19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Direksiyondan Gelen Uğultu Şeklindeki Ses Neden Olabilir ?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ozi0522 tarafından 22 Eylül 2012 tarihinde açılan konu

1. ozi0522

ozi0522 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Mustafa Ozan ÖZELYAVUZ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    DİREKSİYONDAN GELEN UĞULTU ŞEKLİNDEKİ SES NEDEN OLABİLİR.

arkadaşlar merhabalar...Bende 2009 accent era team abs expo modeli var. Araçta eps olduğu için hidrolik direksiyonda yağ kullanılmıyor. Ancak direksiyonu çevirirken uğultu şeklinde bir ses yapıyor. Aracı sıfır olarak aldım, en baştan beri bu sesi yapıyor. Servisteki bakımlarda da bir şey söylemediler. Benim yaşadığım sorunu yaşayan arkadaşlar var mı acaba...

2. 59 ZZ 823

59 ZZ 823 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Yücel Özgür
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    tam saga veya tam sola cevirdiginde mi gelio veya içerden mi ?

3. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Klasik esp arzası yada direksiyon pompasına bi baktırınız....

4. ozi0522

ozi0522 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Mustafa Ozan ÖZELYAVUZ
    Araç Modeli:
    hayır tam sağ veya tam sola çevirince değil, direksiyonu çevirmeye başladığımda ses de başlıyor.Ses içeriden geliyor

5. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Ses aynı sesmidir değilmidir bilemiyorum ama benzer ses maalesef benim aracımın direksiyonundada var! (2008 Dizel Era 64.000 Km de)

Aklıma gelmiyor yoksa telefonun videosuna çekip buraya koyacağım sesi daha iyi anlayabilmeniz için..

Direksiyonu sağa-yada sola tam sonuna dek çevirmenize gerek yok,hafif hafif sağa sola oynattaığınızı hayal edin,nasıl tarif etsem bilemiyorum fakat su hışırtısına benzer bir ses düşünün!

6. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    direksiyon hidrolik yağını değiştirseniz faydası olabilir belki.

7. qokhann

qokhann Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Gökhan Kurt
    Araç Modeli:
    evet aynı problem bendede var tamircim ne alakaysa rotlardandır dedi haftaya bakıma gircek araba ancak o zmn yardımcı olabilirim :)

8. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Ok o zaman sizden cvp bekliyeceğim.. (Ses ler benziyor mu peki benim anlatmaya çalıştığım sese?)

9. qokhann

qokhann Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Gökhan Kurt
    Araç Modeli:
    Derinden gelen Ses diyorum ben ona sende uğultu dedin :) aynı sestir herhalde bağzen böle diş gıcırdaması gibi oluo direksiyondada hissediosun ozmn

10. Selman84

Selman84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Selman cihangir
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Aynı ses bende de vardı gecen hafta sanayiye götürdüm ve V kayısını bilyalari ve direksiyon kurmasını değiştirdiler ses düzeldi. Aracım 96000 de ve 90000 bakımında değişmesi gerekenler değişti muhtemelen sizin sorunda aynıdır. Aracı yeni aldım ve yakıtı fazla geldi bana yakit bilgilerinizide paylasirmisiniz .

1.5 era crdi vgt 2009 model.

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    EPS'li ise direksiyon hemen direksiyonun alt kısmında konumlandırılmıştır Getz modelinde, Erada tahmini aynı yerdedir diye düşünüyorum. Araba seyir halinde olsun yada olmasın farketmeksizin hafifte çevirsenizde derinden gelircesine ses. Kulak verdiğinizde farkına varılır bir ses. EPS'de sorun var ise bildiğim kadarıyla bir ara bundan sebeple Hyundai bu parça için Ömür boyu garanti veriyor diye çok önceden forumda konu yayınlanmıştı ama ne derece doğru bilmiyorum.

12. 59 ZZ 823

59 ZZ 823 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Yücel Özgür
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    ses içerden qelio diosanız direksiyon milide olabilir yaglanması gerekebilir..(Fiesta'ların Kronik Hastalıgı Direksiyon mili Yaglanması )

13. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Aracınız hayırlı olsun öncelikle kazasız belasız masrafsız inşaallah.. (Araç hangi model? Team-Team Abs vb ve kaça aldınız acaba?)

Bu V kayışı vs..masraf kaç lira tuttu peki?

Aracımı bende yeni aldım 2008 1.5 dizel era..%100 sağlıklı ölçmüş sayılmam fakat benimkisi 25-26 Krş yakıyor Km de (Mersindeyim ve sadece işe gidiş-gelişte kullanıyorum yani şehir içi kullanım)

Sizinkisi kaç lira yakıyor ki?

14. Exorciist

Exorciist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ALİ TANRIKULU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba bende aracımı yeni aldım yakıt çok fazla geldi banada accent era 1.5 dizel depo 180 tl ye doldu 450 km yok yaptı istanbul şehir içi bu hesaba göre araç 40 kr yakıyor km de bu normalmi? Anormalse sebep ne olabilir sizce ?

15. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Valla normalde elbette bu değer çok ama çok fazla (Dizel bir araç için) Bir depoyla benim araba 900 Km gitti, hele hele şehirler arası 1000 Km gitti,yakıtı alıyorum birdaha da istasyonun yolunu ve yerini unutuyorum vb.o kadar çok başlık ve yorum okudum ki bugüne kadar tüm o yazılanları okuyunca (Şayet o yorumlar doğruysa tabi ki) sizin değer insanı ürkütüyor açıkçası..

