Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Direksiyon Titreme Macerası Getz

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda GRAFTT tarafından 14 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arabayı aldığımda hemen lastikleri balans yaptırıp, kontrol ettirmiştim. hız ibresi tam 120 km hızın üzerine gelince hafiften titreme hissettirmeye başlamıştı. Lastiklerin durumu kötü diye lastiklerden olduğunu düşünüyordum. Lastik ve jantları değiştirdikten sonra titreme gider gibi olup azalma gösterdi ama kısa sürede yine eskisi gibi titremeler geri döndü.

Arabamı bakıma sokacam diye fazla üzerinde durmadım. Arabama 60 bin km bakımı için 3 gün serviste durdu, sorun giderildi dendi, deneme yaptım yine aynı. 10 gün sonra başka problemler için ve garantiden değişecek parçalardan dolayı arabamı 3 gün servise bıraktım. Titreme giderildi dendi deneme yaptım arabayı teslim aldıktan sonra yine aynı.

Bu durumda başımdan kaynar sular dökülmüşcesine sinirden ellerim titremeye başladı. Sinirden kudurmuş gibiydim. Arabamı bakıma verdiğimde Ramazan ayı diye sakin olmak için birşey demedim fazla demeye başlasam kalp kıracağımı bildiğim için sabırlı biçimde durumu belirttim.

Bugünde arkadan gelen sesler için Koreden gelen parçalar takıldı. Aracıma bakan ustayla konuştum durumu en üstte yazdığım gibi açıkladım. Servisin çalıştığı balansçı iş yerimin üzerinde olduğu için benide yol üzerinde bırakırken her şeyi ayrıntılı biçimde izah ettim.
    Ustanın Cevabı ; Bizim balans makinaları en fazla 60-70 km hızla dönüyor, 120 km ve üzeri hızlarda oluşan titremeleri yada balansları görmeyebilir, arabanın üzerindeyken lastikler o şekilde teste tabi tutucaz diye söylendi...

Akşam 6 gibi servisle görüştüm. Problemlerin lastiklerden kaynaklandığını söylediler.

Lastik ve jantların faturası mevcut 31/03/2009 tarihinde lastik ve jantları aldım ve bugün aracım tam 55 bin km'de oldu daha 1000 km yol yaptım yeni lastik ve jantlarla...

Hemen iş yerimin yakınında olan lastikleri jantları aldığım yere gittim ve arabayı getir bakalım neyse durum ona göre hareket ederiz dediler...

Bu konuyu açmamın sebebi sadece problemime derman aramak değil arkadaşlar, aynı sorun bir başkasına gelirse forumda benimle aynı problem içinde olanlara kısadan yol göstermek ve yardımcı olmak babındadır...

Benim anlamadığım husus; ben 3 defadır 120 km ve üzeri hızda titreme oluyor dememe rağmen neden ilkinde ona göre uygun cihazlarla kontrol edilmedi. İlla serviste saygılı, nazik, ve üsluba uygun biçimde konuşunca işler yürümüyorde gözlerim kan çanağı gibi sinirin dumanı tepemden tüter biçimde olunca işler yürüyor.
    Şunu söylemeliyim foruma ilk üye olduğumda Hyundai servisleri için - yönde çok şey söyleniyordu, belki farklı illerde olduğu için öyledir diye düşünürdüm. Ama Hyundai servis ağı bakımından koca bir 0.
    Başka markaların servislerine gidenlerde vardır içimde, Babamın arabasını 9 senedir götürürüm. Şikayetiniz varmı diye sorduklarınde derim ve o problem 2. defası olmaz. Arabada ne yapılmışsa her ayrıntısına kadar anlatılırdı. Bir defasında ağır bakımda işçi kirli elleriyle emniyet kemerindeki kirişi tutmuş 4 parmağın yağlı izi oradaydı, babam görmeden hemen sildim sabunlu suyla ve 3 gün sonra servise gitmek gerekliydi. Arabayla ilgilenen kişiye konuyu açarken beni hemen müşteri temsilcisi bayana yönlendirdi. Bayana olayı anlattım, anlatmaz olaydım, 2 katış boyuyla kadın koca servisi imha edecek sandım. Benden özür diliyor vs, arabayı komple içini Ziebart ta temizlettirelim hediye kuponları verdi ben istemedim... Yorum size ait.

