selam arkadaşlar benim araç hareket halinde iken (yavaş giderken hissediliyor.) bazen sanki biri alttan direksiyonla oynar gibi sallanıyor hafif hafif vuruntu şeklinde ..elimde titrer gibi ... sebebi ne olabilir acaba...bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim..
Ön lastik yada jantlarda yamulma yada kırılma var. Bu yüzden yavaş giderken 40-50-60 km /hız direksiyon simidi aşağı yuları oynuyo gibi olabilir. Aracın ön tarafı beşik gibi kasası sallanabilir.
Çelik jantlarda yamulma olurmu acaba..benim aracınki çelikte ondan sordum... lastik dışında başka bir sorun olabilirmi sizce...
Son zamanlarda ; sert bir şekilde bir çukura , logara , yada herhangi bir yere aracınızı düşürdünüz mü ? yüksek bir kaldırıma aracınızı çıkarmaya çalıştınız mı ? Lastikleri yanaşırken sürtünme ile zorladınız mı? Zaten sizde biliyorsunuzdur ancak Bu saydıklarım lastik yada jantların deformasyonunda doğrudan etkilidir. Çelik jant yamulurmu ? Eski ise çıkma almış iseniz, standardı bozuktur. yada bozulmuş olabilir. Bazı lastikçilerde jant kontrolü yapılıyor. Atık jantlar düzeltiliyor.
son zamanlarda ne sert bir çukura girdim nede bir yere düştüm.. yolumda doğru gidiyotum hep... jantlar aracı aldığımdan beri var üzerinde.. şu ana kadar bişey yoktu ---
Lastik havalarının dengesizliği, Fren fren ve mesafe dengesini, aracın doğru bir çizgi halinde gitmesini, yağışlı yada karlı havalarda zemine tam tutunmasını BOZAR. buda aracınızın ve sizin emniyet ve can güvenliğinzi riske atar.
kardeş eline tıkır tıkır vuruntu geliyorsa özellikle sitapizede kücük taşlara vurunca elinle hissediyorsan zaten oyle tarif etmişsin kesin çözüm lastik havasından orjinal barını bas bende aynı sorun vardı lastiklerin barı farklı uygun bar olayı cözer havanın fazla olmasından yapar benim aracın orjinal barını ne lastikçiler biliyor ne rotbalanscılar kendim buldum kapının kenarında yazıyormuş çok ugraştım bu sorunlan şimdi rahatım
Bakın haftasonu kışlık lastiklere geçtim. 120 km hızda direksiyonda titreme oluşuyordu. nedeni çıkan lastiğin balon yapması çıktı. Allahtan patlamamış dümbelek. Düzenleyen : ibrahimulgur