Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

distribütörle alakalı

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda mursel_balci tarafından 11 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    mrb arkadaşlar arabama lpg ayarı yaptırdım. lpg ayarını yapan usta motor çalışır vaziyetteyken buji kablolarını tek tek çıkarıp taktı ve en soldaki bujinin ateşlemeyi iyi yapmadığını söyledi. benzinde sorun çıkmaz ama lpg de bunu hissedebilirsin dedi. ben bujileri ve buji kablolarını yeni değiştirdiğimi söyledim oda distribütörden kaynaklanabilir dedi. en soldaki buji kablosunu çekince arabanın motorunda sarsıntı filan olmuyor. ama diğer kablolardan birini çekince motor stop edecekmiş gibi oluyor rolanti çok düşüyor. benim aracım 96 accent 1,5gls bizim araçların distribütöründe ne gibi sorun olabilir acaba?

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    En sola giden kabloda problem olma ihtimali var gibi. Orjinal olmayan kablolar konusunda sürekli uyarıda bulunuyorum.

3. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bujiler champion marka orjinal, kabloları ise servisten kendim aldım onlarda orjinal. bunların haricinde geriye distribütör kalıyor sanırım.

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Endiksiyon bobinide olabilir ama ben halen en soldaki buji kablosu çekilince motorun çalışamasında bir fark olmamasını anlıyamadım.

5. Misafir

Misafir Guest

Aracınız 3 silindir çalışıyor, disribitör kapağı geçirmiyor büyük ihtimal.., bujiye takılan kısımdaki lastiği geriye doğru sıyırın, yani içindeki metal aksamı açığa çıkarın, ve motorun uzerinde metal kısma doğru tutun, eğer atlama yapmıyorsa kabloda problem var demektir, eğer yapıyorsa buji'de problem var demektir...

6. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    +1. Aynı olay benimde başıma geldi 99 Yumurta kasada. Aracınız 3 silindir çalışıyor şu anda.

7. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    en soldaki buji kablosu hariç diğer kabloları çekince motor stop edecekmiş gibi olup rölanti düşüyor. ama baştaki kabloyu çekince rolantide diğerleri gibi bir oynama olmuyor. buji kablosu çekili haldeyken gaz verince motor biraz sarsıntılı olarak geç gaz yiyor. buji kablosunu takıp gaz verince sorun yok. ayrıca atlama yapıyor kabloda sorun yok sanırım. araçtada bazen her zaman değil. aynı 1. kabloyu çıkarıp gaz veriyormuş gibi oluyor. yani motor geç devir alıyor ya da rölanti bazen 500'e kadar filan düşüp geri çıkıyor. sanırım bi temassızlık var gibi yada başka bir sorun var gibi.

8. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ayrıca bujiler 1 hafta önce kablolar ise 3 hafta önce değiştiler.

9. Misafir

Misafir Guest

Arızayı bulmak için benim dediğim testi yapmalısınız, yeniolması demek illa sağlamdır demek değildir...

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  11. oisguzar

oisguzar Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    osman işgüzar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Buji ve buji kablolarında bir sorun olmadıgını ifade ediyorsun o zaman şunudene birde distribütör kapağında yada tevzi makarasında sorun vardır ateşlemeyi geçirmiyor demekki o buji kablosuna en sağlıklısı ikisinide degiştir bakalım yapacakmı.distribitör kapagını aç bakalım buji kablolarına giden yerde erime varmı aynı şekildede tevzi makarasını ucuna bak ondada erime varmı eger her ikisindede erime varsa ikisinide degiştir bence bu arada bu modelde tevzi makarası olurmu bilmiyorum açıkçası benim aklıma eski sisten distribitörler geldi eger öylese mutlaka vardır.

12. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bizimkinin distribütör sistemi biraz farklı sanırım. ayrıca şimdi aracın yanına gittim geldim. distribütöre gelen kablolarda bi ek yeri vardı orası biraz gevşek gibi duruyordu sıktım ve tekrar kendim denedim. rolanti 1. kabloyu sökünce çok az düşüyor. diğer kabloları sökünce daha fazla düşüyor. ama kablo çekikken gaz verince motor sarsıntılı olarak çalışıyor. benim araçta normalde böyle sarsıntılı çalışma yok. yalnız arada özellikle düşük devirlerde yada rolantideyken sanki kablo çekikken verdiği gibi bir tepki veriyor. 2-3 saniye sürüyor. sonra normale dönüyor.

Bu Sayfayı Paylaş