Eğer lastiklerden olmuş olsaydı o zaman ilk orjinal jant, ve lastiklerimde niye aynı problem vardı...

Coşkun abinin önerdiği gibi yarın arabayı servisten alıp kendi rot-balanscıma yani lastik ve jantları aldığım yere gidicem...

Düzenleyen : GRAFTT

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    geçmiş olsun erkan abi..ne yazıkki hyundai servisleri sorun çözmede cok zayıflar..bunun en buyuk örneği benim için Gör-Tan..yolunuz düşmesin yoksa katil olursunuz allah korusun..bende rot-balans için servise gtmeyi düşünüyordum ama vazgectim..bazı konularda servisler cok zayıf benim için özellikle kaporta boya..adamlara sadece yag tapasını acıp yagı boşaltıp yenisini doldurmayı ögretmişler..

3. BLaCKBoY

BLaCKBoY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı sorun bende de var yeni jant ve lastik aldğımdan beri yaklaşık 2 aydır 90km'den sonra titreme başlıyor 110km de en şiddetli halini alıyor. 120km sonrasi geçer gibi oluyor. hız yapasım gelmio 80'i geçmiyorum. doğru düzgün rot, balans yaapan bulmak lazım :)

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi önceden bir işi yaptıgında eger düzgun olmamış ve geri gelmişse yapan ustanın yüzü kızarırdı ama artık insanlar yüzsüz olmuş..işçilik zaten kalmamış..servise gidip sorununu anlatınca insana hayatında ilkkez araba kullanıyormuşuz gibi davranıyorlar..kendilerini aracları yapan muhendis sanıyorlar ama bişey bildikleri yok..hele Gör-Tan da bir murat bey varki görseniz Gör-Tan ın sahibi sanarsınız..

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim Yusufcum. Bu tür aksaklıklarla karşılaşında inan bundan sonra sırf servisler için Hyundai markasından uzak duran yada arabasından soğuyan kişileri düşünüyorum.

Helede ben ve benim gibi kişilikte olan kişiler için Hyundai servisinin bu davranışları çok daha fazla canlarını sıkıyordur...

Mekanik işlerle metallerle, ben oyuncak oynama çağımda uğraşmaya başladım. Kendimde arabanın birçok şeyini yaparım ederim. Ama sinek gözü kadar balans ayarı için yada sonuca varmak için bu kadarda boş verilmezki...

Serviste bana karşı anti bir tavırla davranan yada beni üzecek bir şey söylenmedi yada öyle bir dille konuşulmadı. Direksiyondaki titreme için bunca şey olurmu Allah aşkına ?

6. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bilinmesi gereken asıl nokta şu;

normal düz yolda
    80-100 km arası direksiyon titremesi balans (genellikle Ön lastiklerden)

90-110/120 arası titremesi balans (arka lastiklerden)
    gerçekleşir.

İlla 4 lastiğin balans yapılması şart değildir.
    Bu balans Jantlara bağlıda oluşabildiği gibi
    Janta takılan kurşun levhaların düşmesi, jantlarda tortu, asfalt tortusu, birikinti oluşması doğrudan etkilidir.

İyi bir balans ustası balasn yapmadan önce tüm lastikelri söket temizler takarak araç üzerinde balans yapar. Buna yetkili servis te dahildir.

Başınıza gelen olay benim başıma gelseydi emin olun ki o servisin canını okurdum.
    Hem para vereceğim hemde istediğimi alamayacağım.
    Yok öyle yağmalı hasan böreği.

Geçmiş olsun.

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi biliyorsun zinar abide aynı şey için ne kadar ugrastı..

