Arkadaşlar 3-4 gündür admiremle 80 ni geçtiğimde aşırı bir direksiyon titremesi oluyor. bide aracıma antifiriz doldurttum 1 hafta öncefaklat damlatıyor.. kapakları flaan kontrol ettim hatta radyatörün kapağını değiştirdim yinede sorun çözülmedi sorun ne olabilir ... çok tşk.... Düzenleyen : tbatikan
titreme balans ayarından oolabilir, balans ayarı yaptırın geçmezse başka bişey olabilir antifriiz nerden damlatıyor, gördünüz mü, hortum veya bağlantılarında, veyahut radyatörde delik olabilir, nerden kaçak olduğu bulunup pna göre değişim tamir yapılacak kısaca size sanayi yolu gözüküyor https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
direksiyon ayarı için değilde antifiz için sanayiye gittim usta baktı delik falan hortumlardan fakat bir şey bulamadı... yedek deponun olduğu bir yerden damlatıyor.. daha doğrusu sanki yedek deponun kapağının ordan damlatıyor... usta deveri falan iyi yapımıyo ondan olabilir dedi ama kesin bir şey söyleyemedi.
rot ayarı demiyorum yanlız, yanlış anlaşılmasın, balans ayarı yapılacak direksiyondaki belli hızlar arasındaki titreme balans ayarından olur
antıfırızın cozucu ozellıgı vardır sanayıde toz var sızıntılar ıcın radyotore koyabılırsın ama son tercıhın olsun ve 3 kereden fazla kullanma tıkamada yapıyor sık kullanırsan tıtremede ya lastık yada cantta sıkıntı vardır bı balans yaptırırsan duzelebılır
belli hız üzerindeki direksiyon titremesi çok büyük ihtimalle lastik balanslarından kaynaklanıyor. antifriz kaçağına gelince, tam yerini bilmeden birşey söyleyemem ama eğer radyatörden ise bir ölçek radyatör katkısı ile çözebilirsin, amman sakın fazla atam da iyi olsun deme kaloriferi, rayyatörü falan tıkarsın bu sefer komple değiştirmek zorunda kalırsın, kaçak yedek deposundan ise onu ya "jalasan" diye bi yapıştırıcı kimyasal var 5 tl falandır alır bi güzel sıvarsın.
Antifiriz sorunu bendede var baktık sanayıde ustayla kacak gozukmuyor.Buyuk ıhtımalle kalorifer de sıcak soğuk ayar bolumunun contasından dıye tahmın edıyorum okısımın sokulmesıde ugras ıstıyor kesın bırsey olmadığı içinde sokturmek ışıme gelmedı.Kacak gıderıcı katkıdan koymak daha mantıklı gozukuyor.
kaçak yedek depoda görünüyor, kapaktan sanki sızıyor gibi.. bu dediğiniz yapiştirıcıyı kapağın oralra mı sıvıyacağım..... tşk......
Sizden acil yardım istiyorum..benim direksiyon titreme sorunu hala çözülemedi.. balans ayarı yaptırdım.. tekrar devam edince tekrar balans için gittim usta cant eğridir dedi.. onu düzelttti güya, fakat hayla titreme devam ediyor.. şimdide lastikler eğri diyo...lastikleri lassadan aldım.. sizce olabilirmi böyle bir şey...
Aynı sorunu bende yasadım ben once yag akıttıgını dusundum ardından ustamla aracı kaldırınca dıreksıyon hıderolıgı sandık kacagı fakat antıfırıze dıkkatlı bakınca eksıltme yaptıgını gorduk. sag sılecegın altında dıreksıyon hıdrolık hortumları uzerınde antıfırızı alan ve ısıtan klıma sıstemle alakalı bır parca var. onu cıkardık kapagını actık ıcınde kucuk bır lastık var ordan sanırım kacırıyordu. onu sılıkonladık temızledık taktık. antıfırız ve kacırmada bır sorun yasamıyorum. kontrol etmenızı tavsıye edıyorum tesekkurler
benim de radyatörün alt tarafında kelebek gıbı bı kapak var ordan sızıyor ve az mıktarda eksilme yapıyor.orası nedır?ne yapılmalıdırı