensorudnden de yapar. Forumda gec calisma diye aratin bolbol bilgi var.
abi pompa abi pompa vs buji falan hep bakildi yaa artik onlari astik caresiz kaldim buraya yazdim krank mili sensörü yada imbilozer midir nedir ondan olabilirmi diye buraya yazdim
isitma bujisi pompa aku vs bunlara hep.bakildi 400 lirada para harcadim ama bole bilindik seylerden degil daha degisik bi sebebi var iyi bi ustada yokki izmitte goturuyorim ustaya isitma bujisi diyo hemen yav saglam dayi diyorum pompa diyo onuda yaptirdim defalarca bakildi
Beyine kolay kolay bisey olmaz. Sogukken kontak acik degerere bakmak lazim. Enjektorler iyi durumda degilsede yapar.
ben bole daha degisik bisiden oldugunu düşünüyorum ole enjektor falan degilde ama ne iste iyi bi usta bulmam lazim
abi allah razi olsun senden yardimci oluyosun fakat egzantirik sensoru motorun neresinde acaba bilmiyorumki ben bi resim olsa keske
Aku tarafinda, bi ustadan yardim alin, azicik sallanacak kadar gevsetip deneyebilirsiniz. Eger ilk calisma duzelirse egzantirik asinmis demektir.
tamam abi bi deneyim ben bulamassam bi usta yardimi ile deneyim bakalim bi etkisi olursa calismasina sorun onda demektir
Mazot filitresini kontrol ettirdin mi su birikme veya yan sanayi filitrelerde sıkıntı çıkabiliyor ayrıca hava şartlarından sonra mı geç çalışmaya başladı yoksa sıcakta da aynı sorun var öı? İlk çalışmada eksozdan nasıl bir duman çıkıyor motor ısınınca rahat çalışıyor mu? İlk çalışmadan sonra kontağı kapatıp tekrar marş bastığında çalışıyor mı? Bınları değerlendir eğer ilk çalışmadan sonra tekrar marşa bastığında çalışıyorsa yakıt sisteminden olabilir motor ısınınca rahat çalışıyorsa elektrik sisiteminden olabilir enjektörler mazot kaçırıyor olabilir bu da ilk çalışmada yoğun dumana senep olur kısacası deneme yanılma yoluyla bulabilirsin