Arkadaşlar yaklaşık 6 ay önce aracımın triger setini değiştirdim. Trigerle birlikte bütün kayışlar değişti. Değiştiren usta direksiyon kayışı ses yapabilir getir tekrar ayar yapalım dedi. Dediği gibi ses yaptı. 3-4 defa ayar yapıldı ama yaptıktan maksimum bir hafta sonra tekrar ses başlıyor. artık gıcık olmaya başladım ses çok rahatsız edici. Değiştirirken başındaydım çıkan parçayla aynı marka kayış takıldı. Ne yapsam bilemiyorum. Bir akıl verin lütfen başına gelen var mı?
Kayışın, Çok gergin yada gevşek olması da ses yaptırabilir. Yeni taktığınız kayışın boyutu orjinali ile aynı olmayabilir. Üzerinde PK değerleri yazar. Kayış uyumsuzluğu da bu tür sıkıntılara sebep olabilir.
Benim triger değişiminden birkaç gün sonra direksiyonu tam sağ veya sola çevirdiğimde kayış ses yapıyordu.Servise gittim, kayışı biraz sıkmışlardı.O günden sonra bir daha tekrar etmedi.
benzinli üstünde dongıl vardı taktıkları da dongıl takarken özellikle baktım aynı marka takıp takmayacaklarına çakma mıdır nedir anlamadım
eski kayış atılmadıysa bida numarasına göre bakın veya kayışta sorun olabilir ayar yapmak çözüm olmuyorsa
Sorunum cozuldu sorun direksiyon kayisinda degil alttaki kayislardaymis usta onlari gerdi ve suan ses yok
ara ara yine gevseme yapabilir sebebi ise direksiyonu sonuna kadar dayamayın ben kayısları değiştirince aynı durum oldu ayar yapıldı alt kayıslar gereğince düzeldi sizin adınıza sevindim iyi yolculuklar