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arka süspansiyondaki burçlar vs amortisör bugünki detaylı balans testinden sonra değişti. Yani belkide dediğiniz gibi arkadan oluşan problemlerden ötürüde olmuş olabilir. Lastiklerde yada jantlarda her hangi bir kirlilik vs yoktu çünkü her daim arabamın ince detaylı kısımlarını kendim temizler, jantları ise yıkandıktan sonra birzat kendim kurular parlatırım. Janttaki kurşun yada balansı alması için takılan ağırlıklar düşmüş olsa bile araba balanstan çıkar çıkmaz olacağını hiç olasılık vermiyorum açıkcası çünkü eski ve yeni jantlarda sorun hep devam etti. Bakıma gireceğim için ve arabamın direksiyonun elektrikli olarak sandığım için direksiyondan olduğu düşünüyordum...

Arabamı servise götürdüğümde ramazandı, oruçluyken birde sigara kullandığım için aşırı asabi ve sinirli olduğum için kendimi kaybedip olağından fazla kişileri üzmemek adına fazla yüklenmedim. Ama bugün ramazan değildi ve bende oruçlu değildim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Yarın arabamı servisten aldığımda otoyolda deneme yapıcam. Sonrada lastik ve jantlarımı aldığım yere götürüp gerekli testlerin sonucunda eğer sorun lastik yada jantlardaysa gerekli işleme tabi tutulacak.
    Arabama zevk için binen biriyim, Kasım ayında aldığım arabamla bugün tam tamına 4 bin km yapmışım. Çukurlara vs çok dikkat ederim ve tümseklerden asla durup 1. vitese takmadan gitmem....

Babamın araba kullanması bana oranla ( Tümsek, çukur ) daha sert. İçimden düşünüyorum benim arabam babamın olsaydı ne olurdu kim bilir.

Yardımınız için teşekkür ederim, hayırlısıyla şu problemden kurtulayımda. Şimdi düşünüyorumda eğer problem lastik yada jantlardan ise garantiye değiştirilmesi, incelenmesi için sökülüp yollanacağı için ben ne yapıcam.
    İki tarafı otlu değnek gibi.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bilmezmiyim Yusufcum, foruma ilk üye olduğumda ben ne halt ettimde böyle servisi olan bir markanın arabasını aldım diye düşünüyordum. Bir yandanda farklı şehirlerde olduğu için İstanbulda böyle değildir hani diye kendimi teselli ediyordum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

10. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Kızmayın ama dostlar,
    nerden buluyorsunuz bu servisleri,
    Aracınızın garantisi yok ise gitmeyin ya,
    (istisnalar dışındaki yetkili servisler hariç)
    Bir sürü işinin ehli özel servis var.

fiyatlarıda gayet makul..

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arabanın garantisi var, mecburen gidiyorum işte. Özel servislerde var yakınımda ama ya Hyundai üzerine değiller, olanların hakkındada iyi şeyler kulağıma gelmedi doğrusu...

Bundan sonra arabamı satıpta araba alırsam sırf servis yüzünden Hyundaiyi seçmeyeceğim belkide...

12. lsg333

lsg333 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşım bende getz var aynı sorun bendede var 120 ye çıktımı titreme oluyor servis seninde yazdığın gibi en kral 90-100 km ye balans yapıyormuş oda neyse bende baya üzerinde çalıştım bu işin ama bir türlü olmadı ama herşeyin bi çözümü var düşünürsen abicim gittim bir mercedes bmw servisine 200 km hıza göre bir balans yaptırdım şimdi sıkıyosa titresin..... garibim getz200 km hızı sadecegöstergede süs olarakgördüğü için titreme felan kalmadı ben bu şekilde çözdüm bilginize...

13. BLaCKBoY

BLaCKBoY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

14. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aracınız garantide olsa bile rot-balans ayarını yetkili serviste yaptırma zorunluluğu yok. işini bilen iyi bir rot-balans servisine gitmek en mantıklısı. lastikçilerin de çoğu balans ayarını iyi yapamaz bilginize.

15. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok büyük geçmiş olsun umarım sorununuz mümkün olan en kısa zamanda çözülür...rot balans zamanında benimde canımı çok sıktı...en son yaptırdığım yerde uzun uzun bu konuyu konuşmuştuk ustayla..bana söylediği şey şu: yetkili servislerin çok büyük bir kısmında gerçekten rot-balanstan anlayaninsanlar bırakın rotu balansı lastikçiçalışmıyor...ben başta ticaret oyunı zannettim fakat sonra konuşma ilerledikçe bir yetkili servisin tüm araçlarında rot-balans işleri için araçları ona gönderdiğini söyledi..bu bilgide de başta ticaret oyunudur diye düşündüm..fakat ne zaman oraya gitsem o marka araçtan muhakkak orada bir tane oluyor..

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu konuda
    haklısınız ama benim durumumda ben asla ve asla jant yada lastiklerdne
    kaynaklı problem olmadığı kanısındaydım. Arabamın orjibal üzerindeki
    lastiklerin durumu kötü diye yenileri taktırınca durum düzelir diye
    düşündüm. Aynı durum devam edince ön takımda vs sorun vardır diye
    servisin üzerine düştüm. Sonuçta arabam garantili ve 60 bin bakımı
    yapılmasına rağmen problem devam ediyordu. Bu akşam bana lastiklerden
    denilene kadar asla ve asla ne jant nede lastiklerden kaynaklı problem
    olarak hiç düşünmedim ve hala daha düşünmüyorum.

Yani öyle çelişkili bir durumki et ile tırnak arasında kalınmış bir hal.

Teşekkür ederim. Rot-balans işi
    bu kadar canımı sıkacağını 1 yıl düşünsem aklıma gelmezdi. O kadar
    arabam oldu, rot-balans nedir bilmeden bir şikayetim olmadan kullandım
    arabalarımı. Servisteki işçide arabamı dışarıda rot-balanscıya götürdü,
    bu götürdükleri yerde lastiklerden diye test sonucunda karar kılmışlar.

Kafayı
    yememek elde değil. Hadi diyecem lastiklerden o zaman neden eski
    lastiklerlede aynı sorunu yaşıyordum. Ha yeni lastik jantları
    taktırdıktan sonra olsa eyvallah ama değil eminim buna.

17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sabah erkenden servise gittim arabam lifte ve usta uğraşıyordu. Çalıştığım iş olarak hergün elimde anahtar, tornavida olduğu için, kesin birşeyler ters gidiyor diye geçiriyordum.

Arabamda arka amortisörler, burclar, takozlar vs hepsi değişti. Ustayla test sürüşüne çıkalı daha 100 mt olmadan arkadan gelen sesler kendini belli etti. Hemen geri döndük. Arabanın arka kısmında başka bağlantımı ne varmış porya gibi birşey dediler ama tam aklımda kalmadı yanlışta hatırlıyor olabilirim. Onlarıda gözden geçirecekler eğer gerekliyse değişecekmiş...

Bu nedenle sabah arabamı alıp lastikçiye gidemedim... Yine tekrar ediyorum lastiklerde hiç birşey yok ya ön takımda gözden kaçan birşey var yada balans vs ayarını ne kendileri nede dışarıda götürdükleri yer yapamadı...

Test için arabaylada 50 km yol yapmışlar buda cabası...

18. repsol

repsol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben burda başımdan geçen bi servis macerasını anlattığım ve arkasından kötülediğim için bazı arkadaşlar bana tepki göstermişti.bakın gerçekten işini layığıyla yapan olaya sadece yontulacak müşteri gözüyle bakmıcak servis malesef yok.

adam arka amortisörlerinin ikiside patlak diyor, başka kime sorsam yok öyle bişey diyor.içime kurt düştü amortisörcüye götürüyorum ondada aynı cevap.şimdi ben bu adamlara 300 lira verip değiştirdiğim zaman bu adamlar işlerini helal yollardan mı yapmış oluyolar. bu sadece bir örnek.benim arabamın garantisi yok ben yine "doğru dürüst" yapılsın diye servise götürmeye çalışıyorum ama inanınki bu verdiğim örnek gibi 5 olayımı daha anlatabilirim...

hyundai'nin türkiyedeki servis gerçeği bu malesef...

19. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dün servisten kimse aramadı bilgi vermedi, zaten sinirliliğimden ben bile aramak istemedim. Arabamdanda soğumamda cabası, satmayı bile düşündüm.

Neyse bugün aradım 12 de hazır olacağın söylediler bende Cuma namazından sonra gelicem dedim. Neyse gittim. Servis danışmanı Recep beye üstüne basa basa ne lastik nede jantlardan ötürü birşey olduğunu sanmıyorum, sizin ve balansa götürdüğünüz yer yapamıştır diye sırf lastikleri aldığım yere baktırıcam dedim.

Cevab ( Servis ) ; Dışarıda çalıştığımız balanscı sıradan bir yer olmadığı ve devamlı suretle çalışıyoruz.

Soru ( Ben ): Peki hangi lastiklerde tabanda problem var, sadece önlerdemi yoksa 4 lastiktede varmı ?

Cevab ( Servis ) : Balanscı iyice incelemiş 4 lastiğinde tabanında problem var.

Ben : 4 lastiğinde tabanında problem olması imkansıza yakın, 1-2 hadi olsunda 3 tanesinde olsun.

Fazla uzatmayayım, arkadan gelen sesler tamamiyle kesilmiş, ne zamana kadar sürer mechul değil...

Lastik ve jantları aldığım yere gittim, her lastiği arabanın üzerinde tek tek kaldırıp farklı balans makinasını lastiğe dayayıp çevirmeye başlayınca düğmesine basıp disco ışıkları gibi ışıklar saçtı...

4 lastikten sadece 1 tanesinde balans yoktu. Evet sadece bir tanesinde
    balans yoktu sol ön lastikte. Diğer 3 lastikte 29-36-46 rakamları
    makina üzerinde gördüm. Balans vardı. Jantların içindeki yapışkanlı
    kurşunları çıkardı lastikçi güzelce balans ayarı verip kurşunlarıda
    uygun yerlere taktı. Tekrar test ettiğinde 29-36-46 balans görünen
    lastiklerde 00 balans gösterdi. Lastik havalarını kontrol etti hepsinde
    farklı hava basılmış..

Velası kelam arabayla test yap eğer aynı
    problem varsa gel geri rot ayarına vs bakarız buradan araban istediğin gibi olmadan
    çıkmayacak dedi lastikçim. Allah razı olsun diyorum buradan yine Erol
    abiye ( Lastikçi )...

Hemen otoyola çıktım 120 km geldim, ne
    titreme ne birşey 130-140 km yine birşey yok direksiyon sanki can
    vermiş, o eski titremelerden eser yok...

Çok sevindim
    arabamdan öyle soğumuştumki göresi gözüm yoktu. Sorun çözüldüğünde
    arabama güvenimde arttı birbirini seven aşıklar gibi hemen barıştık
    arabamla.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    Buradan söylenecek çok söz var bir çoğunuz tahmin ediyordur. Bir kıçı kırık balans ayarını 3 defa servise gitmemle çözemediler arabam tam tamına 8 iş günü serviste kaldı. Değneğin iki ucunda olan şeyi lastiklerin tabanına attılar.
    Koskoca yetkili servis, balans ayarını yapamıyorsa daha ne diye ben sana güven edeyimki ? İşşçin yapamıyorsa bilmiyorsa ona göre işin erbabını çalıştır... Ben bu kadarını söylüyorum gerisini sizlerde getirebilirsiniz...

Düzenleyen : GRAFTT

20. lp005

lp005 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Bu Sayfayı Paylaş