arkadaşlar 2010 era aracım var yeni farkettim park halinde direksiyonu sağa ,sola yarım tur vs. çevirdiğimde lak lok sesler geliyor sürüşünde veya normal çevirmesinde sertlik vb.anormallik yok titreme çekme vs. yok acaba mafsal dan olabilirmi mafsal ise serviste kaç tl rakam çıkar bu şekilde sürsem sıkıntı çıkarmı yada bana bu işi pendik ,tuzla , gebze civarında az kazıklayan bir usta önerebilirmisiniz
İyi bir rot ayarcısı bulup göstermeniz gerekli Gebze Hasköy sanayi sitesinde garanti rot balans diye biryer var ben en son oraya gidip ayar yaptırmıştım başarılıdırlar diyebilirim. Direksiyon kutusu içindeki plastik tıkırtı burçları hafif yıpranmış olabilir yada alt salıncak rotilinde direksiyon iç ve dış rotlarında sıkılığını kaybetmiş rahat hareket etmeye başlayan parçalar olabilir. Ses ve lokurtu çok az ise veya yolda sağa sola gezme yada gaza basınca bir tarafa frene basınca öbür tarafa kaçma yapmıyorsa yarı ömrünü tamamlamış ama biraz daha götürebilecek türden olan çok mühim olmayan yedek parçaya lüzüm olmayan gittiği yere kadar götürebilecek bir şey de olabilir. Tıkırtı burcu direksiyon kutusu inmeden değiştirilmez işçiliği parça fiyatından yüksektir, diğer parçaları da değiştirmeye kalkarsanız servise yaptırmak istemezseniz orjinal parçaları servisten perakende olarak temin ederek dışarıda kendi ustanıza taktırmanızı öneririm. O sebeple problem belli belirsiz sürüşe etki etmiyorsa bu şekilde kullanabilirsiniz zaten rot balansçı size birşey yok diye yada şu parçada sıkıntı var diye söyleyecektir.
tekrar merhaba gebze de titiz turbo ve direksiyon diye bir yer var hasköy sanayide aracı oraya gösterdim direksiyon milinde boşluk olduğunu söylediler masraf olarak 450 /500 tl tutar dediler sizce uygunmudur yoksa servisede danışsammı ?nedersiniz bu arıza ile tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirlermi ve tamirci önerisi verebilirlermi??
Bu ses tahmin ettiğim gibiyse kullandığım iki erada da var biri 22 biri 54 binde ..yeni 7bin km deki erada yoktu...lık lık yapıyor ilk direksiyon hareketinde 450 500 lira verip ben olsam yaptırmam bir sorun olduğunu sanmıyorum.
O zaman sizinki başka giderken de yapıyorsa alttan...birkaç yere daha sorun bence yetkili servisten de fiyat alın
Hocam direksiyonu çevirince diyorsunuz allıma amortisör üst takozları ve bilyeleri geldi ama söyleyen yer teşhisini kesin koyduysa o istikamette bir bakım gerekiyor. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
yetkili servis sadece tıkırtı burcunu değiştiririz milde ki boşluğu tamir edemeyiz diyor aklıma biraz daha güvenilir olan bosch car servis geliyor orayamı gitsem acaba ne dersiniz