Arkadaşlar merhaba.. Bizim bir sorunumuz var sorun benim arabada deil arkadaşın Tiposunda... Geçenlerda arabayı yıkattık gözüme aracın diskleri çarptı yağlanmış bir vaziyetteydii.. El sürünce elimiz yağlanıyordu. Neyse otobanda 130 ile fln giderken arabayı ben kullanıyorum önüme bir araç çıktı frene bastım bastım araba durmuyor yani balatalar sıkmıyor gibiydi diskleri heralde yağdan dolayı tutamıyordu Kendimi emniyet şeridinden attım aracın yanından geçtim.. Çok tehlikeli bir durum.. Sormak istediğim diskleri nasıl neyle temizlemek gerekiyor yapmamız gereken nedir ?
En güzeli benzin ve fırça ile temizlemek bu arada diskleride kontrol ettirin, pistonlardan kaçırıyor olabilir, tamir takımını değiştirin...
Bildiğim kadarıyle balataların içine yağ nüfus etmişse değiştirilmesi gerektiğidir... Yinede işin ehline göstermekte yarar var.
su yağı çözemez bundan dolayı boşa bi çaba olur. benzinle yıkamak en doğru seçenek ama yinede balatalar bir ustaya gösterilmesi gerek... Düzenleyen : BaDBoY27
bizim kamyonette kuru yağlama yapılırken fazla yaglamışlar yag disklere gtmişti..usta balataları söküp zımpara yaptı diskleride benzinle yıkadı..ama balatalarda var ise değiştirmek en mantıklısı..ve en önemlisi yagın nerden geldiğini ögrenmek lazım..