Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Direksiyon titreme, fren sesi, sola çekme ...

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda hsari tarafından 31 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. hsari

hsari Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sıfır arabada bu kadar sorun bir arada olur mu? Yoksa benim şanssızlığım mı? Eski arabamı arar oldum.
    1- (Yüksek hızda değil) Parke taşların üzerinde giderken direksiyon titriyor.
    2- Yokuş aşağı durduktan sonra, freni bırakıp tekrar bastığımda frenler gurulduyor.
    3- Fena halde sola kaçıyor.
    Bu araçları satarken son kontrollerini yapmıyorlar mı?

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    öncelikle hoşgeldiniz aracınız hayırlı olsun..

1-eger aracınız hızlanmakta iise yani yokuş filan cıkıyor iseniz parke yolda titremesi normaldir..
    2-frenlerdeki ses sanırım balataların kaçırma sesi.
    3-sola cekmenin sebebi lastik havalarından olabilir..veya bir cukura düştüyseniz rot ayarı bozulmuş olabilir..

3. hsari

hsari Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bayiden çıkıp eve gelmek için otoyola girdiğimde sola çekmeyi hissettim. Ama rüzgardan, yol eğimindendir, geçer dedim ama yok. Zaten şimdiye kadar 200 km yol yaptım.
    Düzenleyen : hsari

4. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    haklısınız moraliniz muhakkak bozulmuştur ancak arabanızdan soğumayın sakın... arkadaşların dediği gibi çukura düşürmüşseniz rot ayarı bozulmuş olabilir ama siz aldığımda vardı diyorsunuz,konyu servisinizle görüşün ayrıca daha 200 km deki arabanızın fren sesi yapması da disk ve balataların birbirine adapte olmayışından kaynaklanabilir. Parke taşta ise genelde her araba vibrasyon yapabilir ancak biliyorsunuz ki her arabanın farklı dinamikleri bulunmakta bunu yadırgamış oalbilirsiniz.. Bu arada eski arabanız ne markaydı?

5. Alper145

Alper145 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2 ıhtımal var ya rot ayarlarınızda veya lastik basınç ayarınızda sorun var , yada 2. ihtimal İnşallah olmaz diye umut ederek söylüyorum , ayıplı mal satılmış olabılır...

Rot ayarlarına ve lastik basınçlarına baktırın derım, direksiyondaki titreme noramldir diye düşünüyorum..

Düzenleyen : Alper145

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Parke taşları üzerinde benim arabamda babamın Astrasıda kuzenimin Coupe Fx aracıda titreme yapıyor, olağan şeydir. frenlerin ses yapması yeni aracın içinde normaldir ama aracınız sola çekiyorsa ön takımdan yada lastiklerdne ötürü problem olabilir. Lastik havalarını kontrol ettirmişsinizdir umarım...

7. Misafir

Misafir Guest

1 - Bozuk yolda düşük süratlerde giderken direksiyon titremesi "direksiyon tıkırtı burcu"ndan kaynaklanır.
    2 -Frenin ses yapması normaldir, balatanın üzerindeki baskı kalkınca aynadan ayrılırken ses yapabilir.
    3 - Direksiyon'un sola çekmesi..
    1 - Lastik havalarının farklı olması
    2 - Rot ayarlarının bozuk olması
    3 - Rot kollarının yamulması
    4 - Şasede yamukluk

Düzenleyen : Coşkun Uçar

8. hsari

hsari Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Cevaplar için teşekkür ederim. Otoyolda gelirken araç yolda geziyordu. Lastik havalarını kontrol ettim 45 çıktı. Araç bayide (parkta) çok uzun süre kaldığından havasını yüksek basıyorlar. Ancak aracı aldığımda hiç dikkatimi çekmemişti. Araç teslim edilmeden önce serviste kontrolü yapılmıyor mu diye sormamın nedenlerinden biri de buydu.
    Belirttiğim sorunların teknik olarak sebeplerini biliyorum aslında. Benim rahatsız olduğum yeni arabada bu tip sorunlarla karşılaşıyor olmak. Öğrenmek istediğim de bu sorunların arızadan mı, alışma süresinden mi, yoksa aracın teknik özelliklerinden mi olduğu.(sert süspansiyon, agresif balata, disk ve kampana vs.)

Bu Sayfayı Paylaş