Selamlar. 2013 i20 aracımın direksiyon üzerindeki teyp kumandaları sık sık çalışmamazlık yapıyor. Defalarca kez bastığımda bazen düzeliyor. Bazen 7-8 saniye basılı tutuyorum öyle düzeliyor. Bazen de ne yapsam düzelmiyor. Bu sorunla karşılaşıp çözenler var mı? Neyden kaynaklı olabilir?
aynı sorun benim 2008 era da sadece ses kısma tusunda mevcut bir ara calısmıyodu suan gene calısmaya basladı bazen kafasına göre calısıp calısmıyor büyük ihtimalle o tusun altunda bi hassasiyet sorunu var sormustum airbag sökmeden ulasamayız oraya tehlikeli demişlerdi hiç üstünede gitmedim suan zaten calısır vaziyette
Benimkinde tek bir tuşda degil hepsinde oluyor. Yani ya hepsi düzgünce çalışıyor ya da hiç biri çalışmıyor.
bende de aynı problem var aracı çalıştırıp direksiyonu çevirirken basın tuşlara eğer çalışırsa makarada problem vardır
Denedim onu direksiyonu çevirirken bastım dururken bastım düz yapıp bastım fark etmiyor neye bağlı olduğunu anlamayamadım kendi kendine bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.
Selam, kataloğu incelediğimde direksiyon üzerindeki tuşların bağlantısız teknoloji ile teybe bağlı olduğunu yazıyordu. Sadece kendi fikrimce: bu durumda enerji almıyor olmalı ya pili varsa bitmiştir ya da direksiyon tertibatından aldığı elektrik ile ilgi olabilir.
Yağsız kontakt temizleyici sprey sıkıp dene. Toz topraktan dolayı olduysa onu çözer. Yağsız olmasına dikkat et.
Pil fikri mantıklı geldi çünkü böyle uzunca basılı tutunca geliyor bi süre kullanmayınca tekrar kesiliyor. Ama bunlar pilli midir ki? Nerde pilleri acaba katalogta yazar mı. Peki nereye sıkacağız spreyi tuşların aralığından direksiyonun içine doğru mu? Tuşlar yepyeni daha ömrü bu kadar kısa olmamalı. Ayrıca bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.
Aynen tuşların kenarlarından içeri doğru sık. Zaten iki saniyede buharlaşıyor. Camların açık olsun biraz keskin bir kokusu vardır. Eğer kompresör tutma imkanın varsa çok kuvvetli olmamak kaydıyla hava da üfletebilirsin bir de üstüne.