Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

direksiyon tıkırtısı

'Accent Forum - Club' forumunda musicman tarafından 1 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

1. musicman

musicman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar toprak yola veya bozuk yolda direksiyonumdan takır takır ses geliyor aracım 98 gl bu takırtı çok canımı sıkıyor takırtı küt küt vuruyormuş gibi sanki

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. hosnida

hosnida Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim araç, sağa veya sola direksiyonu çevirdiğimde ve sağa sola hareket ettirdiğimde bir tıkırtı yapıyor, sanki boşluk varmış gibi ama boşluk değil. Direksiyon tam düzken bunu yapmıyor.
    Direksiyon tıkırtı burcu diye birşey duymuştum, onunla ilgili olabilir mi acep?

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    tıkırtı burcu şahinlerde var, accent'te yok. hareket ettirdiğinizde geliyorsa büyük ihtimal aks bilyalarında sorun var. Baktırın, dağıtırsa yolda bırakabilir.

5. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    büyük ihtimalle direksiyon kutusundan gelen bir ses. ustaya göster direksiyon kutusu derse serviste 1050 tl, piyasada 350-750 arası gidiyor.. bende de aynı sorun vardı. en ucuz ise yedekparcabul.comda var. 120 tl () kdv dahil.) ben aldım taktım 30 bin km dir de kullanıyorum hiçbir sorun olmadı.

6. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aynı zamanda yumurta kasaların da bi sürü parçası var o sitede. benim yaşadığım şehirde hiçbir parçası yok yumurta kasaların ben de internet kurdu oldum parça baka baka :)

7. hosnida

hosnida Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hareket ettirdiğimde geliyor evet ama düz konumdayken değil sağa veya sola biraz çevriliyken direksiyon, sağa-sola hareket ettirince yapıyor bunu.

Aks bilyelerini yeni değiştirttim. Ondan sonra daha çok fark etmeye başladım bu sesi.
    Direksiyon kutusu ise mesele, epey işimiz var demektir. :(

Cevaplarınız için teşekkür ederim bu arada.

8. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Aynı ses ve auynı sorun bendede vardı. düz yolda ses gelmiyordu. Bozuk parke tasslarda sanki demir demire vuruyormus gibi bir ses geliyordu ve direksiyonu sola cevirirp hareket ettirdigimde sürtünme sesi geliyordu.

Bu sorun için tıkırdı burcu, aks, direksiyon kutusu ...... diyenler oldu. Birde bu sesten önce arabanın altınıda vurduk. Kafamda hep onunla alakalı bir sorun oldugu vardı. Sonra dayanamayıp sanayiye gittim. Motorun içinde nasıl olduysa bir kedi kafası cıktı. Cok da enteresan motorun içinde her hangi bir alanda yok o kedinib sıkısması için. O kedi kafasını aldıktan sonra bozuk yoldaki ses problemi ve direksiyon tam sola ceviriliyken gelen ses gitti.

Bu Sayfayı Paylaş