Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

distiribütör sorunu

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda rashart tarafından 20 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

1. rashart

rashart Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    cenk soydas
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    arkadaslar benım aracım 98 yumurta kasa ls yalnız bır sorunum var ve edırne de kı ustaların hıc bırı bu sorunumu cozemedı araba tam ısınmasına yakın teklıyor ve gaz yemıyor benzınde de aynısını yapıyor bu zamana kadar yapılan ıslemlerı yazıyorum bı fıkır verın artık ustune bı bıdon benzın dokup yakmayı bıle dusunuyorum

bujıler değıstı
    bujı kabloları değıstı
    endıksıyon bobını ve kablosu degıstı
    dıstırıbutorun ıcındekı pılatın degıstı

bı dıstırıbutor kaldı usta onuda degıstırelım dıyor bu zamana kadar 350 tl harcadım
    dıstıbutor cıkma 300 dedı
    sıfır ve orjınalı 750 tl dedıler bı fıkır veya bı onerısı olan arkadaslar lutfen yazsınlar

2. cenker_baba

cenker_baba Guest

Hoş geldiniz

Tepe Taklak Candır

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    motor ısındığında zengin karışımdan fakire otomatik olarak geçiyor şimdi bu araçta MPI yani çok nokta enjeksiyon var ve silindir başına 3 supap ? ayrıca supaplar otomatik ayar yapan burçlara sahip değil supaplar elle ayarlanıyordu yanlış hatırlamıyorsam? staj yaptığım günlerde ustanın omzunun arkasından usta sökerken baktığım 98 accentleri biraz unutmuşum :(

neyse ısındığı zaman zengin karışımdan biraz daha fakir karışıma geçiyor motor şöyle ki 1litre benzini tam manasıyla yakmak için 14.7 litre hava gerekli, ilk çalıştırmada rahat çalışsın diye 1litre benzin 7litre havayla yakılıyor yada 2litre benzin 15 litre hava vs vs. bu motor için tam rakamı bilmiyorum bunu sadece ECU ünitesi bilir :) örnek olarak dedim, sonra motor ısındıkça 1litre benzine 10 litre havaya denk gelecek şekilde 12 litre havaya denk gelecek şekilde motorun enjeksiyon ünitesi elektronik birim hava miktarına denk gelecek püskürtülecek benzini otomatik olarak ayarlıyor o kadar yakıt püskürtüyor

işte sizinki tam bu geçiş esnasında tekleme gaz yememe problemi yapıyor öyle mi? bu sadece bir ihtimal elbette

o zaman distrübitör ve bujiler problemli ise ilk çalıştığında da yapar hatta indüksiyon bobini bozuk ise ilk çalıştırmada inletir çok zor çalışır diye bir tezim var bence sizin enjeksiyonda belki ufacık çözümü basit bir mesele olabilir, derler ki enjektörlerin tıkanmaması için ara sıra motoru bağırtın yüksek devir çevirsin ama öyle 6000 7000rpm değil tabiki 4500-5000 o da kısa süreli 5sn 10sn gibi enjektörler daha hızlı yakıt püskürttüğü için kendiliğinden temizleniyormuş bunu deneyebilirsiniz aracınızla bir 20-30 km hatta daha uzun yol gidin ara ara yüksek devirleri deneyin ve sonra rölantiyi test edin.

olmazsa 98 accentlerde varmı bilmiyorum ama diagnose cihazını GDI soketine taktırıp ECU nun nerde ne yaptığını soğuk motor ısınırken neler karıştırdığını nerede kafasının karıştığını izleyebilirsiniz ama bunu sadece servisler ve bazı oto elektrikçiler yapabilir.

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    olamaz çok rezilim :( çok çok özür dilerim. Karbüratör ise daha kolay çözüm bulunabilir,

7. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Yakıt sistemine ve lpg'ye bakmak aklınıza geldimi.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8. rashart

rashart Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    cenk soydas
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    evet yakıt sıstemıne de baktırdım yanı ventıllerde kontrol edıldı aracım gazlı oldugundan benzınde gıdeyım dedım ve benzınde de aynı problemı yaptı yanı anlamıs degılım yaptıgında araba gaz yemıyor ve kasıyor kastıkca vıtes atmak mecburıyetınde kalıyorum ve ınanır mısınız bılmem ama 4 ncu vıteste bıle 60 km hız yapıyor

Bu Sayfayı Paylaş