Arkadaşlar epeydir foruma uğrama fırsatı bulamamıştım herkese merhaba.. Benim araçta direksiyonu bırakınca sağa çekme oluyor. Lastiklerimi kontrol ettirdim onlar normal. Lastikler yeni ayrıca. Frene basınca titreme falan da yok. Bu sıkıntının sebebi nedir? ve nasıl halladebilirim.. Düzenleyen : under
Ön düzene ayarına mı girmem gerekiyor serdar hocam bunun için. Arabayı ilk aldığımda yoktu sonradan oldu.Muhtemelen ROT ayarındandır o zaman. Düzenleyen : under
bendede aynısı oluyor .. bende gittim rot balanssa girdim. yine devam etti tekrar gittiğimde.. ön lastiklerden bi tanesinin değişmesi gerektiğini söylediler..
Normalde zaten araç bir miktar sağa çekmek zorunda. Bunun nedeni yoldaki yağmur eğimidir, tabii direksiyonu bıraktığınız zaman hızlı bir şekilde şerit değiştiriyorsa rot ayarıdır.
Lastiği kaldırma felan vurmuş olabilirsiniz yada park ettğinizde lastiği dışarı doğru bıraktıysanız biri lastiğinize vurup rot ayarını bozmuş olabilir, benim başıma geldi çünkü...
lastiklerin yeni değişmesi bu ihtimali zayıflatsa da bende de olmasından dolayı benzer sorun aklıma bu geliyor park ettiğimde sağ teker kaldırıma sıkışmış sorun oldu sonrasında..
Lastiklerde dengesiz bi aşınma yoksa ve jantınızda bi yamukluk yoksa kesinlikle rottur.Bilgisayarlı rot'a girmenizi tavsiye ederim.
Peki 100km gibi bir hıza ulaşıldığında direksiyon sanki araba havadaymış gibi boşlama yapması neden kaynaklanabilir budamı rot balansla alakalı ?