meraba arkadaslar kusura bakmayın baktım bulamadım belkı bu konuda baslaık acan olmustur ben bulamadım.srunum şu 2008 eram var 35.000 de 120 hıza kadar sorun yok ama 120 ve sonrasında dıreksıyon cok tıtrıyor bellı bı sure oyle devam edıyor 130 lara falan glınce bı duruyor bı devam edıyor bı anlamadım neden.hızdan dıyecem ama bazen hıc tıtreme yok bazende var bılgısı olan varsa lutfen yardımcı olursa cok sevınırım.
balans yaptırın ön lastiklere 10-15 lira dır büyük ihtimal düzelir düzelmezse lastiklerde sorun olabilir
lastiklerim sıfır 20 gun oldu alalı balans yaptırdım ama lastıklerı almadan oncede vardı bu sorun amortısorlerden olabılırmı acaba.
arkadaşım benimde 2004 admira var aynı sorunu bende yaşadım. Sonuç : Önde akis lalesinde aşınma vardı aynı parçayı bulamadım. Kaynakla doldurdular denedim titreme gitti Akislerde boşluk varmı kontrol ettir. cabbar58574
cabbar güzelce acıklamıs ama rot balans makinasına girince arızalı parçaların ortaya çıkması lazım siz gerçek bir ustaya gittiğinizden emin olun 35000km deki aracın ön takımına birşey olmaması lazım detaylıca ustaya baktırın
Akislerdeki boşluğu rotcu dikkat etmezse göremez bizzat motorcunun kontrolune ben şahit oldum kesindir demiyorum sadece yaşadığı yazdım. kontrolde fayda var. Banada saçma fikir üretenler oldu.(dis eğri cant eğri ) ama hepsi makul değerlerde çıktı hele fren diski eğri çok saçmaydı
karaca21; Hor kullanmışsındır. Bana da bu söylendi. İnsanlar çok üzücü yorumlar yapabiliyor... 50bin'deki aracım için bakılmayan yeri kalmadı bir türlü titreme yok olmadı. Admire 2004 Lastikler 4tane alındı, balanslandı. 90da başlayan titreme 130 gibi olmaya başladı. Disklerim yamuk dendi doğruydu cidden yamuktu. değiştirince %70 civarında yok oldu. Ama geçmedi 130dan sonra hala devam ediyor. Bu sefer ön amortisör dendi Neymiş efendim; darbe emmediği için yoldaki bozukluğu hissettiyor. Yol yeni yapıldı daha 6aylık kaymak gibi.. 2li değişti. Biliyordum değişeceğini. Yoldaki en ufak düzensizliği hissettiriyordu. usta sökünce çalışmadığı bariz belliydi. Hazır sökülmüşken tornacı ile diski kontrol ettireyim dedim. hafif de olsa bi yamukluk vardı. 5bin km'lik diskler yamuktu... Bir ara önlerden şıngırtı gibi bir ses geliyordu. ön viraj kolu lastikleri değişti. lifte kaldırılıp bakıldı. Motor kulaklarına, akla gelebilecek her yere bakıldı. Bütün parçalar düzgün... liftte 160km/h bile yaptım araç içindeyim bir sorun yok. ama yolda 130-150 arası denedim. hala titreme var. Ustam arka tarafın bakıma da ihtiyacı var dedi. amortisörler değişmeli dedi ama çalışıyorlar erteledim. kampanalar ve balatalar değişecek. Uzun frenlemelerde vuruntu sesi yapıyor arkalar. sorunum bazı ustalarca otomatik vitese bağlandı. ne alaka çözemedim?. Benim maceram buydu. Büyük oranda çözdüm ama bir türlü yok olmadı. araç şu an 55700 km'de Düzenleyen : kaan20
Benim fabrikasyon jantlarım varken aracın sol tarafı çok feci titriyordu.Çelikleri alınca geçti.Şuan araba yolda çok rahat gidior.Eskiden abuk sabuk sıçrardı.Jantlar nekadar balansa girsede iflah olmadı.
Aynı olay benim başımdan geçti. Lastik ve jantları yeni taktırdım tabi takılırken balans yapıldı. Bir müddet sonra ibre tam 120 km hıza geldiğinde direksiyonda aşırı titreme 130-140 km hıza çıktığımda hızdan dolayı titreme azalıyor gibi oluyordu ama sadece yüksek hıza çıkıldığı için böyle hissediyordum. Lastik ve jantları aldığım yere gittim dinamik balans yapıldı, otobana denemek için çıktım 150 km hızda bile zerre titreme yoktu. Yeni lastikler jantta oturana kadar bir müddet kullandıktan sonra balans yaptırınız. Birçok yerde tekerlek balans makinaları arızalı yada iyi sonuç vermiyo olabiliyor. Eğer öyle olursa dinamik balans yaptırın, akabininde rot ayarlarınıda kontrol ettirmekte fayda var.
cabbar güzelce acıklamıs ama rot balans makinasına girince arızalı parçaların ortaya çıkması lazım siz gerçek bir ustaya gittiğinizden emin olun 35000km deki aracın ön takımına birşey olmaması lazım detaylıca ustaya baktırın SoysaL06 arkadaşın yorumunu kopy yaptım tekrar yazmaktan iyi )fazlası var eksiği yok.
arkadaşlar çok degerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum.anladıgım en ıyısı ıyı bı ustaya gostermek.35.000 de aracaın on takımı gıdecegıne hıc ınanmıyorum ama bı baktırmak lazım ıyısımı ben ıyı bı usta arıyım.
kaan20 kardeş arabayı hr kullanmadım bırak hor kullanmayı sıgara dahı ıcırmem arabamda,ben diyarbakırlıyım ve burda yasıyorum malum bızım yollar oraların yollarına benzemıyor bazen cukurlardan kacamıyorum ister istemez vurmak zorunda kalıyorum ama yapacak bısey yok.hor kullanmaktan degıl.
arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce aşırı derecede yagmur yagıyrdu 110 la bı cukura vurdum su dolu oldugu ıcın goremedım jant yamuldu havası ındı lastıgın,gittim duzelttırdım ama tam duzelmemıs ve tıtreme ondan kaynaklanabılırmı.bugun gosterdım ön ıkı amortisör patlak onlardanada kaynakalanabılırmı.tşk.
Amortisörle ilgisi yok kesin janttan,iyi bir balanscı böyle bir jantı zaten ayara sokmaz! Düzenleyen : sdiect
1 balanstan olabilir 2 jant yamulmuş olabilir 3 çok istisna ama başıma geldi jantın iç tarafı çamurla dolmuştu, temizleyince düzeldi. 4 balans ayarı yapan adamın ön takıma bakma olasılığı yok ama rot ayarı yapan adam ön takıma bakmadan ayar yapamaz, rot ayarı bozuk araç titreme yapmaz, lastikleri dengesiz yer ve araç havası az lastikte olduğu gibi direksiyonu bırakınca sağa ya da sola çeker, kaçar