selamün aleyküm arkadaşlar 98 yumurta kasa 1.3 aracımda yolda giderken sanki arabayı arkadan tutuyorlarmış gibi ve sanki benzin bitiyormuş gibi tekleme oluyordu rölantide devir bir anda yükselip iniyordu önce buji kabloları sonra bujiler sonra ateşleme bobini değiştirdik ama düzelmedi geçen hafta yolda giderken stop etme olayı başladı ve tamircim distribütör arızalı dedi. uzun uğraşlar sonucu vorer marka tayvan malıymış distribütörü bulduk ve bugün değiştirdik ve normal bi şekilde ilk marşta çalıştı. tamircideyken 5-6 kez çalıştırdık hepsinde tık diye aldı devir düzensizliği geçti ama eve geldim aracı park ettim akşam araç yine çalışmadı kafayı yiycem o kadar masraftan sonra yine çalışmıyor dilinden anlayan var mı?
mrb bende de 1.3 2000 kasa sı yumurta ksa bnlarda kesın kronik tekleme sorunu var ben abartısız 1500 ateşleme ye harcadım yine gecmedi tekleme kör topal öyle idare ediyorum... sanayi ye kimse yi düşürmesin ALLAH
Geçmiş olsun hocam karburatore bakildimi bendede aynı sorunlar vardı araç düşük devirlerde tekliyor benzin gaz farketmeksizin rolanti 1000 ile 1500 devir arasında oynuyordu boğaz kelebeginden suphelenip karburator temizliğine gittim tahmin ettiğim gibi boğaz kelebeginde aşırı Bi aşınma vardı bu parçayı değiştirip karburatorun tüm parçalarını temizledik karbüratörü taktık araç ilk başta zor bela çalışıyordu usta elektrik sorunundan şüphelendi distribütördeki modül den olabilir dedi ama sonra güzel Bi ayar yaptı sorun düzeldi şimdi rolanti sabit hiç oynamıyor teklemede düzeldi iyi bir ustaya yakıt sistemi ile karbüratörü göstermenizi tavsiye ederim sonuçta ateşleme ile ilgili her şey yapılmış..