Merhaba arkadaşlar Aracımda direksiyon hidrolik kutusu yok. Kullanma kılavuzunda gösterilen yerde belirtilen kutu yok. Yardımcı olur musunuz Silecek suyu ile radyatör yedek deposunun arasında bu hidrolik kutusunun olması lazım ama öyle bir kutu yok.
Hidrolik kutusu yok ise elektrikli direksiyon mevcuttur. Elektrikli direksiyon olan modellerde Göstergede kontak açıldığında EPS lambası yanar.
Elektrikli direksiyonlar hidrolikli direksiyona göre biraz sert olur.Aşırı bir sertlik var ise yetkili bir servise göstermekte fayda var. Lastik hava basınçları da etkiler.
Teşekkürler. Sol ön lastikte bir gevşeme var gibi zaten. Onu kontrol edeyim en iyisi. Hayırlı akşamlar.
evet araçta eps yani elektrikli direksiyon var. direksiyon sertliğini direksiyoncular bakabilir. çok sert değilse fazla kurcalatmamanızı tavsiye ederim.
Tam tersine araç durduğu halde motor çalışırken serçe parmkla direksiyonu çevirmeniz mümkündür. Hız arttıkça direksiyonu döndürmek zorlaşır. Araç çalışmadan direksiyonu döndüremezsiniz çok zor hareket eder, araç çalışınca direksiyon ilk hafif titrer ve serçe parmakla dönecek kıvama gelir. 2006 Era kullanıcısı olarak yazıyorum
merhaba, rotilleriniz bozuk olabilir. ben daha böyle bir elektrikli direksiyon görmedim. genelde tam tersi olur.
Elektrikli direksiyon olan birçok farklı marka ve model araba kullandım. Direksiyon sertliği marka, modele, aracın yapısına direksiyon sisteminin yapısına göre değişiyor. Bazıları hidrolik ve elektrik motoru destekli modeller daha yumuşak oluyor. Şuan kullanmakta olduğum Getz elektrikli direksiyon piyasadaki bazı elektrikli direksiyonlara göre biraz sert.
Alt takımda bulunur boşluklarını kontrol ettirebilirsiniz. Sizin müdahale edebileceğiniz bir parça değil.
Yağ varsada eklenebilecek bir yeri daha görmedim . Kremayer dişliye bağlı elektrik motoru çeviriyor. Dönerken oluşan sürtüňmede çok az miktarda olduğu için sadece kapalı sistem . Aks körüğünün içine basılan gres yağı gibi kalın yapışkan bir yağ kullanılmıştır muhtemelen . Lastik basınçları çok etkiliyor. Normalden düşükse direksiyon ağırlaşır.
Merhaba ben accent era kullanıcısıyım benim aracımda (eps) elektirikli direksiyon mevcut geçen ustaya gösterdiğimde direksiyon kutusu dağılmış içindeki bilyalar iyice gitmişti lastik havalarımın hepsi 32 olmasına rağmen çok ağırdı direksiyon parçacıdan gidip 1200 liraya orjinaline en yakın olan tayvan malı sıfır direksiyon kutusu aldım ilk haftalarda direksiyonu tam kırdığımda birşey sürtme sesi geliyordu ustam alışana kadar öyle yapar sonraki hafta düzelir dedi. Şuanlık direksiyonum pamuk gibi tek parmakla çeviriyorum desem yalan olmaz. Sizde böyle bi durum yaşıyorsanız direksiyon kutunuza baktırmanızda fayda var.