Ama tabi sizinde bildiğiniz gibi yakıt konusuna etki eden bir sürü şey var..(Hava şartları-yolun durumu-aracın bakım durumu-Kullanım şekli-vs vs vs)

İstanbula hiç gitmedim ama bizim Mersinde bile şehir içi trafiği bu kadar sıkışıksa İstanbulu hayal etmek zor gelmiyor bu bir..(Dur kalk-dur kalk-milim milim gıdım gıdım ilerle) E tabi buna birde kış şartları eklenince Km de 400 Krş yine de bence fazla fakat 300-350 Krş falan kabul edilebilir gibi geliyor..

Diğer arkadaşlarda fikirlerini belirtecektir,en azından forumda İstanbulda yaşayan çok arkadaş var yanılmıyorsam..

16. Exorciist

Exorciist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ALİ TANRIKULU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için...
    aracımın tüm bakımları yeni yapıldı filitreler ve motor yağı vs...bir önceki aracım Peugeot 206+ ve 800 km yapıodum aynı yol sartlarında bir depo ile,Kullanım kaynaklı olmaz diye düşünüyorum 2000-3000 devir aralığında kullanıyorum genel olarak ve trafık evet yoğun ama bukadar fazla yaktırımı? rutin bakım ve kullanım dışında başka neden dolayı bu kadar fazla yakar acaba ? Araç 2010 model ve 79000 km de..

17. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Öncelikle şunu belirteyim ben hayatımda ilkkez dizel araç kullanıyorum (Bundan önce ki tüm araçlarım Benzinliydi) bunu belirtmemin nedeni şu: ''Dizel araç nasıl kullanılır? Turbonun ömrüdür,yakıt tasarrufudur vb..etmenler için hangi devir aralıklarında kullanmak en güzelidir...Vb konularda yardım alınabilecek,akıl danışılabilecek forumdaki kullanıcılardan belkide en sonuncusu benimdir :) ) bunu bilin diye yazdım ama trafikte seyrederken mi 2000-3000 devir aralığında kullanıyorsunuz acaba?

Şöyle sorayım; hareket ettiniz (1 den 2 ye taktınız..2 den 3 e vs..Ve yolda seyrediyorsunuz..diyelim..) Seyir halindeyken mi ibre 2000-3000 Devir aralıklarında?

Şayet böyleyse aracı bence yüksek devirde kullanıyorsunuz demektir..(Yani en azından benim yakıt tasarrufu açısından kullandığım aralıklar bu değil) Ben hareket halinde seyrederken devir ibresi 1600-1900 aralığında olmasına dikkat ederek kullanıyorum..Sakin kullanım dedikleri hani..

Ha; aracı 2000-3000 devir aralığında kullanmak o şekilde seyretmek yakıtı artırır mı inanın onuda bilmiyorum fakat bence etkisi vardır..

NOT: Belirtmiş olduğunuz devir aralığı vites değişimlerinde ki değerlerse zaten bu yazdıklarımı kal'e almayın..

18. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Öncelikle şunu belirteyim ben hayatımda ilkkez dizel araç kullanıyorum (Bundan önce ki tüm araçlarım Benzinliydi) bunu belirtmemin nedeni şu: ''Dizel araç nasıl kullanılır? Turbonun ömrüdür,yakıt tasarrufudur vb..etmenler için hangi devir aralıklarında kullanmak en güzelidir...Vb konularda yardım alınabilecek,akıl danışılabilecek forumdaki kullanıcılardan belkide en sonuncusu benimdir :) ) bunu bilin diye yazdım ama trafikte seyrederken mi 2000-3000 devir aralığında kullanıyorsunuz acaba?

Şöyle sorayım; hareket ettiniz (1 den 2 ye taktınız..2 den 3 e vs..Ve yolda seyrediyorsunuz..diyelim..) Seyir halindeyken mi ibre 2000-3000 Devir aralıklarında?

Şayet böyleyse aracı bence yüksek devirde kullanıyorsunuz demektir..(Yani en azından benim yakıt tasarrufu açısından kullandığım aralıklar bu değil) Ben hareket halinde seyrederken devir ibresi 1600-1900 aralığında olmasına dikkat ederek kullanıyorum..Sakin kullanım dedikleri hani..

Ha; aracı 2000-3000 devir aralığında kullanmak o şekilde seyretmek yakıtı artırır mı inanın onuda bilmiyorum fakat bence etkisi vardır..

NOT: Belirtmiş olduğunuz devir aralığı vites değişimlerinde ki değerlerse zaten bu yazdıklarımı kal'e almayın..

19. Selman84

Selman84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Selman cihangir
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA

20. Exorciist

Exorciist Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ALİ TANRIKULU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Aracla seyir halinde iken 2000 deviri geçmeye dikkat ediyorum..Sizinde sakin kullanım dediğiniz gibi....Sanırım teknik bir sorun var..Kimileri 750-800 km yaparken aynı araçla ben nasıl oluyorda bir depo ile 450 km yapabilirim kullanım kaynaklı...Bunu anlamamıyorum,
    Ayrıca aracım 79000 km de ve 2010 start modeli 18000 tl ye aldım sizce fiyat nasıl uygunmu ?

Bu Sayfayı Paylaş